Min sambo dricker sig redlös och är uppe hela nätterna

Jag har en sambo som är alkoholist. Han har tagit hjälp med behandling för ett år sedan och gått hela behandlingstiden ut.
Men nu har han hamnat där igen. När han dricker blir han elak. Han är uppe hela natten o vinglar runt i huset. Han skrämmer mig, men värst av allt är att jag har två barn som bor hos oss. Han kan vara nykter i flera dagar, sen är det dags igen. När jag märker att det är dags stänger jag in mig i sovrummet med barnen o stannar där till tidig morgon. Då försöker jag få honom att lägga sig. Imorse la han sig kl 05, det hade hunnit bli ljust ute.
Jag vet inte vad jag ska göra. Om jag lämnar honom har han hotat att tvinga mig sälja huset, ge mig ett helvete..
Jag har filmer sparade, sms.

När han blir sådär full, vad kan jag göra? Kan jag ringa polisen på natten? Nån annan jag kan ringa. Han behöver.... bort från huset när han blir sån. Jag vill inte att barnen ska se honom sån. De älskar honom och han är alltid snäll mot dom. Om jag försöker stoppa honom från att dricka så blir han arg. Han har aldrig slagit mig, men skriver och skriker fruktansvärt elaka saker till mig, säger att han ska straffa mig livet ut, göra mitt liv till ett helvete, se till att jag förlorar huset..

Han dricker tills han knappt kan stå, men han däckar aldrig. Jag får gå upp, klappa o krama honom för att få honom att lägga sig ner i soffan. Jag är rädd att han väcker barnen när han vinglar runt i huset, öppnar dörrar, tänder lampor, ropar på våra hundar, häller upp mer dricka, tappar saker.. så därför hjälper jag honom att lägga sig. För att skydda barnen.

Han har en nära relation till sina föräldrar. Det var de som fick honom att ta hjälp förra gången.
Jag vill ta hjälp av dem denna gången med, men sist han fick ett återfall, förra sommaren, så stöttade de inte mig. Han har hållit sig nykter längre perioder men nu har detta hänt upprepade kvällar de sista veckorna. Han säger att han ska sluta.......... det klassiska. Detta händer vanliga vardagsnätter när jag ska upp o jobba o barnen ska till skolan. Jag vill inte att de ska växa upp såhär!

@Emmassister
Jag känner med dig och känner igen mig själv.
Du blir utsatt för hot och psykiskt våld utifrån det du beskriver och du har rätt att få hjälp ifrån kommunen. Du kan kontakta kommunen och berätta om din situation för de som jobbar med våld I nära relation. De är skyldiga att hjälpa dig, du behöver inte berätta vem du är om du inte vill och få råd. Du kan också ringa till kvinnofridslinjen. I såna situationer finns skyddade boenden.
Du ska inte behöva känna dig rädd i ditt egna hem. Det tar på hälsan och tär på krafterna så jag hoppas att du finner mod att ta hjälp ❤️🙏
Välkommen hit och starkt av dig att berätta.

Åh, kära du, så jag lider med dig 💔 Så där kan du inte ha det! Om du orkar, så vill jag tipsa om att göra en orosanmälan till socialtjänsten. Du är mån om både hans egen hälsa och om att barnen inte ska bli traumatiserade. Sedan vill jag också tipsa om att du behöver måna om DIG. Han utsätter dig för hot och det är fullständigt oacceptabelt. Orkar du prata med Kvinnofridslinjen eller med detta forums stödlinje? Kommunen kan stötta dig. Ingen ska behöva vara rädd i sitt eget hem. Skickar all kärlek till dig!

Han ska inte bara bort när han är påverkad, hotfull och bär sig illa åt, han ska bort överhuvudtaget. Vilken vidrig situation du befinner dig i. Du måste söka hjälp och var du börjar spelar kanske inte så stor roll. Ingen ska leva som ni tvingas göra och eftersom du har barn tycker jag du ska ringa socialförvaltningen och därmed ta ditt föräldraransvar. Om han är snäll som du säger mot barnen så är det definitivt inte snällt att beöva se sin mamma bli illa behandlad. Ditt mående påverkar ju självfallet dom. Ta emot all hjälp du kan få - just nu har du kanske inte styrkan själv. Försök att inte låta rädslan styra ditt liv då fattar man inga bra beslut. Så bra du skriver här❤

Jag vet inte vad jag ska svara... känns som att jag faller ihop långsamt men säkert.
Nu är det fredag, ångesten växer inom mig och jag är rädd.. hur ska denna helgen bli? Hur ska kvällen bli? Kommer jag att kunna somna med en nykter man hemma, eller kommer det gå åt helt fel håll?
Jag har en plan för denna gång, jag tar barnen och åker. Men varför ska jag o barnen behöva lämna vår trygga plats? Varför ska han ha rätten att stanna, sova i sängen o vakna på morgonen? Varför är det vi som ska behöva ta oss bort...

@Emmassister nej, det är inte alls rättvist men det just nu låter det som att du och barnen behöver en trygg och lugn plats att vara på.
Det låter jätteklokt att du har en plan.
Jag känner verkligen med dig och har varit i samma sits 🙏❤️