Orkar inte mer

Hej har varit inne o läst i många år. Då min man varit aktiv alkoholist men nu varit nykter i snart två år. De som oroar mig är att han börjat spela nätpoker. En av hans kolleger på jobbet uppmärksammad mig om detta. Vet ju att de är lätt att byta ett beroende till ett annat. Är så orolig.

Profile picture for user Minz

Min mamma har ett spelberoende och ett lindrigare alkoholmissbruk. Själv ersatte jag min ätstörning med alkoholmissbruk. Det är lätt att ersätta ett missbruk med ett annat, men om din man varit nykter så pass länge, så kanske det inte handlar om det? Men en gång missbrukare, alltid missbrukare. Det gäller att man håller sig i skinnet. Om kollegan tog upp det kanske det finns anledning till oro? Prata med din man. Förklara din oro. Mig har det hjälpt att min man aldrig låtit mig komma undan. Han har sett och låtit mig veta det.

Profile picture for user Lars44

Hej Evalena. Förstår din oro! Har du gått på någon anhöringsvård? Dom kan säkert ge dig råd i detta. O som du skriver är det lätta att byta ett beroende mot ett annat. En nykter alkoholist vän till mig har börjat gå på spelberoende möten. Han hade spelat bort ca 5000 kr i månaden i över ett år. Något hans fru kom på o satte stopp för. Han hade själv inte fattat att de va så mycket pengar. Men hans beteende va precis som med alkoholen. Smyga, gömma, ljuga , kan inte sluta när man väl börjat.. Hoppas du blev lite klokare Evalena.

Profile picture for user Evalena

Tack Lars o Minz för era svar man blir så glad när någon delar med sig. Tog upp spelandet med mannen, bad han räkna ut hur mycket som gått till spel senaste året. 22000 på ett år. Bröt ihop darrade o bara grät 22000 kr inte för att vi har dåligt med pengar men det finns gränser även för mig. Detta är pengar som kunde gått till något bättre . Barnen som kämpar med utbildningar studielån o extrajobb.
Har bott hos en kompis sen igår, orkar inte prata med honom nu. Har kämpat så med hans alkoholism orkar inte en gång till.