Snälla hjälp mig för nu orkar varken jag eller mina syskon mer.

Vår pappa är totalt fast i sitt supande. Enda sen jag var liten så har han varit alkoholist. Vi syskon hade ett rent helvete hemma. När det började var jag 6-7 år, idag är jag snart 24 och inget är bättre utan faktiskt bara sämre. Nu har vi en liten sladdis i familjen också som idag är 6år. Det gör så ont i hjärtat att behöva se att han får gå igenom exakt samma sak som vi andra gjorde. Jag bor inte hemma längre, vilket jag är extremt glad över, men så fort jag är hemma och hälsar på, vilken dag i veckan det än är, så nog förbannat så är han kraftigt berusad.

Igår rök vi ihop. Jag blev så arg på honom. Och det värsta är att han blir så fruktansvärt arg och bitter när han dricker. Det är helt omöjligt att prata med honom. Ibland kan han börja gräla på en helt utan anledning och vara jättearg på en.

Min yngre bror, som om snart ska ta studenten och fortfarande bor hemma, mår så dåligt över detta. Han har kommit flera gånger till mig och min andra bror och bett på sina bara knän om hjälp. Han har dock tur som kan fly till sin flickvän när han vill.

Men sen har vi mamma och vår yngste bror som blir kvar där hos monstret, som jag kallar honom när han är onykter. Dom mår riktigt dåligt. Det syns på flera mils avstånd, fast mamma säger inget. Hon är tyst och gråter i smyg inne i badrummet emellanåt.

Jag behöver hjälp och råd. För ingen av oss orkar med detta snart och ingen av oss vet vad vi ska ta oss till längre.

jag blir så illa berörd när jag läser om hur barn har det i vårt "upplysta" samhälle :-(( Du, eller dina syskon, är tyvärr inte ensamma i den sitsen.

Jag tycker du ska ta hjälp av soc för att rädda din lillebror från att växa upp i det du varit med om. Du vet hur det är och du har en väg att gå.

Samtidigt ska du själv ta hjälp för ditt fortsatta liv utan dina dysfunktionella föräldrar. Prova tex http://aca-sverige.org/wordpress/ , http://www.al-anon.se/ , möta andra som vet vad du pratar om : http://www.tryggabarnen.org/ , http://www.maskrosbarn.org/om-oss/

Det finns fler alternativ ute på nätet.

Fortsätt skriv här så du kan lätta din ryggsäck som tynger dig.

Kram !!

m-m

Så bra att du finns där för dina syskon och vill hjälpa dem och din mamma, och din pappa också. Du kan alltid kontakta socialtjänsten där du bor, det brukar finnas någon form av journummer att ringa. Där kan du få stöttning och råd hur du kan göra. Du kan också kontakta din lillebrors skolsköterska om han går i skolan, eller BVC, om han inte börjat förskolan än. Hon/han kan också hjälpa dig, och kan ta kontakt med socialtjänsten åt dig. Med tanke på att din lillebror är såpass liten, och din mamma inte klarar att ta tag i det nu så tycker jag att det är extra viktigt och bra att du känner att du vill börja göra något åt situationen för framför allt din lillebror. Lycka till,
/m