Alkoholhjälpenträff via zoom

14 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
admi
Alkoholhjälpenträff via zoom
admi
Alkoholhjälpen på zoom

På måndag 25 Januari, från kl 14:30 kommer vi vara online från alkoholhjälpen på zoom igen. På zoom kan ni välja själva om ni vill vara med med bild, ljud, skriva i chat eller bara lyssna. Tänk på att ställa in ert namn så att det inte identifierar er.

Vi håller på så länge som deltagarna vill, dock längst till 16:30.

Vi på alkoholhjälpen håller i det hela. Det kommer inte att finnas några krav på att säga något, utan det går bra att bara lyssna. Det kommer även gå bra att skriva frågor eller reflektioner, så läser vi upp. Förra gången vi hade träffa så var de flesta med via ljud eller textmeddelanden.

Fundera gärna på frågor eller teman som ni tycker skulle vara intressant att ta upp. Skriv gärna i en kommentar här eller ta med det till träffen.

Här kan ni anmäla ert intresse och få länken till zoom-träffen:
https://alkoholhjalpen.se/zoom_anmalan

Mrx
Zoom träffen den 25/1-2021

Jag tror det skulle vara bra om ni annonserade i alla grupper om träffen. Jag missade den förra eftersom den inte var någon annons i det vidare livet.

admi
Träffen på zoom idag 14:30

Det är drygt tio personer anmälda, men det går bra att anmäla sig ända fram till mötet startar. Välkomna!!

Charlie70
Jag vill också anmäla mig

Har varit osäker på min kalender i dag och det är jag fortfarande, men en stund kan jag nog delta!

TappadIgen
Tack

Jag misstänker att tanken är att det som hände på mötet stannar mellan mötesdeltagarna. Dock borde det väl vara ok om jag påpekar något som rör mitt eget deltagande.

Egentligen var inte min tanke att ta så mycket plats men så ville jag kommentera på något som en annan talare hade sagt men det blev lite rörigt och mitt ljud var tydligen inte så bra. Dessutom hittade jag aldrig räck upp handen-knappen :)

Men det var mycket givande ändå. Tack för detta!

miss lyckad
Det var intressant ..

Det du tog upp..Ljudtrassel hör nästan till på Skype möten, tyvärr..Hur tyckte du det kändes att vara med? Tappad igen..

TappadIgen
Jodå

Det kändes mycket bra att vara med och jag vill gärna vara med igen! Jag tycker det kändes lite dumt bara. Egentligen har jag ju inget kritiskt för tillfället. Jag har ju känt mig ganska stabil ett tag nu i min nykterhet, men jag tycker ändå att forumet fortfarande är mycket bra för mig. Min alkoholism har jag ju kvar, även om jag så att säga har den under kontroll, i alla fall för tillfället.

Så det känns lite som när jag tog upp tid på mötet att jag stod i kön till akuten och fick hjälp att plåstra om en tumme med ett ymnigt skärsår när kanske någon annan fick sitta med en hjärtinfarkt i väntrummet. I min tråd kan jag ju fundera hur mycket som helst utan att det tar från någon annan, så att säga.

I övrigt kändes det mycket bra att ha varit med! Hur upplevde du det?

miss lyckad
Spännande, och intressant..

Att på ett så enkelt sätt komma nära många på Forumet kändes fantastiskt..Du ska absolut inte känna att du tog upp tid..Vi är alla lika välkomna på Forumet..Jag är också ”stabil” men vi som har ett beroende, har det livslångt..Jag brukar jämföra med droger..Är jag beroende av t ex heroin, så kan jag inte ha ett uppehåll på något år, och sen ta när jag känner för det..Vi är fångade..Och det enda sättet är att inte inta substansen..När det gäller t ex..träning-mat- och arbetesberoende, så måste man ändra sitt beteende...Vi är alla olika och har olika förmågor till förändring..Ska absolut vara med på fler Zoom-möten..🍃🌺🍃

Charlie70
Tack!

Tack för mötet i går! Tycker också det är toppen att Alkoholhjälpen tar på sig att arrangera även denna typ av möten. Första gången var vi 4 pers, i går var vi 12. Är vi kanske 30 pers nästa gång?

admi
Tack till alla som var med på mötet

Tack till alla som var med på mötet och till er som bidrog med frågor och reflektioner. Det känns bra att det blir en blandning mellan deltagare som skriver, pratar eller bara är med och lyssnar. På så sätt kan alla välja att vara med på de sätt de vill.

Vi återkommer snart med inbjudan till nästa möte. Det går fortsatt bra att skriva här kring eventuella önskemål. Jag ändrar rubriken på denna tråd så att den går att använda till kommande möten.
/magnus

linneaxxhejhej
ny zoom träff

Är det dags för en ny zoom. träff snart?

admi
Nästa zoomträff

Tack för att du frågar! Vi tog snabbt upp frågan bland rådgivarna och bestämde att vi kör en ny zoomträff Onsdagen 10/3 kl 15:00. Vi återkommer snart med mer information.

/magnus
alkoholhjälpen

Li-Lo
ZOOM

Hej allihopa, vi funderar på att ha ett tema inför träffen. Något vi och ni kan kanske kan förbereda oss på?

Temat vi tänker oss vid detta tillfälle är ambivalens.

Det där att både vilja fortsätta göra det en gör och samtidigt tänka att det vore bra att göra annorlunda. Fundera gärna på den där konflikten mellan tillexempel att vilja men inte behöva just nu, att behöva men inte tro sig kunna, att kunna men inte ha klara motiv, mellan skäl inuti och yttre krav osv.

Ja det finns en mängd olika å en a sidan och andra sidan. Det där om att längta efter självklarhet, svart eller vitt när det oftast är grånyanser på båda sidor och ändå måste en göra ett val. Smärtan i att inte göra något också är ett aktivt val.

Nog med ord från mig, hur tänker ni? Hur viktigt är det att ta ambivalens på allvar, och när är det nog? Andra reflektioner?

Ser fram emot att ses och få lyssna på, lära och prata med er!

Li-Lo
vid pennan med resten av Admi bredvid (på behörigt avstånd).

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet