Säg hej!

Profile picture for user Torn

Hej! Jag tycker det ser bra ut! Ser att möjligheten att klicka på ” gilla hjärtan” är borta. Det är nog lika bra på ett sätt, men det kommer kännas lite ovant ett tag.

Bra jobbat!

Profile picture for user Andrahalvlek

Japp, till slut så kan jag också säga hej!

Jag saknar ”senaste kommentarer” och redigerafunktionen, och möjlighet att gå direkt ”överst” på trådsidan och sen tillbaka till forumet. Men jag hittar nog nya sätt att orientera mig.

Profile picture for user Andrahalvlek

Jag saknar verkligen möjligheten att hoppa direkt till ”senast lästa kommentar” i en tråd. Om det har skrivits flera inlägg i samma tråd sen jag läste senast får jag först hoppa till senaste kommentaren och sen scrolla tillbaka. Men det hänger kanske ihop med funktionen hur man ska orientera sig på en enskild sida. Så ”senast lästa kommentar”, ”hoppa överst” och ”hoppa nederst” hoppas jag få återse.

Det är verkligen inte lätt för er att tillgodose alla önskemål. Det är tydligt att alla användare har olika sätt att orientera sig på forumet.

Profile picture for user Magnus

Det är nog kopplat till funktionerna som reglerar vad en användare har läst och inte läst. Vi har lite problem med att få till dessa.

@Andrahalvlek skrev:"Det är tydligt att alla användare har olika sätt att orientera sig på forumet."
Ja, så verkar det vara. Det är dock intressant att få veta mer om det. Även om vi kanske inte kan göra alla helt nöjda, så kan vi försöka göra så bra vi kan.

Profile picture for user Magnus

@Andrahalvlek skrev:"Jag saknar verkligen möjligheten att hoppa direkt till ”senast lästa kommentar”
Jag testade precis. Gå in på sidan för ett forum (t ex Förändra sitt drickande) och trycker på länken i andra kolumnen, där det står "XX nya inlägg". Om du gör det så ska du komma till senaste olästa i den diskussionen. I alla fall gör jag det. Kolla gärna.

Profile picture for user Magnus

Programmet och loggen håller på att flyttas över till den nya sidan. Vi kommer att få med information från loggen för användare som använder den aktivt. Informationen i programmet kommer ni eventuellt att vara tvugna att se i det "gamla" programmet. Vi kommer att återkomma med information om hur ni gör detta.

Hej Vara frisk! Ursäkta att det är lite rörigt just nu!

Profile picture for user Anonym26613

Hej!
Är det tänkt att vi ska redigera våra trådar och välja om tråden passar under "sluta helt" eller "kontrollerat drickande"?
Vad jag kan se så kan alla redigera allas 🤭🤔 ska det vara så?
Det är JÄTTESVÅRT att se vilka trådar jag uppdaterat mig i!! Och vart som finns nytt!
Tabellen på trådarna är för bred. Lägg hellre info under trådnamn.

Konstigt att det saknas plats för tittel men att en sådan ändå skapas, men jag kan leva med det 😆😅

Roligt med profilbilder.

Fel datum på inläggen. Jag tex började inte min tråd 5e januari. 😁💚

Uppskattar att ni förbättrar 🙏💚

Det kommer säkert ännu mer tankar men just nu är jag nöjd.

Profile picture for user Magnus

@Miss Mary Poppins skrev:"välja om tråden passar under "sluta helt" eller "kontrollerat drickande""

Vi skapade dessa forum för att ni ska kunna välja var ni vill ha era trådar. Och för att det ska vara lättare att navigera för den som är intresserad av den ena eller andra målsättningen. Så svaret på din fråga är att ni gärna får flytta den till det forum där den passar bäst. Eller låta den vara kvar där den är om ni föredrar det.

För att flytta er egen tråd så trycker ni på "Redigera" längst uppe på er diskussionstråd. Därefter väljer ni det forum ni vill och trycker spara.

Profile picture for user ampher

Loggen @Magnus hej, jag ser loggen men inte alla mina registreringar och kommentarer, jag använde den som en dagbok
Jag har varit väldigt sporrad av att se dagarna utan alkohol så jag skulle gärna vilja kunna se mina registreringar bakåt ( från 1 nov)
Vänliga hälsningar k

Profile picture for user Magnus

Angående alkoholkalendern som nu är igång under "Stöd"
@ampher skrev:"jag ser loggen men inte alla mina registreringar och kommentarer"
Vi håller på att migrera data från de användare som använt loggen regelbundet. Majoriteten är nu överflyttad, men anteckningarna och vissa registreringar återstår. De kommer förhoppningsvis vara på plats inom kort.

Skriv gärna här i forumet eller enskilt till oss rådgivare under Stöd > Rådgivning om ni har önskemål om Alkoholkalendern eller behöver hjälp med att migrera data från det gamla programmet. Den gamla program informationen finns tillgänglig på https://old.alkoholhjalpen.se/

Profile picture for user Se klart

Hej, fint och förändringar lär man sig snabbt att anpassa sig till.
En sak jag inte gillar är den supertydliga loggan och dessutom i VRRSALER
Jag kommer känna mig mindre bekväm att läsa tex på tåg eller andra offentliga platser, men även bland familj då jag kanske vill logga in snabbt för att få lite stöd.
Att sajten varit så diskret har verkligen varit en fördel och det här känns tyvärr som en försämring. Kanske bara jag som funderar över det och då är det kanske ingen fråga.

Profile picture for user Magnus

Intressant tanke om avsändaren/rubriken på sidan
@Se klart skrev:"Att sajten varit så diskret har verkligen varit en fördel och det här känns tyvärr som en försämring"
Det här behöver vi diskutera och fundera på om det finns någon bra lösning.

Profile picture for user Magnus

@ampher Som administratör så kan jag nu se dina gamla logg inlägg. Vi har nu gått igenom behörigheterna ett varv extra. Skulle du kunna kolla igen nu? Jag beklagar stöket, men det är verkligen hjälpsamt att kunna kolla av med dig som användare så att det fungerar.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart skrev:"Att sajten varit så diskret har verkligen varit en fördel"

På tjej- och kvinnojourernas sajter finns en knapp längst upp till höger på varje enskild sida där det står ”lämna sidan” och trycker man på den kommer man blixtsnabbt till Googles söksida. Jag minns inte ens hur förra loggan såg ut 😂 Man vänjer sig vid allt. Snabbt.

Profile picture for user ampher

@Magnus tack Magnus, nu kan jag se allt bakåt. Tack för ditt tålamod ☺️
Jag mår så bra av att se dagarna läggas till varandra
Det kanske bara var någon fördröjning igår
Vänliga hälsningar k

Profile picture for user Magnus

@Dee skrev:"kan man tänka sig att man skulle kunna fylla i sin kalender typ veckovis"
Ja, jag sitter och jobbar med det nu, men det tar lite tid för att det är lite komplicerat. Hoppas det ska kunna vara igång någon av de närmaste dagarna.