Är så trött på att min fru dricker, och gör bort sig

Min fru har druckit för mycket i många år, och har haft flera otrohetsaffärer.
Nu har hon dessutom börjat chatta med män även här på alkoholhjälpen, på fyllan.
Hur mycket ska man orka?
När jag sager att jag blir ledsen över att hon chattar och kommenterar till olika män så blir hon arg...
När räcker det för en anhörig? När ska jag släppa taget, och bryta vårt äktenskapslöfte, som min fru bryter med jämna mellanrum på grund av alkoholen?
Ska jag finna mig i att hon kontaktar män på Alkoholhjälpen, även om det hon skriver idag är oskyldigt?
Ska jag finna mig i att andra män skriver till henne att de ska sluta dricka tillsammans?

Blir så trött...

Profile picture for user Mittendaliv

Bara du vet när det räcker för dig. Jag tycker absolut inte att du ska acceptera att din fru är otrogen om ni inte har kommit överens om att ha en öppen relation. Alkoholen gör det inte ok och går inte att skylla på enligt mig. Det är ett stort svek!
Alkoholhjälpen har jag aldrig uppfattat som ett dejtingforum så om män och kvinnor skriver till varandra här så behöver det inte vara något konstigt. Ställ krav så att du får en relation som du mår bra av och se till att du får den hjälp du behöver för att inte fastna i medberoende.

Profile picture for user Ebba

Hej på dig! Det är inte något som är enkelt och lätt när det kommer till alkoholism tycker jag. Det är hemskt & sorgligt. Jag är själv alkoholist och har två gånger varit otrogen när jag har varit jättefull. Så fruktansvärt onödigt för det var verkligen inget jag ville. Det var bara förnedrande för mig själv och förstörde mitt förhållande. Jag tycker att du ska sätta ner foten, kan din fru inte sluta dricka, så rädda dig själv! Det räcker med att hon mår dåligt av alkohol, låt det inte bryta ner och förstöra dig också. Det kanske låter hårt men alkoholdjävulen är just en djävul. Har du försökt allt, separera och även om du tror att hon då kommer supa ihjäl sig så är det inte ditt fel. Nyktra alkoholister brukar ofta tacka dem som var hårdast mot dem, för det var de som hjälpte dem att stoppa det hela, något de såklart inte ser förren striden mot alkoholen är över.

Profile picture for user aeromagnus

Vad som är nog är bara du som kan avgöra. Din fru är inte ärlig mot dig och har gjort dig medberoende. Anser din fru att hon dricker för mycket? Vad säger hon om det hela? Är hon genuint ledsen eller är det en nonchalans? Om jag tolkar det du skriver verkar hon inte vara direkt ångerfull. Du måste vara självisk i detta och tänka på dig själv. Du har också ett liv att leva. Du måste kunna känna glädje och livslust. Ställ ett ultimatum tycker jag. Välj mig eller flaskan. Förklara att du inte vill komma tvåa bakom alkoholen. Väljer hon alkoholen så har hon inga känslor för dig. Låter hårt men jag tror du förstår vad jag menar. Du förjänar kärlek, ärlighet och omtanke. Det har du visat henne viljet tyder på stor ömmhet och vilja