Skam, praktiska hinder, rädsla eller något helt annat?

Profile picture for user Magnus

Vad tror du hindrar personer med alkoholproblematik från att söka hjälp? Hjälp oss att hjälpa fler genom att svara på några frågor om detta.

Vi genomför just nu en studie genom Karolinska Institutet där vi vill kartlägga varför många inte söker hjälp generellt och via socialtjänsten specifikt. Resultatet kommer användas till att försöka minska dessa hinder när vi sedan ska testa att införa internet-insatser via socialtjänsten.

Klicka dig in på länken nedan för mer information och anmälan till studien:
https://redcap.ki.se/redcap/surveys/?s=RLRWMM47Y4DRJ3KK

Profile picture for user LarsGöran

@Magnus Jag tror att det blir registrering att man har alkoholproblem och det kan påverka att körkort och andra behörigheter kan dras in, Körkortet vill man ju behålla. Man får låta bli bilkörning när alkohol har intagits det är bara så. Stora mängder alkohol påverkar ju bilkörning hela dagen, totalförbjudet.
LarsGöran

Profile picture for user Challe2022

Skammen och rädslan att bli registrerad av myndigheter är stor. Dom allra flesta tror inte att alkoholism är en sjukdom det är bara att sluta säger dom. Men riktigt så enkelt är det inte när man har en liten djävul som sitter på axeln och säger ta en till så blir det bättre.

Profile picture for user Anoto

OJ! Ni som svarat har inte så stor insikt vad som kan hända.
Det finns otroligt mycket mer, allt som har med barn tex. att göra.
Är det svårt för dig att bara gå ut på krogen och ligga och skaffa en unge så är det tvärstopp!!
Sjukt egentligen mtp att "alla andra" kan göra så.
Så för vissa begränsar det aöödeles alldeles för mycket, även om en skulle vilja ha hjälp, så går det inte, eftersom allting registreras i ens journal :(