Min pappa var alkoholist och nu jag!! Trodde jag aldrig! Fick en depression och ångest och alkoholen hjälpte först men inte sedan ! Försökte ta mitt liv med alkohol och tabletter och nu mycket skam och mår skit över att mina barn ser att sin mamma super ! Drack 8 starköl igår och nu ångest för det ! Vill inte ha mitt liv så här mera nu!!!! Måste få ett slut

Hej @kattunge12 och välkommen hit till Alkoholhjälpen och forumet!
Du är i en svår situation just nu där du mår dåligt och även funderar över hur andra mår på grund av din situation. Det krävs mod att ärligt titta på och skriva om sitt eget beteende. Att vara här och läsa andras berättelser och även skriva om sina egna tankar kan vara ett steg på vägen för att komma framåt. Klokt och modigt av dig att göra det!

Ditt inlägg hamnade nu i forumet för anhöriga. Vill du att jag flyttar det till ett forum för användare, så att det blir lättare att få stöd från andra som funderar över sitt drickande? Skriv gärna det i så fall.

Hur som så hoppas jag att du hittar mycket hjälpsamt här!

Varma hälsningar,
Nell, Alkoholhjälpen

@kattunge12 Känner med dig. Du har gjort ett stort kliv i rätt riktning genom att kliva in här. Egentligen vet man så lite om beroende. Även om man vuxit upp mitt i det som även jag gjort. Det går lätt i arv. Som man hatat på sin förälder och sedan plötsligt sitter man där med ett beroende och är deprimerad.

Jag har glada nyheter! Det bästa jag gjort i hela mitt liv är att helt sluta dricka. Den energin jag fått, självinsikten, förmågan att hantera egna känslor plus att depression försvann betyder ju 180 graders sväng i livet.

Ta inte första glaset och ut med alla lik (gömmor). Håll dig sysselsatt och på med löparskorna. Ut och spring 5 min när du känner att hjärnan vill blåsa dig så du motar Olle i grind.

Jag kan ärligt säga att jag inte saknar vin överhuvudtaget längre. Har inget behov av det och har inga problem att ta för mig av livet. När man har tillgång till alla sinnen inser man hur lurade vi blivit gällande alkohol. Bara en lång marknadsföringskampanj som är helt vilseledande. Finns inget behov av alkohol i något avseende. Mycket lyckligare utan. Livet har återvänt.
Välkommen hit!