Ångest

Första gången jag skriver i nån sån här grupp överhuvudtaget. Känner igen mig i så mycket av det ni skriver. Hade en hyfsat vild ungdom med mkt fest, ångrar inte så mkt där och då. Men skillnaden kom nog efter att jag blev förälder. Jag är inte beroende så jag måste ha alkohol men om jag kommer över en viss gräns då dricker jag mer och mer. De senaste åren 4-5 så har jag inte gjort några riktiga dumheter, håller mig på bena hyfsat stadigt, säger inget elakt gör inget jättedumt MEN jag känner att jag tappar kontrollen, jag minns aldrig att jag går och lägger mig ex.
Dricker inga kopiösa mängder, en flaska vin och ibland nåt glas bubbel
Jag har börjat må ruskigt dåligt främst över sånt jag gjort för sådär 5-7år sen i berusat tillstånd.
Har gett en kompis en lavett en gång, bad om ursäkt det första jag gjorde dagen efter, tagit upp det fler gånger och hon vill att jag släpper det.

Ångesten över dessa saker äter upp mig inifrån.
Om jag dricker för mycket så hör jag alltid av mig till de ev personerna som kan vara berörda. De svarar alltid, asch ingen fara vi hade väl jättetrevligt. Oftast hemma middagar med god mat och vin. Men tror det är det där med kontrollen... och att jag är en mamma. Känns alltid som om jag inte förtjänar dem när jag slösar tid på att ex dela en flaska vin med en kompis i köket.. Jag är egenföretagare, jobbar hemifrån så mina barn är inte på fritids, jag är aktiv ute med skog och natur ihop med mina barn.
Vet inte riktigt vad jag vill med att skriva.. Blir som en terapi

Profile picture for user Kristoffer

Hej JoLi!

Välkommen hit. Jag tror att det är många som kan känna igen sig i det du skriver. Alkoholen, och de beteenden som kommit med den genom åren, verkar krocka med dina grundläggande värderingar om hur du vill vara som förälder och som vän. Det skapar ångest och skam, och gör att du har svårt att släppa situationer som skett för många år sedan. Det är modigt av dig att sätta ord på det här!

I vår erfarenhet kan såna här värderingskonflikter vara starka skäl och ge motivation till förändring. Att kunna säkerställa att en är den förälder och vän en vill vara härifrån och framåt. Vissa märker att en förändring också ger en chans att komma närmare acceptans för det som hänt tidigare. Oavsett hur du känner kring det just nu, fortsätt gärna att skriva här om hur det går och vad du tänker!

Profile picture for user @JoLi

@Kristoffer tack för dina ord! Jag har varit i forumet i princip varje dag sedan jag skrev men missat att du svarat!
Jag fyller i kalendern och jag har hållt mig helt efter den och vad jag tänkt. Druckit 1-2 gånger i veckan, ibland inte alls och oftast bara 1-2 glas. Vid nåt tillfälle 3-4 glas men inte mer nån gång. Är så glad över den förälder jag känner mig som då. Men kan ändå inte sluta tänka på de gånger det varit för mycket, drömmer mardrömmar om att jag går överstyr. Har ångest över de tillfällen som jag tidigare druckit för mkt i barns sällskap . Blandade tillfällen som kommer upp i mitt huvud. Det har inte hänt nåt katastrofalt de gångerna men jag har absolut druckit för mycket vid samtliga tillfällen som kommer upp i tankarna. Skäms nåt så innerligt. Tänker så mkt på hur jag har uppfattats, om jag förstört något hos mina barn osv..
Ångesten går upp och ner men har verkligen minskat nåt oerhört sedan jag gick med här. ❣️