Vad gör man…

Jag och min sambo har varit tillsammans i 17 år och har tre barn. Vi blev tillsammans väldigt unga och fick barn tidigt. I början var det mycket festande med kompisar och sedan har det varit mycket drickande med kompisar varje helg och någon vardag. Jag tycker att det blir mer och mer. Jag har försökt att be honom att sluta då det hänt väldigt mycket saker när han druckit men han har inte ens klarat en vecka att hålla sig borta. Han har erkänt att det är svårt att låta bli att dricka när alkohol finns hemma.
Vi bråkar otroligt mycket över det här och det har blivit så att jag nästan hatar den han är när han dricker och det börjar tyvärr ta över nu när det blir mer och mer. Vet inte hur man ska få honom att sluta dricka, om det ens går att få honom att sluta. Han har lovat flera gånger att ”nu är det slut” men det håller i ca 2 dagar. Jag orkar inte leva med tre barn och någon som är påverkad hela tiden. Vet inte vad jag ska göra…

Profile picture for user MissIce

@Vr Tråkig och jobbig sits ni hamnat i. Om han nu verkligen själv känner att det är ett destruktivt drickande, hur benägen är han att själv söka hjälp för det? Det är ju han som själv måste vilja.

Profile picture for user Vr

@MissIce han anser inte att det är ett problem för det stör ingen annan men det är precis det de gör. Han är långt ifrån att söka hjälp, ett liv utan alkohol finns inte med på kartan…

Profile picture for user Samsung50

@Vr känner tyvärr igen mig i den beskrivningen. Min sambo vill inte sluta dricka o tycker inte att han har problem eller att det påverkar någon annan. Vi är i en separation nu. Jag landade i detta beslut efter att att ha läst på detta forum och pratat med familj. Går inte att få någon annan att ändra sig så jag väljer ett nytt liv för mig själv utan alkoholen.

Profile picture for user Vr

@Samsung50 jag känner också att det börjar luta åt de hållet, jag känner att han lovat så många gånger men håller det inte. Har din sambo fortfarande inte insett eller förstått problemet?
Vill ju även att han ska ändra sig för barnens skull… hade haft svårt att lämna våran yngsta som är 3 år till honom. Vet att när han dricker och somnar så vaknar han inte av något…

Profile picture for user Samsung50

Nej , tror han innerst inne vet men inget han vill erkänna för mig eller agera på nu. Det är ju ett stort jobb att bli nykter och den personen måste verkligen vilja själv. Min sambo dricker sig inte redlös med barnen så hoppas att han kommer klara att ta hand om dom, de är lite större också o klarar sig själva även om det inte känns helt bra. Men också en sak jag försöker släppa lite att jag inte kan påverka att han är en dålig pappa. Går ju inte att vara alkoholberoende och ha bra relationer varken med barn eller en partner. Alkoholen går före allt och jag vill lämna nu för tror allt bara kommer att eskalera med tiden om jag inte sätter stopp för min del nu, borde ge gjort tidigare.

Profile picture for user Åsa M

Känner tyvärr igen detta. Mitt ex saknade totalt insikt om sitt alkoholmissbruk trots att det var uppenbart för alla runt omkring. Sorgligt. Han sabbade åtminstone ett äktenskap över det, troligen två, samt vår relation och säkert fler än så. Insikt har han fortfarande inte trots över ett år i rehab på order av sin chef. Det enda jag kunde göra var att se till att han fick hjälp och sen välja att sluta ha kontakt med honom.