Tillbaka på ruta ett

Profile picture for user Vilja123

Då var jag här igen. Påbörjade min resa 2019 men trillade dit igen efter bara några månader. Tänker att måttlighet inte är för mig jag behöver avhålla mig helt från alkohol. Jag dricker näst intill varje dag och kan dricka 1-1 1/2 flaska vin utan att det märks dagen efter. Däremot börjar jag uppleva abstinensssymtom som skakningar och hjärtklappning när jag inte dricker. De går snabbt över med ett glas vin, vilket inte känns bra. Jag smyger med glas och flaskor för att ingen ska se. Skäms inför mina barn. Jag vill må bra i kropp och själ och vara den bästa versionen av mig. Därför är jag här igen och startar om min resa. Mot ett bättre och friskare mående.

Profile picture for user vår2022

@Vilja123 vad bra att du gör en omstart! Jag är på dag 14 och känner igen mig i det du skriver. Toleransen ökar och abstinens om man inte dricker nästa dag. Så himla skönt att vara nykter och slippa smussla, ångest och skam.
Kämpa på!

Profile picture for user starten på det nya

Välkommen tillbaka, vad bra att du gör en omstart har du några tankar om vad du ska göra annorlunda eller tänka på den här gången?
Jag känner så väl igen mig i det du skriver, jag kunde få mig 8 öl sedan gå till jobbet och prestera, sedan kom ju abstinensen och ångesten, men var planeringen och ja ångesten som gjorde att jag slutade.
Fortsätt skriv, bra att få ut sina tankar.

Profile picture for user Vilja123

@starten på det nya
Ja det underlättar att skriva av sig och få respons av andra i liknande situation. Förra gången jag startade min resa tänkte jag att jag skulle kunna ta ett glas vin ibland, till helgen eller till fest. Men nu inser jag att det är total stopp som gäller, jag har för lätt att trilla dit igen.

Profile picture for user vår2022

@Vilja123 Ja, tiden känns seg och jobbig i början men vips är du på dag 15. Så känns det för mig idag. Tyckte också att det lättade vid typ dag 5. Snart är du förbi dag 5 och det lättar😁.
Kram💕

Profile picture for user majsan_nu

@Vilja123 Välkommen tillbaka! Hoppas du snart kommer att märka en bättring i ditt mående. Så bra att du fattat ett nytt beslut! Att vara a-fri kan vara det bästa, kämpigt men du slipper också att välja hela tiden... Önskar dig det bästa! Och dagarna tickar på...
🤗

Profile picture for user Vilja123

Upp på hästen igen!
I helgen har jag firat födelsedag med vänner och familj. Vi gick på restaurang och åt mat vilket visade sig vara lite för tidigt för mig. Jag började min nyktra resa för knappt en vecka sedan. Trodde att jag kunde klara att stå emot frestelsen, men inte då! Det blev några glas vin. Däremot är jag lite stolt över att jag höll mig inom en rimlig nivå. Ingen bakiskänsla eller fylleångest dagen efter. Jag har inget sug efter alkohol idag och jag känner mig mer motiverad än någonsin att hoppa upp på hästen igen och fortsätta resan mot ett nyktert liv. Med mantrat: "ta inte första glaset".
Jag inser att så här i början behöver jag nog avstå de situationer som lätt leder till att jag dricker. Ska faktiskt bli skönt att ta det lite stillsammare. Att bara landa i mig själv och i lugnet.

Profile picture for user vår2022

@Vilja123 Helt rätt! Att hoppa upp på hästen igen och vad bra att du är motiverad. Jag har också mantrat att inte ta första glaset. Var på restaurang med jobbet i torsdags, dag 18, och för första gången i mitt liv beställde jag alkofri öl. Det gick bra och den var god. Första testet gick bra.
Upp på hästen och lycka till🐎!

Profile picture for user Vilja123

Tack för ditt pepp @vår2022.
Bra och starkt jobbat av dig att beställa alkoholfritt. Jag kommer undvika de situationerna ett tag framöver. Känns så skönt att skriva av sig här och erkänna sina bakslag utan att någon dömmer. Nu blickar jag frammåt igen.