Skickar elaka sms

Min särbo går på antabus sedan 2 januari och nu skickar han elaka sms till mig. Han klankar ner på min hygein att jag borde dursha fler gånger. Jag durshar 2 gånger per dag. Enligt honom så måste han tvätta säng kläderna 2 gånger efter att jag har sovit där. Jag får höra att jag är fet och borde sminka mig så skulle det vara lättare och vara nykter.
Det är kul och höra...
I mitt förra förhållande så blev jag misshandlad och tillslut så slog jag tillbaka. Det tog 5 år innan jag gjorde det. Jag berättade det för honom i början av vårt förhållande. Nu får jag sms om att jag kan komma upp till honom så jag kan visa upp mina kunskaper.
Han hade en fylle kompis som sa en massa elaka saker till mig per telefon i julas. Jag fick sms om att han har samvete i alla fall. Jag vet att han har ångrat sig när det gäller vad han sa. Jag har lagt det bakom mig. Orkar inte älta i det som sades och hände under julen.
Jag vet att det är sprit suget som talar. Men jag behöver bara dela med mig av mina tankar. Har inga vänner att prata med på en fredag kväll. Känner mig bara ledssen

Profile picture for user Emjuli

Jag vet inte, men tror att det är ganska vanligt att alkoholisten projicerar sin ångest på andra runt omkring sig.

Har själv erfarenhet av det då min exman skickar mejl på mejl och det ena kan vara elakare än det andra. Vissa rent av kränkande.

Ibland byter han strategi, och då kommer snälla och mer kärleksfulla mejl, men oftast är de väldigt elaka.

För bara några månader sedan svarade jag på allt, som den medberoende jag är. Men nu har jag slutat med det och börjar sakteliga må bättre. Har också gått in i behandling för mitt medberoende. Och går på självhjälpsgrupp.

Finns det ingen du kan prata med?Ring vårdcentralen och be om att få tid för terapi. Sök upp en självhjälsgrupp.

Det är jobbigt, men vi ska inte ta denna skit. Vi ska inte behöva bära missbrukarens ångest. Du är värd så mycket mer, och du ska må bra.

Kramar!

Profile picture for user sessi

Jag misstänker att hans gamla supar kompis har tagit en taxi hem till honom och att han känner alkohol behovet. Men jag förstår inte vad han får i från att jag inte sköter min hygein. Det är hans supar kompis som luktar . .. så man inte kan andas när man är där och han har åkt.
Jag tog bussen till en stad som ligger en bit bort och bara gick i affärer och kollade för att komma bort från allt. Det är andra lördagen i denna månad som jag gör det.
Det har bara varit chaffs fram och tillbaka sen 23 december . Det tar på en.

Profile picture for user Sisyfos

Förstår om det här är svårt att svara på, men har han några som helst fördelar?
Det är klart att du inte luktar illa om du duschar 2 ggr per dag. Han ägnar sig åt psykisk misshandel. Du behöver inte vänta 5 år med att "slå tillbaka". Du kan välja dig själv här och nu. Du är värd något bättre. Det är jag övertygad om. Du kan inte fortsätta att leva med människor som gör dig illa.

Profile picture for user sessi

Nä jag vet att jag inte luktar illa. Det är hans kompis som varit där som det luktar av.
Han är hemma och är förkyld. Fast jag vet att han har börjat dricka. Fick handla åt honom men fick inte komma in ilägenheten.
Jag vet att det inte är enkelt att sluta dricka. Så jag försöker ha tålamod

Profile picture for user Saga689

Som svar på av Emjuli

Ja, detta att min sambo ibland är så elak gör så förbaskat ont! Det verkar som om han känner sig underlägsen på något sätt. Han vill gärna tvinga mig att koppla om kablar, byta kablar etc på hans ljudanläggning t ex. När jag klarar det så blir han ändå inte nöjd. Oavsett om jag konfronterar honom på något sätt så kan han börja klaga på mig och/eller mina barn. Jag har väldigt svårt att förstå att man vill trycka ner den man älskar så. Jag har dock inte gett tillbaka med samma mynt vilket jag lätt skulle kunna göra och såra honom djupt. Jag har slutat att försvara mig.
Min sambo erkänner inte att han har något som helst problem med alkoholen utan att han är finsmakare och dricker mycket men ändå normalt. Enligt honom är det jag som är onaturligt hälsosam.