Total minneslucka och stor personlighetsförändring

Min sambo har ett återkommande problem som jag inte blir klok på om det bara har med alkoholen att göra. Hon hade en traumatisk uppväxt med vissa övergrepp inom släkten som hon numera kan tala om även om släkten har svårt att erkänna det. När hon dricker blir hon oftast bara glad men om hon får sitta själv en stund och dricka krymper hon ihop och blir som en annan person. Från den stunden är ho en annan person, grottar ned sig i sin historia, går upp och ner i känslor, ringer folk, etc. Hon ser faktiskt rent fysiskt ut som en annan person.
Hon gör allt för att inte gå i säng, har bland annat upptäckt att hon är jättekissnödig men vägrar gå att kissa. Jakten på mer alkohol kan fortsätta i uppemot 1-2 dygn. När hon väll slocknar så kommer hon inte ihåg ett dugg från den stund hon sjönk ihop i soffan.
Blir inte klok på om detta bara har med alkohol att göra - misstänker att hon redan i unga år fick vissa minnesluckor innan hon började dricka alkohol. Känns som hon är en annan person - ofta pratar hon i tredje person när hon är den "andra".
Vem eller var bör man vända sig till? Har funderat på att ta henne till en hypnotisör

Profile picture for user Åsa M

Psykolog borde kunna hjälpa till, någon form av samtalsterapi eller liknande. Har hon svåra trauman att bearbeta så är det nog bäst att söka specialistvård direkt. Hypnos kan ingå i behandlingen men det låter lite oortodoxt att bara använda det.

Profile picture for user Lora

Såg en film där de använde hypnos efter övergrepp. Den tjejen hade testat allt under år och detta var det enda som fungerade. Det fick mig att inse hur djupt övergrepp kan sätta sig. Låter ju så även här. Alkohol blir bedövningsmedel mot att blockera dessa trauman. Vilket går sådär för sedan kommer ångest istället. Tror absolut hypnos kan hjälpa för att komma åt dessa djupa sår.