Alkoholhjälpenträff via zoom

Profile picture for user admi

På måndag 25 Januari, från kl 14:30 kommer vi vara online från alkoholhjälpen på zoom igen. På zoom kan ni välja själva om ni vill vara med med bild, ljud, skriva i chat eller bara lyssna. Tänk på att ställa in ert namn så att det inte identifierar er.

Vi håller på så länge som deltagarna vill, dock längst till 16:30.

Vi på alkoholhjälpen håller i det hela. Det kommer inte att finnas några krav på att säga något, utan det går bra att bara lyssna. Det kommer även gå bra att skriva frågor eller reflektioner, så läser vi upp. Förra gången vi hade träffa så var de flesta med via ljud eller textmeddelanden.

Fundera gärna på frågor eller teman som ni tycker skulle vara intressant att ta upp. Skriv gärna i en kommentar här eller ta med det till träffen.

Här kan ni anmäla ert intresse och få länken till zoom-träffen:
https://alkoholhjalpen.se/zoom_anmalan

Profile picture for user Mrx

Jag tror det skulle vara bra om ni annonserade i alla grupper om träffen. Jag missade den förra eftersom den inte var någon annons i det vidare livet.

Profile picture for user TappadIgen

Jag misstänker att tanken är att det som hände på mötet stannar mellan mötesdeltagarna. Dock borde det väl vara ok om jag påpekar något som rör mitt eget deltagande.

Egentligen var inte min tanke att ta så mycket plats men så ville jag kommentera på något som en annan talare hade sagt men det blev lite rörigt och mitt ljud var tydligen inte så bra. Dessutom hittade jag aldrig räck upp handen-knappen :)

Men det var mycket givande ändå. Tack för detta!

Profile picture for user TappadIgen

Som svar på av miss lyckad

Det kändes mycket bra att vara med och jag vill gärna vara med igen! Jag tycker det kändes lite dumt bara. Egentligen har jag ju inget kritiskt för tillfället. Jag har ju känt mig ganska stabil ett tag nu i min nykterhet, men jag tycker ändå att forumet fortfarande är mycket bra för mig. Min alkoholism har jag ju kvar, även om jag så att säga har den under kontroll, i alla fall för tillfället.

Så det känns lite som när jag tog upp tid på mötet att jag stod i kön till akuten och fick hjälp att plåstra om en tumme med ett ymnigt skärsår när kanske någon annan fick sitta med en hjärtinfarkt i väntrummet. I min tråd kan jag ju fundera hur mycket som helst utan att det tar från någon annan, så att säga.

I övrigt kändes det mycket bra att ha varit med! Hur upplevde du det?

Profile picture for user miss lyckad

Att på ett så enkelt sätt komma nära många på Forumet kändes fantastiskt..Du ska absolut inte känna att du tog upp tid..Vi är alla lika välkomna på Forumet..Jag är också ”stabil” men vi som har ett beroende, har det livslångt..Jag brukar jämföra med droger..Är jag beroende av t ex heroin, så kan jag inte ha ett uppehåll på något år, och sen ta när jag känner för det..Vi är fångade..Och det enda sättet är att inte inta substansen..När det gäller t ex..träning-mat- och arbetesberoende, så måste man ändra sitt beteende...Vi är alla olika och har olika förmågor till förändring..Ska absolut vara med på fler Zoom-möten..???

Profile picture for user Charlie70

Tack för mötet i går! Tycker också det är toppen att Alkoholhjälpen tar på sig att arrangera även denna typ av möten. Första gången var vi 4 pers, i går var vi 12. Är vi kanske 30 pers nästa gång?

Profile picture for user admi

Tack till alla som var med på mötet och till er som bidrog med frågor och reflektioner. Det känns bra att det blir en blandning mellan deltagare som skriver, pratar eller bara är med och lyssnar. På så sätt kan alla välja att vara med på de sätt de vill.

Vi återkommer snart med inbjudan till nästa möte. Det går fortsatt bra att skriva här kring eventuella önskemål. Jag ändrar rubriken på denna tråd så att den går att använda till kommande möten.
/magnus

Profile picture for user admi

Tack för att du frågar! Vi tog snabbt upp frågan bland rådgivarna och bestämde att vi kör en ny zoomträff Onsdagen 10/3 kl 15:00. Vi återkommer snart med mer information.

/magnus
alkoholhjälpen

Profile picture for user Li-Lo

Hej allihopa, vi funderar på att ha ett tema inför träffen. Något vi och ni kan kanske kan förbereda oss på?

Temat vi tänker oss vid detta tillfälle är ambivalens.

Det där att både vilja fortsätta göra det en gör och samtidigt tänka att det vore bra att göra annorlunda. Fundera gärna på den där konflikten mellan tillexempel att vilja men inte behöva just nu, att behöva men inte tro sig kunna, att kunna men inte ha klara motiv, mellan skäl inuti och yttre krav osv.

Ja det finns en mängd olika å en a sidan och andra sidan. Det där om att längta efter självklarhet, svart eller vitt när det oftast är grånyanser på båda sidor och ändå måste en göra ett val. Smärtan i att inte göra något också är ett aktivt val.

Nog med ord från mig, hur tänker ni? Hur viktigt är det att ta ambivalens på allvar, och när är det nog? Andra reflektioner?

Ser fram emot att ses och få lyssna på, lära och prata med er!

Li-Lo
vid pennan med resten av Admi bredvid (på behörigt avstånd).

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user Li-Lo

Tack för idag!

Vi återkommer om kommande träffar! Som vanligt är ni mer än välkomna att föreslå tema och/eller frågor.

Många värdefulla reflektioner idag. Bland annat hur vi ser på våra motiv till eventuell förändring, på motiv som handlar om att komma bort från något och om motiv som handlar om att vi vill uppnå något. Vi talade om skillnad mellan att vilja och att vara motiverad och om att motivation kan behöva få hjälp av strategier.

Lite axplock, som motivation ;-) för att vara med vid kommande tillfällen!

Allt gott
Li-Lo & Magnus/Admi

Profile picture for user Soffi

Zoom-träffarna är verkligen värdefulla!

Rekommenderar dem varmt till alla som inte varit med på någon än.

😊 Soffi

Profile picture for user TappadIgen

Jag hade så gärna varit med idag, men fick så fullt upp med jobb. Jag hoppas att ni klarade er ok utan mig och att det blir av snart igen.

Profile picture for user Farzan

Mina söner använder Zoom vet jag men jag är inte lika van vid det. Ska man bara klicka på första inläget (den syftar ju till gårdagen, kommer det ny info för kommande möten?) så får man uppgifter om hur man ska göra för kommande zoom? Måste kolla upp webkamera med mera...jösses vad jag känner mig gammal :)

Profile picture for user miss lyckad

Höll på med ett annat möte exakt då..Typiskt..Men hoppas verkligen jag kan vara med nästa gång..Man kan bara lyssna, skriva, eller höras, eller vara med på bild? Vet inte det sista..Då är väl anonymiteten borta? Hej jag heter Jonas Karlsson, men vill vara anonym? 😅

Profile picture for user Li-Lo

@miss lyckad

Hej
Självklart kan du välja att endast lyssna, det du kan göra för att säkerställa din anonymitet är att ha koll på vad du "heter" på ZOOM.

Du är mer än välkommen!