DRacker

Samlade mod till mig och besökte en AA-lokal nyligen. Den enda jag besökt någonsin. Fick en mer eller mindre chock. Litet, instängt, mörkt o ljusskyggt, stank ingrodd cigarettrök, sunkig lokal till 10000. Mer som ett härbärge! Jag vet inte alls vad jag väntade mig men iaf någorlunda trevlig och ljus lokal och folk som såg lite ut som vem som helst på gatan, mammor, pappor, kontorsmänniskor, affärsbiträden, lärare, pensionärer, mormödrar, valarbetare,.. vad som helst. De få som satt där inne såg inte ut som några ”anonyma alkoholister” precis. Tvärtom. Ingen sa hej, någon verkade läsa lite lågmält i ngn bok. Jag vände. Ingen igenkänning alls med de som satt där inne. Förutom alkoholen. Hör att det låter drygt, men det är det inte menat. Jag är helt vanlig (kontorsmänniska, gift, barn, villa, blabla) men jag kände mig inte alls rätt när jag klev in. Jag kanske kom en fel dag och till en fel plats, eller är fel själv, men jag fick en chock och kände verkligen inte för att gå på ngt AA-möte igen.

Vad är era erfarenheter? Jag fick en sådan positiv och stärkande bild från er men blev totalt avskräckt. Ni måste ha andra perspektiv. Och vad gör man på ett AA-möte? ❤️

Lonely Man

Hej,
Verkligen tråkigt att du fick denna upplevelse när du tog mod till dig att gå till ett AA möte.
Jag tycker du skall testa en annan grupp om det finns där du bor.
Oftast är det vanliga människor som går på ett sådant möte anonyma alkoholister men du verkar ha haft otur, tråkigt att du inte kände dig välkommen.
På ett AA möte läser man texter om alkoholism, de 12 stegen och sedan går man laget runt och var och en delar om sin historia och erfarenheter. Detta är absolut frivilligt man behöver inte säga något utan bara lyssna.
Det kan vara bra att testa lite olika grupper och känna av där du känner dig mest trygg.

Ta hand om dig.

Tackohej

Har varit både på ett sånt du beskriver samt många andra där det är högutbildade akademiker, ofta med topp-jobb. Kan variera otroligt är min erfarenhet.

less12

@DRacker har enbart varit med online men tycker att där har det varit helt vanliga personer eller hur man ska uttrycka det, alltifrån folk i 20 års åldern som mig själv till 75 åringar, en blandad skara helt enkelt som varit väldigt omtänksamma och välkomnande!

Varafrisk

Var på ett AA-möte för många år sedan, ett enda. Då föll jag in i ngt liknande behandlarroll…fast grejen var att jag var nog inte riktigt redo. Men ikväll var jag på ett nytt möte igen. Hade fått telefonnummer t två personer av min kurator på rådgivningscentrum. Den ena mötte upp mig utanför möteslokalen.
Jag var nervös..gråtmild. Lokalen var väl inte den roligaste. Deltagarna var i varierande åldrar och såg väldigt olika ut. Jag tittade mycket på dem försökte hitta ngn igenkänningsfaktor inom mig men det var svårt. Jag tänkte…jag går nog aldrig hit igen. Men så började mötet och jag kände mig så välkommen. De sa kom tillbaka. Ge mötena en chans innan du bestämmer dig. En person sa tänk inte på ålder el att vi ser olika ut …det spelar ingen roll…för det finns en gemensam anledning att vi är här och det är att vi kan inte dricka alkohol.

Så även om det kändes varken yes👍🏻eller no👎så ska jag åka dit nästa vecka igen.

@DRacker hoppas att du kan hitta ett annat möte som känns bättre🤗

BEATNGU

@Varafrisk Finns riktigt dåliga och riktigt bra ställen. Det jag gick till kändes lite som ditt. Som att samma folk bodde där dagligen och gjorde samma grej varje dag som robotar. Sist jag gick på ett NA möte istället pga jag tagit andra grejer var det väldigt snälla människor där och jag var viktigast i rummet och alla ville att jag skulle komma tillbaka. Ändå tror jag att alla där har många års mer erfarenhet av droger än vad jag har, som är nybörjare. Kolla runt i stan du bor i om du kan få nåt tips på bästa grupperna där på nåt vis.

Helahea

@DRacker exakt så kände jag också ! Förutom att jag vände redan i dörren när jag såg vilka som satt därinne.
Skulle definitivt inte vara anonym i vår stad efter ett besök där.

Lina. 2.0

@Helahea åh precis så känner jag med inför AA där jag bor. Jag skulle definitivt inte vara anonym. Jag fattar att det är skevt för de andra är ju där av samma anledning som jag men det känns så fel.

DRacker

@höstkvinna Hej på dig. Så rart och omtänksamt av dig att du frågar. Så glad jag blev 🙏🌷 Jag har en annan större tråd jag skriver i under vinjetten ”Helt urspårad nu”. Förstod inte riktigt hur ser funkade när jag var sprillans ny här. Trodde det var trådar lite utifrån ämnen, inte person, så att säga. Så jag lite ”övergav denna” och fortsatte skriva i min första 🙂 Jag svarar dig där…. 🌷😊🧡