Haha ja just den idén har jag också klurat på tidigare att det inte finns en app eller dylikt..
Skönt att höra dagen ändå varit okej, trots suget, haft samma dilemma en underbar dag men fan vad tankarna magnetisk ska dras till A.
Imorgon vaknar vi nyktra och inte bakfulla det ska vi glädjas över 🙂

@@CatLady Jag började hos psykologen innan jag slutat dricka men berättade det vid tredje gången, då hade jag varit nykter min andra dag. Det var skönt att berätta om detta, det var ju min hemlighet. Som nykter får jag ut mycket mer av att gå där, känslorna blir mer äkta, många känslor blir förvridna av alkohol. Framförallt får jag tillgång till mina känslor bättre. Min man och mina andra närmaste vet att jag slutat dricka, men ingen annan. Så tråkigt att din bästa vän tog avstånd, kanske var hon inte en så bra vän ändå?

Ha det gott!🌷💕

Dag 17 idag!
Vaknar till strålande sol och fågelkvitter, hur underbart? Så fantastiskt det är att faktiskt kunna uppskatta det istället för att sträcka sig efter vinet och sedan ligga i halvdvala fram till 12-tiden.
Kände sug igår, blev lite ledsen på kvällen för en familjegrej. För 18 dagar sedan hade jag halsat en halvliter vin om jag fått den informationen, nu tillät jag mig istället att faktiskt bli ledsen och att ventilera lite med en vän. Kändes skönt.
Idag blir en bra dag, en heldag med barnen utomhus! Det allra bästa för både mig och barnen är iaf att det blir en a-fri dag!
Kärlek till er alla! 🌺

majken_r

@@CatLady så bra att låta känslan finnas, ta hjälp av någon. Och en pigg dag med barnen är härligt. Eller, kanske inte pigg hela tiden..men närvarande. Kram ☀️

@@CatLady Att vakna nykter på morgonen är ljuvligt. Vad bra att du satte ord på dina känslor med din vän och inte föll in i den gamla vanan att dricka bort känslorna. Att sätta ord på sina känslor är välgörande och påverkar hjärnan positivt. Ha en fin dag ute med barnen🌷💕🌞

@majken_r Ja det kändes väldigt skönt att faktiskt våga känna efter på riktigt och tillåta mig själv att vara ledsen utan att söka tröst hos A!
Haft en fantastisk dag med familjen, strosat på stan, shoppat, ätit god mat och avslutar nu min tredje lördag i rad med chips och cola zero i soffan 🌺

@vår2022 Ja det är underbart att vakna nykter och för mig som ätit otroligt dåligt (I mängd) så är det en fin känsla att faktiskt känna att "åh vad gott det ska bli med frukost", det är många år sedan för mig 🌺
Så skönt att kunna ta bilen och träffa familjen för att äta lunch utan att skylla på "mensvärk, tandvärk" osv som en anledning till att jag inte kunnat äta. När verkligheten var att jag mådde fruktansvärt illa och ville hem till vinet så fort som möjligt.
Även fast det kändes jobbigt i början så är jag väldigt glad att jag pratade med min vän igår, kände att det gjorde mycket för mitt välbefinnande att höra och märka att han faktiskt bryr sig om mig 🌺
Kram

Godmorgon dag 18!
Känner mig lite förkyld idag, men annars: Jag mår så bra!
Jag mår bra i sinnet och jag mår bra i kroppen (inte perfekt såklart, men i jämförelse med för några veckor sedan så är skillnaden enorm!)
Har sovit så otroligt bra de senaste nätterna. Jag har tidigare sovit max 5 timmar och även vaknat flera ggr per natt för att gå på toa eller dricka och efter det inte kunnat somna om.
Nu är jag trött runt 22-23, sover sen ca 8 timmar. Behöver jag gå upp på natten så somnar jag om igen utan problem.
Nu ska jag ut på en liten promenad innan det är dags för kaffe och frukost.
Önskar er som läser detta en underbar söndag ♥️
Kramar

Så bra att du la av @@CatLady ! Det är ju så, en vacker dag är det helt enkelt dags. Nu har du kommit över det värsta, många dagar kvar till det växer fram nya vanor och det nya livet får fastare form. Små dippar och tvivel kommer att komma så det gäller att fatta beslutet om och om igen! Lycka till!

Oj, så otroligt strongt gjort av dej @CatLady att lägga av med vinet! 💪 Du ska verkligen vara stolt över dig själv för varje nykter dag som kommer! Hoppas förkylningen snabbt går om! 🌺

Tusen tack för all pepp och alla fina ord ni skriver, vilka fantastiska människor! Jag upplever att orden betyder så otroligt mycket när man får dom av personer som varit i liknande situationer själva och vet vilken kamp man går igenom ♥️
Idag har varit en bra dag, varit sysselsatt hela dagen och även om tanken på vin kommit ibland så har jag kunnat mota bort den för jag VET att jag inte vill ha vinet och jag vet att jag KAN leva utan.
Härlig känsla i eftermiddag när jag var ute på promenad och en vän ringde och frågade om jag kunde hjälpa till att köra lite möbler han shoppat. Underbart att inte behöva hitta på en ursäkt utan att kunna säga "Absolut, åker om 5 minuter", i vanliga fall hade jag absolut inte varit körbar för minst 1.5 liter vin hade intagits vid den tiden.
Känner mig stark och stolt. Kommer bära med mig känslan jag har nu till de dagar som är mörka och vinet lockar för mycket.
Satsar på total nykterhet nu, känner mig själv så väl så jag vet att jag inte kommer kunna "ta några glas då och då", det kommer inte fungera för mig.
Ser fram emot en nykter sommar på uteserveringarna, finns många fina a-fria alternativ om man går på AW med vännerna.
Ser också fram emot att må bättre och bättre för varje dag som går 🌺
Hoppas ni alla har en underbar söndag, ni är GULD värda för mig!
Kramar

@@CatLady Känner definitivt igen mig i ditt drickande! Har i stort sett samma förlopp som dig. Klarade en vecka förra ggn och sen kom såklart en födelsedagsmiddag med BiB självklart... Mådde dåligt de första 2 dagarna förra ggn som nykter men ändå inte så otroligt farligt som jag trodde. Sen mådde jag så otroligt fysiskt bra direkt och sen platt som en pannkaka och ångest direkt efter BiB-kvällen... Började självklart dricka varje dag igen... Nu är jag inne på dag 2 igen av nykterhet och jag hoppas verkligen att jag klarar mig bättre denna gången. Väntar en vår med många och långa arbetspass och orkar inte med att gå runt trött och ha ångest etc... Samt hälsoaspekten.
Nu känns det som du gav mig inspiration! Tack! :)

Hej @Cavilla81!
Vad härligt att komma ge inspiration till någon!
Ja det låter verkligen som att vi har liknande förlopp och erfarenheter.
Jag tror det är viktigt att inte fokusera för mycket på återfallen och ångesten som kommer med dom, utan att fokusera på att du klarade ju faktiskt av att vara nykter en period, du vet ju hur man gör ♥️
Jag hade kommit ganska långt i min bearbetning gällande alkoholen innan jag kände att "nu räcker det". Jag visste lång tid att jag måste verkligen sluta, jag visste att det var en flykt från att ta itu med bland annat dåliga känslor, relationer osv.
Nej att gå omkring med den enorma tröttheten som verkligen inte går att vila bort är hemskt, men det finns ett ljus! Jag känner mig betydligt piggare nu än för 3 veckor sedan så det blir bättre.
Jag tror på dig, vi fixar det! 🌺
Kram

Dag 19 idag!
Vaknade inatt av en mardröm, somnade om men sov lite oroligt.
Känner mig ändå pigg idag konstigt nog, men jag är så ovan vid att känna mig pigg och att faktiskt sova ok på nätterna.
Skönt att helg nr 3 utan A är avklarad utan några större sug, men måste erkänna att det kändes skönt när klockan slog 15 i lördags så jag visste att SB hade stängt. Inte för att jag hade gått dit ändå, men bara tanken på att "oavsett vad som händer nu så KAN jag inte dricka" kändes skön och befriande.
Har ev ett nytt jobb på gång, så lycklig för detta! Hade inte kunnat genomföra intervjun ordentligt för 1 månad sedan utan att behöva dricka innan intervjun, så bara vetskapen att jag har löst detta genom att vara bara JAG är så skön. Inte vin-jag, utan jag!
Nu ska jag ut på en promenad i solen, hoppas ni alla som läser detta får en fin a-fri idag.
Kärlek och styrka till er ♥️
Kramar

Godmorgon dag 20!
Sovit dåligt inatt, bara runt 5 timmar. Men kan bero på att jag råkade somna en stund på kvällen och inte direkt kände mig trött när det var läggdags.
Men relativt pigg idag trots lite mindre sömn, känns skönt.
Låg och läste mycket igår, både här i forumet och på andra sidor. En stor motivation i mig är att läsa om alla positiva effekter på kropp, hjärna och sinne. Finns det kanske någon som har tips på någon bok om detta eller någon sida?
Igår eftermiddagen fick jag lust att baka, har inte hänt de senaste 5 åren. Var så mysigt stå i köket med min favoritmusik på och baka. Kanske skulle låta banalt för någon annan att en sådan sak kan göra en så glad, men för mig betydde det väldigt mycket.
Har senaste veckan märkt att jag skrattar väldigt mycket och väldigt hjärtligt, det var också längesen.
Samt att när jag tänker på vissa jobbrelaterade saker/situationer som tidigare gett mig brutal ångest så känns det inte lika tufft längre.
Är det jag som inbillar mig? Eller kan det ha att göra med att jag överlag känner mig mer positiv, stark, stolt och glad som jag har en lättare inställning till saker nu?
Önskar att jag hade någon att prata med, känner mig lite ensam i min resa. Men det är ju ett val jag gjort själv att inte berätta för någon.
Men även fast jag är själv så är jag stark, men fortfarande ödmjuk inför detta och tar det timma för timma, dag för dag. För mig finns det inga alternativ annat än att förbli a-fri.
Många kramar till er om det är någon som läser!
Imorgon firar jag tre veckor och ska laga något extra gott ♥️

@@CatLady Grattis till dag 20! Fem timmars sömn är ändå fem timmar och sömnen har säkerligen varit bättre för kroppen än 10 timmar sömn med alkohol i kroppen - kroppen har ju inte behövt förbränna gift.... De böcker jag läst om att sluta med A är av Annie Grace och av Craig Beck, jag jäser nu Hjärnstark av Anders Hansen. Nästa på tur är Depphjärnan. För mig är det viktigt att också få in fakta och det som är vetenskapligt bevisat kring hur främst hjärnan fungerar eftersom det är där kampen mot alkoholen sker (iallafall efter den första akuta fasen).
Även om du känner dig ensam på din resa så är du det inte.... vi är många med dig och i samma situation. Nu kör vi, jag är två veckor efter dig men jag hänger på och på sikt minskar mitt avstånd iaf procentuellt😀👍. Kramar tillbaks🥰

Låter fint @@CatLady ! Sant är att ångest lättar. Sen kan det förstås puffa upp igen ibland men vi hjälps åt att få allt på rätt bog igen. Lösningen är aldrig att dricka! Ha en fin dag idag med!