Alkoholhjälpenträff via zoom

Profile picture for user admi

På måndag 25 Januari, från kl 14:30 kommer vi vara online från alkoholhjälpen på zoom igen. På zoom kan ni välja själva om ni vill vara med med bild, ljud, skriva i chat eller bara lyssna. Tänk på att ställa in ert namn så att det inte identifierar er.

Vi håller på så länge som deltagarna vill, dock längst till 16:30.

Vi på alkoholhjälpen håller i det hela. Det kommer inte att finnas några krav på att säga något, utan det går bra att bara lyssna. Det kommer även gå bra att skriva frågor eller reflektioner, så läser vi upp. Förra gången vi hade träffa så var de flesta med via ljud eller textmeddelanden.

Fundera gärna på frågor eller teman som ni tycker skulle vara intressant att ta upp. Skriv gärna i en kommentar här eller ta med det till träffen.

Profile picture for user Mrx

Jag tror det skulle vara bra om ni annonserade i alla grupper om träffen. Jag missade den förra eftersom den inte var någon annons i det vidare livet.

Profile picture for user TappadIgen

Jag misstänker att tanken är att det som hände på mötet stannar mellan mötesdeltagarna. Dock borde det väl vara ok om jag påpekar något som rör mitt eget deltagande.

Egentligen var inte min tanke att ta så mycket plats men så ville jag kommentera på något som en annan talare hade sagt men det blev lite rörigt och mitt ljud var tydligen inte så bra. Dessutom hittade jag aldrig räck upp handen-knappen :)

Men det var mycket givande ändå. Tack för detta!

Profile picture for user TappadIgen

Som svar på av miss lyckad

Det kändes mycket bra att vara med och jag vill gärna vara med igen! Jag tycker det kändes lite dumt bara. Egentligen har jag ju inget kritiskt för tillfället. Jag har ju känt mig ganska stabil ett tag nu i min nykterhet, men jag tycker ändå att forumet fortfarande är mycket bra för mig. Min alkoholism har jag ju kvar, även om jag så att säga har den under kontroll, i alla fall för tillfället.

Så det känns lite som när jag tog upp tid på mötet att jag stod i kön till akuten och fick hjälp att plåstra om en tumme med ett ymnigt skärsår när kanske någon annan fick sitta med en hjärtinfarkt i väntrummet. I min tråd kan jag ju fundera hur mycket som helst utan att det tar från någon annan, så att säga.

I övrigt kändes det mycket bra att ha varit med! Hur upplevde du det?

Profile picture for user miss lyckad

Att på ett så enkelt sätt komma nära många på Forumet kändes fantastiskt..Du ska absolut inte känna att du tog upp tid..Vi är alla lika välkomna på Forumet..Jag är också ”stabil” men vi som har ett beroende, har det livslångt..Jag brukar jämföra med droger..Är jag beroende av t ex heroin, så kan jag inte ha ett uppehåll på något år, och sen ta när jag känner för det..Vi är fångade..Och det enda sättet är att inte inta substansen..När det gäller t ex..träning-mat- och arbetesberoende, så måste man ändra sitt beteende...Vi är alla olika och har olika förmågor till förändring..Ska absolut vara med på fler Zoom-möten..???

Profile picture for user Charlie70

Tack för mötet i går! Tycker också det är toppen att Alkoholhjälpen tar på sig att arrangera även denna typ av möten. Första gången var vi 4 pers, i går var vi 12. Är vi kanske 30 pers nästa gång?

Profile picture for user admi

Tack till alla som var med på mötet och till er som bidrog med frågor och reflektioner. Det känns bra att det blir en blandning mellan deltagare som skriver, pratar eller bara är med och lyssnar. På så sätt kan alla välja att vara med på de sätt de vill.

Vi återkommer snart med inbjudan till nästa möte. Det går fortsatt bra att skriva här kring eventuella önskemål. Jag ändrar rubriken på denna tråd så att den går att använda till kommande möten.
/magnus

Profile picture for user admi

Tack för att du frågar! Vi tog snabbt upp frågan bland rådgivarna och bestämde att vi kör en ny zoomträff Onsdagen 10/3 kl 15:00. Vi återkommer snart med mer information.

/magnus
alkoholhjälpen

Profile picture for user Li-Lo

Hej allihopa, vi funderar på att ha ett tema inför träffen. Något vi och ni kan kanske kan förbereda oss på?

Temat vi tänker oss vid detta tillfälle är ambivalens.

Det där att både vilja fortsätta göra det en gör och samtidigt tänka att det vore bra att göra annorlunda. Fundera gärna på den där konflikten mellan tillexempel att vilja men inte behöva just nu, att behöva men inte tro sig kunna, att kunna men inte ha klara motiv, mellan skäl inuti och yttre krav osv.

Ja det finns en mängd olika å en a sidan och andra sidan. Det där om att längta efter självklarhet, svart eller vitt när det oftast är grånyanser på båda sidor och ändå måste en göra ett val. Smärtan i att inte göra något också är ett aktivt val.

Nog med ord från mig, hur tänker ni? Hur viktigt är det att ta ambivalens på allvar, och när är det nog? Andra reflektioner?

Ser fram emot att ses och få lyssna på, lära och prata med er!

Li-Lo
vid pennan med resten av Admi bredvid (på behörigt avstånd).

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user Li-Lo

Tack för idag!

Vi återkommer om kommande träffar! Som vanligt är ni mer än välkomna att föreslå tema och/eller frågor.

Många värdefulla reflektioner idag. Bland annat hur vi ser på våra motiv till eventuell förändring, på motiv som handlar om att komma bort från något och om motiv som handlar om att vi vill uppnå något. Vi talade om skillnad mellan att vilja och att vara motiverad och om att motivation kan behöva få hjälp av strategier.

Lite axplock, som motivation ;-) för att vara med vid kommande tillfällen!

Allt gott
Li-Lo & Magnus/Admi

Profile picture for user Soffi

Zoom-träffarna är verkligen värdefulla!

Rekommenderar dem varmt till alla som inte varit med på någon än.

😊 Soffi

Profile picture for user TappadIgen

Jag hade så gärna varit med idag, men fick så fullt upp med jobb. Jag hoppas att ni klarade er ok utan mig och att det blir av snart igen.

Profile picture for user Farzan

Mina söner använder Zoom vet jag men jag är inte lika van vid det. Ska man bara klicka på första inläget (den syftar ju till gårdagen, kommer det ny info för kommande möten?) så får man uppgifter om hur man ska göra för kommande zoom? Måste kolla upp webkamera med mera...jösses vad jag känner mig gammal :)

Profile picture for user miss lyckad

Höll på med ett annat möte exakt då..Typiskt..Men hoppas verkligen jag kan vara med nästa gång..Man kan bara lyssna, skriva, eller höras, eller vara med på bild? Vet inte det sista..Då är väl anonymiteten borta? Hej jag heter Jonas Karlsson, men vill vara anonym? 😅

Profile picture for user Li-Lo

@miss lyckad

Hej
Självklart kan du välja att endast lyssna, det du kan göra för att säkerställa din anonymitet är att ha koll på vad du "heter" på ZOOM.

Du är mer än välkommen!

Profile picture for user Magnus

ZOOM-träff. Vad säger ni som använder Alkoholhjälpen. Ska vi ordna en träff på zoom igen? Det börjar bli vår ute, men restriktioner och smittspridning fortsätter. Det kanske kan vara kul att ses/höras, även om det blir digitalt. Skriv gärna en rad om ni tycker att det vore en bra idé och gärna om det är något speciellt ni vill att vi pratar om.

Profile picture for user TappadIgen

@Magnus En träff vore fantastiskt bra! Det är ju lite svårt med dagtid för många, skulle jag misstänka och det blir lite upp till slumpen om man faktiskt kan vara med eller inte men det är väl så det är. Jag missade förra gången men var med på den innan dess.

Teman finns det ju hur många som helst att fundera på. En som jag har funderat på en del är: Hur bryter man cykeln?

Det verkar vara ett väldigt återkommande problem att alkohol får negativa effekter på olika sätt och att det påverkar ens mående. Men sen gör måendet att man dricker igen. Det kan ske på så många olika sätt.

Man får ångest för att man har druckit men sen dricker man igen på grund av ångesten.
Man blir orolig för hälsan för att man har druckit så mycket, men så dricker man mer för att man vill få bort oron.
Man känner sig värdelös för att man dricker och sen dricker man för att man känner sig värdelös.

Det finns hur många ingångar som helst. Jag har själv varit där. För ett tag sen var det någon som berättade att de ville sluta med hade svårt för att sluta för att de var rädda för att när de väl slutat att de skulle ångra att de inte slutat tidigare. När man ser på det nyktert, kanske i dubbel bemärkelse, så är ju resonemanget väldigt ologiskt. Det bästa är ju att bara sluta nu.

Så det kanske vi kan prata om. Hur bryter man cykeln? Kan man som utestående göra någonting?

Profile picture for user Magnus

@TappadIgen Mycket bra idé till zoom-träff! Det finns säkert många på forumet som skulle kunna bidra med hur de har brutit sina cirklar helt eller delvis. Vi funderar på tid och återkommer om några dagar med förslag.

Profile picture for user Li-Lo

Halloj alla!

2 juni kl. 16.30 öppnar vi upp för samtal via Zoom. Vi kommer lägga ut länken här strax innan.
Ser fram emot att "träffa" er. Ni kan vara med utan eller med bild och ljud. Helt upp till er. Ställ gärna in era användarnamn på Zoom innan så att ni "heter" det ni vill.

Vi ses
admi med Li-Lo vid pennan.

Profile picture for user TappadIgen

Det låter jättebra! Jag hoppas att tiden gör så att det passar fler att kunna vara med. Det är väl alltid en utmaning att hitta en tid som passar bra för så många som möjligt.

Profile picture for user Magnus

Här är uppgifterna för mötet i eftermiddag.
Join Zoom Meeting
https://ki-se.zoom.us/j/67493090349?pwd=cHh6WmJBdUdyYWlmYXpxRSt5b2VwZz09
Meeting ID: 674 9309 0349
Passcode: 823892

Tänk på att ändra ert namn i zoom till ert användarnamn eller anonymt namn. Det kan ni göra genom att trycka på "participants" och i listan trycka på "more" till höger om ert namn och därefter "rename". Välkomna!

Profile picture for user TappadIgen

Tack för en bra träff! Jag har återigen ett behov av att förklara något. Jag föredrar ju egentligen skriven form för där har jag tid att tänka efter när jag svarar. Mina sociala förmågor är inte så välutvecklade och även om det inte blev så många idag så blev jag tillräckligt nervös för samtalet att jag fick lite darriga händer när jag sa något. Mycket av min tankeverksamhet går ju åt till att fundera på saker som att inte ta för mycket plats men ändå ta del av samtalet och så vidare, så en stor del av att delta går ju för mig också ut på att bli bättre på detta, men tyvärr går ju mer av min analytiska förmåga åt just till min osäkerhet än när jag skriver men det blir lite bättre för varje gång tänker jag och det kändes bättre mot slutet även om jag ändå lyckades staka mig på orden när jag tackade föregående talare för reflektionen.

Tack för att ni finns och tack alla som deltog.

Profile picture for user TappadIgen

Nu kanske många missar den här frågan, men jag tänkte ställa den här ändå för den kom upp. Till er som missade mötet, men som egentligen ville vara med, vad skulle göra så att ni inte missar nästa gång?

Tydligare avisering/påminnelse inför mötet?
Annan tid då tiden inte passade?
Intressantare tema?
Sämre väder?
Annat?

Profile picture for user Magnus

@TappadIgen @Ase Tack för ett trevligt möte med er och de andra som var med i onsdags! Ni bidrog mycket till att det blev en bra diskussion. Jag känner mig ofta lite osäker innan träffarna på om jag har så mycket vettigt att säga. Men när vi väl kommer igång så blir jag imponerad av hur kloka tankar ni har och inspirerad, så att jag pratar massor. Vi tänker att vi ska ha lite mer ordning på information kring träffarna så att det blir lättar att delta. Vi kommer att prata om det bland rådgivarna på måndag och återkommer med info i veckan.

Trevlig helg!

Profile picture for user Li-Lo

Hej alla!

Måndagsmötet resulterade (bland annat) i en "inför-sommaren-träff". Länk kommer och under dagen ska vi marknadsföra på fler platser här.

Tid måndag 21 juni kl 16.30. Vi håller på en timme. Temat om inget annat av intresse behöver utrymme är att "Tacka nej". Tacka nej helt, tacka nej till just det där glaset osv.

Vad har ni för "sägningar", skäl & strategier. Vad känns okej att säga? Hur kan farhågor se ut om att tacka nej. Finns det fantasier om vad andra ska tycka och tänka och hur påverkar det i så fall er motivation. hur är det att tacka nej till sig själv? Vilka är era goda exempel?

Vi ses, ger och tar emot för att uppmuntra varandra!

Admi, med Li-Lo vid pennan. Länk kommer som sagt.
Allt gott.

Profile picture for user TappadIgen

@Li-Lo Det var goda nyheter, måste jag säga! Jag tycker att man redan ser en hel del funderingar kring sommar och semester och alkoholkonsumtion i trådarna så det känns som helt rätt ämnen att titta på strategier nu när förhållandena ändras.

Jag hoppas att uppslutningen blir god. Alla förutsättningar finns för att jag ska kunna medverka även denna gång, men det återstår alltid att se till när stunden kommer.

Profile picture for user FinaLisa

@Li-Lo 🌻
Hej!
Tack för inbjudan!
Är inte med idag.
Men jag är gärna med på en fysisk träff nästa gång den planeras.
Till dess vill jag hälsa till alla och önskar en fin och trevlig sommar!☀️
Kram 🧡😎🧡

Profile picture for user TappadIgen

Jag tänkte att idag skulle passa bra då jag tagit semester denna vecka men har några åtaganden idag så det kan eventuellt bli så att det inte fungerar just då för mig ändå. Vi får helt enkelt se hur det går, men om jag inte skulle vara med så hoppas jag att ni andra har ett givande möte i alla fall.

Profile picture for user Ase

Hejsa!
Förlåt att jag bara försvann från mötet men det bröt ut ett mindre världskrig här hemma😊. Barnen har sommarlov och går varandra på nerverna ibland.
Tack för en bra träff.

Profile picture for user Li-Lo

Hej Ase och tack själv!

Ja, livet är mer än ZOOM! Om du vill återkoppla och nämna en sak du tar med från samtalet idag vad skulle det vara?

Li-Lo

Profile picture for user Ase

De andra som var med är mycket längre i sin nykterhet än jag och det är bra för mig att få höra deras tankar och strategier.
Jag hade önskat att någon lite nyare hade varit med också för tror vi har lite annat att brottas med.
Känner mig mer stärkt i min nykterhet efter träffen.
Tycker det här är så bra för oss som vill vara anonyma och som drar oss för att söka vård. Det blir behandling på mina villkor😊.

Profile picture for user TappadIgen

@Ase Lite synd att ni var så få. Jag känner mig lite skamsen nu som väl var den som mest tryckte på för ett till möte och lyckades missa det och så missade jag också när Andrahalvlek äntligen kunde vara med också. Jag har ju semester denna veckan, men andra saker dyker ju upp också.

Profile picture for user Ase

@TappadIgen ja, ibland kommer livet emellan och man kan inte vara på två ställen samtidigt 😊.
Kommer säkert fler möten framöver.
Hoppas du har en fin semester.

Profile picture for user Li-Lo

Hej alla!

Vi i admi vill gärna ha en kick-off med er. Tillvägagångssättet som står till bjuds är via ZOOM.

Tid för vår digital samvaro bli onsdag 15 september kl 16.30. Om ni har några frågor inför träffen så hör av er! Här eller i "frågelådan". När det kommer till anonymitet så är det helt upp till er vilken profilbild, om någon, ni vill använda. Tänk dock på att ändra ert namn i zoom till ert användarnamn eller ett anonymt namn. Det kan ni göra genom att trycka på "participants" och i listan där trycka på "more" till höger om ert namn och därefter "rename".

Vi kommer lägga en länk här samma dag som vi ses!

Välkomna!
Admi, med Li-Lo vid pennan.
Allt gott.

Profile picture for user Li-Lo

Hej igen
Apropå vår förestående ZOOM-träff på onsdag (15/9) så hade SVT ett inslag kring olika typer av stöd som kan erbjudas när det kommer till att förändra sina alkoholvanor. Det fick oss att fundera på om vi här på alkoholhjälpen kan och bör vara mer tydliga med vad som finns utöver oss?

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ny-studie-fa-far-effektiv-behandli…

Hur i så fall. Vad tänker ni?

Vi ses!
Li-Lo

Profile picture for user Vinäger

Ni är ju redan suveräna, tycker jag (som dessutom haft förmånen att träffa er två gånger). Men visst är det intressant, speciellt att vissa erbjuds medicinsk hjälp och andra inte. Att de mediciner sim räknas upp verkar ha stor effekt är också intressant, tänk vad många som skulle kunna få hjälp. Hoppas verkligen att jag kan vara med på onsdag.

Profile picture for user TappadIgen

@Magnus Jag skyller på en lång arbetsdag. Vad hette det som det pratat om på programmet du hade lyssnat på mikro-? Jag hade ju en spontan reflektion på det och tänkte kolla upp det i efterhand, men jag kan inte ens komma ihåg vad det heter nu.

Tack för mötet förresten och tack alla som medverkande. Lite synd med de tekniska problemen bara :/ Jag fick i alla fall ut något från de reflektioner ni som var med hade och jag är tacksam för att ha fått vara med.

Profile picture for user Varafrisk

Fick det inte att fungera med mikrofonen idag. Har gjort det förr och då har det fungerat så jag vet inte vad som var problemet idag. Även om jag kunde lyssna på er så tappade jag fokus efter ett tag då jag kopplade ifrån mig och försökte börja om ett antal gånger. Det var synd för nu passade tiden väldigt bra eftersom jag var ledig idag. Men så kan det vara....

Jag tror att ni inledningsvis pratade lite om det stöd man kan få och om man önskar något mer från Alkoholhjälpen.
Jag bor ju i en mindre stad där det stöd man kan få går via Socialtjänsten. Får man antabus utskrivet så är det där man går och tar medicinen. Jag tyckte att det var jättebra när jag tog antabus för då var jag där tre gånger i veckan. Tog medicinen som gjorde att jag inte kunde dricka samt att jag kunde växla några ord med personal där. Tyvärr så kan jag aldrig ta antabus igen pga min lever. Så jag hade verkligen önskat att det fanns en medicin liknande antabus som inte påverkade mina organ. Det var väldigt enkelt förutom att jag var dödstrött men jag fick lätt många nyktra dagar. Nu har jag en kuratorskontakt men man får bara ett visst antal gånger vill man ha mer stöd då måste det ske en utredning och att man får stödet som ett bistånd. Jag kan delvis förstå tanken men för mig är det inte aktuellt att bli utredd. Hade önskat att det fanns olika möjligheter men så blir det när man bor i en liten stad/kommun.

Hoppas att jag kan vara med vid zoom om fler tillfällen ges!

Ha det fint:)

Profile picture for user Li-Lo

Hej Varafrisk

Vad fint att du skriver dina reflektioner kring Zoomtillfället här, så alla får en liten bit av det vi bland annat talade om!

Klart vi ses/hörs igen.

Li-Lo

Profile picture for user TappadIgen

@Li-Lo Tack så mycket! Jag ska se till att lyssna på programmet och komma med en mer genomtänkt reflektion. Min egen tråd passar väl kanske bäst för ändamålet. Som sagt var mitt svar då en spontan reaktion och hinner jag fundera lite mer så har jag förmodligen en liten annorlunda syn på det. Det är ju lite fördelen med skrift att man hinner tänka lite mer innan, men även samtidigt som man skriver. När man talar känner jag att jag inte samtidigt kan samma insyn i mina tankegångar i ett ämne, kanske delvis för att det går fortare att tala än att skriva. Visst kan man väl skriva ganska snabbt nu, men man kan ju pauser på ett sätt som inte märks men som inte skulle fungera i ett samtal. Samtidigt är jag ju nervös när jag talar och lägger mer tankekraft på det och hur jag framstår än när jag skriver.

@Varafrisk Det var synd att det inte fungerade. Jag använder själv inte zoom så ofta, men kanske vore det bra att testa zoom med t.ex. någon i hushållet eller någon vän innan mötet så att man kan reda ut en del tekniska problem på det sättet. Det blir ju som du säger svårt att både ha mötet igång och samtidigt fippla med tekniken. Jag hade en mikrofon som inte fungerade optimalt första zoom-mötet här på alkoholhjälpen, men det var mer att det var dålig kvalitét på ljudet. Men nu har jag inte kvar den.

Profile picture for user Varafrisk

@TappadIgen Brukar koppla upp mig t Viktväktarna via Zoom då det brukar fungera. Kopplade även upp mig t AA-online vid ett tillfälle vilket funkade. Så det var ngt tekniskt.
Men nya tag en annan gång🙏🏻

Profile picture for user Ase

Tack för ett trevligt möte!
Jag börjar känna mig mer bekväm nu tredje gången som jag var med. Det var kul att prata med er igen och jag är lite stolt över att jag vågade tala😊.
Jag ska också lyssna på det programmet på p1.
Varafrisk jag hoppas du får det att funka nästa gång.
Tack alla💖

Profile picture for user Rosette

Hej på er! Vad bra att ni skriver här att ni önskar träff på Zoom.

Skulle ni önska något särskilt tema på träffen eller "bara" ses och ta det därifrån? Vi återkommer med datum när vi pratat ihop oss!

Vänliga hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user TappadIgen

@Rosette Jag brukar alltid vara den som önskar Zoom-träff men jag kan inte alltid vara med eftersom det beror på hur det ser ut med jobb. Lite tidigare så förslog jag i och med Magnus tråd om mikrovanor att man kunde ha en träff om det, men på efterfrågan så blev det ju ingen som svarade att de tyckte det var en bra idé. Tyvärr blir det ju ofta så att det blir ganska få deltagare till slut.

Just nu känns det ändå som att det är en hel del nya som har hittat hit. Jag tycker, om de nya vill, att man skulle kunna köra en träff bara för att prata av sig och dela erfarenheter, men det kanske får bli ganska snart för att fånga in den energi som finns nu.

Profile picture for user Magnus

Kloka kommentarer @TappadIgen. Jag tycker att din ide kring att ha ett tema att samlas runt var bra. En idé kan vara att vi bokar ett antal tider på zoom, där vi går igenom och berättar om de olika delarna i vårt program. Sedan kan de som vill reflektera kring sina egna erfarenheter och ställa frågor. Vad tror ni om det? Om COVID situationen förbättras så kanske vi även kan bjuda in till en live-träff igen snart.

Profile picture for user Sländan

Hej @Magnus! Det låter som en bra idé 👍🏻
Jag har svårt att vara med på träffar dagtid, men som jag ser så har ni även haft zoom träff lite senare 16.30 som skulle fungera bättre för mig iallafall.
Vart har ni haft era live- träffar ?

Profile picture for user Li-Lo

ZOOMTRÄFF!

Måndag 8 november klockan 16.30 bjuder vi in till en timmes samtal med tema "SUG". Vi ta avstamp utifrån avsnittet i alkoholprogrammet som handlar om just sug. Alla är välkomna och vi kommer lägga ut en länk här och i andra delar av forumet strax innan.

Det vi önskar av er är att alla presenterar sig. Med video, bild, nick, röst eller i chatten som text. Vi vill värna om anonymiteten och samtidigt behålla den värme och respekt som genomsyrar forumet.

Varmt välkomna,
Li-Lo och alla andra i admi.

Profile picture for user TappadIgen

@Li-Lo Så roligt att vi har en träff inbokad återigen! Lite spontant så känns det lite avlägset just nu däremot. Det känns ju jättelångt dit. Förvisso är det väl just vid en sådan tid vi brukar få många nya medlemmar så av den anledningen passar ju tidpunkten bra.

Profile picture for user TappadIgen

Jag vill också tacka för träffen idag! Vi var inte så jättemånga den här gången heller, men alla som var med bidrog och gjorde det till ett bra möte.

Jag tänkte passa på att utveckla lite vad jag sa på mötet angående att se fram emot saker och att jag inte gör det så mycket längre. På ett sätt är det kanske lite svårt att förklara hur jag menar, men jag ska ge det ett försök. Om några veckor så har jag faktiskt ett event som är på gång. En tradition som vi hoppade över förra året p.g.a. Covid och jag ska få träffa vänner som jag nu inte träffat på två år. Vi blir inte så många, men det blir speciellt och roligt. När jag tänker på det, som nu t.ex. så kan jag verkligen tänka hur roligt det ska bli. Men innan det blir av ska jag leva och njuta av dagarna till dess.

Jag fokuserar mycket mer på det jag gör just nu och jag behöver inte längta bort till det där speciella tillfället som kommer att ske i framtiden. Jag kan gå ut på en promenad som jag ska göra strax och njuta av det. Jag kan äta en vanlig måltid och det smakar gott.

Livet är helt enkelt inte en transportsträcka fram till nästa dopaminpåslag längre utan jag njuter av det som är nu, är det bästa sättet jag kan sammanfatta det på.

Profile picture for user Magnus

@TappadIgen skrev:"Livet är helt enkelt inte en transportsträcka fram till nästa dopaminpåslag längre utan jag njuter av det som är nu"

Låter som ett bra sätt att utveckla sig och "programmera om" sin hjärna. Att njuta av det som är nu kan säkert många människor må bra av att träna sig på.

Profile picture for user Li-Lo

ZOOM-träff för anhöriga!

Vi har fått önskemål från anhöriga om att få ha en träff. Nu blir det av! Vi hoppas att tiden funkar, det blir vid lunch så kanske det underlättar det för er som jobbar. Det går utmärkt att vara med via telefon. Vi kommer ha en gäst också som vi tror kan bidra med mycket.

Det vi önskar är att alla presenterar sig. Med video, bild, nick, röst eller i chatten som text. Vi vill värna om anonymiteten och samtidigt behålla den värme och respekt som genomsyrar forumet.

Länken läggs här samma dag,, dvs redan på måndag 6 december kl. 12.00 - 13.15.

Väl mött
Li-Lo

Profile picture for user Li-Lo

Hej

Här kommer länken till dagens ZOOM träff för anhöriga. Vi har en gäst idag. Helena som bland annat arbetar på alkohollinjen. Hon kommer presentera sig! När det kommer till er önskar vi att även ni presenterar er. Med video, bild, nick, röst eller i chatten som text. Vi vill värna om anonymiteten och samtidigt behålla den värme och respekt som genomsyrar forumet.

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet ZOOM-träff idag kl. 12.00 - 13.15.

https://us02web.zoom.us/j/84527722279?pwd=a001R3dTUFRJV1VXU2dwWG1vMmRpZ…

Meeting ID: 845 2772 2279
Passcode: 233040

Hoppas att vi ses!
Vänligen
Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user Li-Lo

Hej och välkommen till oss.

Just nu närvaron här på Alkoholhjälpen lite haltande men vi planerar att ha träffar framöver. Återkommer.

Vänligen
Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user TappadIgen

Jag hörde ett rykte om att det var ett Zoom-möte på gång. Nu kan det möjligen vara så att jag är upphovsman till ryktet och det uppstod i samband med att jag postar detta, men det kanske är sant i alla fall?

Profile picture for user Rosette

Hej TappadIgen, Vi har nog inte skrivit om det vad jag vet, men det finns tankar om att ha ett Zoom-möte inom en inte allt för lång framtid. Lovar att uppdatera här så fort vi har mer information!

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet