@vår2022 Ja jag tänker samma som du där, att varje dag som går är en dag längre bort. Bort från mitt tidigare liv som jag vill ta avstånd från helt och hållet.
Jag räknar inte heller några dagar tills jag kan dricka igen som en slags nedräkning, för jag ska inte heller dricka alkohol mer. Det är ett avslutat kapitel i mitt liv och är inte välkommet tillbaka alls! Känner det i hela kroppen och själen och den känslan blir starkare för var dag som går. Jag är fullt medveten om att jag aldrig kommer kunna dricka måttligt eller ta ett glas då och då.
Solen skiner för fullt hos mig med, älskar det 😍
Jag har tidigare tänkt att vår/sommar måste vara de svåraste tiderna på året att sluta dricka för det är så förknippat och normaliserat i samhället att då dricker man öl/vin på uteserveringar, åker på semester och "unnar sig", tar en öl/vin vid grillen osv. Jag känner tvärtom, att detta är den bästa tiden att sluta. Man blir så glad av våren, solen och värmen!
Ha en underbar dag och tack för att du svarar i mitt inlägg, betyder otroligt mycket att veta att man inte är ensam 💕
Kram

@@CatLady Att hjälpa varandra till ett nyktert liv känns meningsfullt och stärker även mig själv till att fortsätta vara nykter. En ny värld som öppnat sig för mig, jag trodde att jag var så ensam om helvetet och den plågsamma skammen. Det känns också motiverande att stödja nytillkomna, som jag en gång själv var i detta forum. Att visa att det går att ha ett liv utan alkohol och att det blir så otroligt mycket bättre liv. Glädjen jag känner när andra också upptäcker alla de positiva effekterna som nykterheten ger, att man kan komma ut på andra sidan, utan ångesten, oron och skammen som är framkallad av alkohol. Jag blir så glad av att du mår så bra. Tuffare tider kan komma, men då finns vi för varandra och stöttar varandra igenom det. Du gör det så himla bra!🌷💕

@vår2022 precis så som du skriver tänkte jag med, att jag var ensam i skammen och all plåga. Så otroligt glad att jag har hittat hit.
Är glad att människor här är så öppna och delar med sig, det gör att man själv vågar också och när man delar med sig av sina erfarenheter och sina problem för andra så blir de plötsligt mer verkliga.
Som du skriver så kan tuffare tider komma, jag förväntar mig nästan det. Försöker dock att inte tänka på det så mycket utan fokuserar på dagen hela tiden och känslan av att må bra. Jag tror att varje dag jag mår bra stärker mig så jag kan hantera de dåliga perioderna bättre. Jag hoppas det i alla fall 💕
Har lust att åka runt till alla SB här i staden jag bor i och lämna foton på mig själv med en uppmaning "sälj aldrig mer alkohol till denna kvinnan" 😄
Tack, det känns skönt att ha er här 💕

@@CatLady Grattis till 22 dagar, och grattis till att du lyckats bryta ditt missbruk och att du stod ut under första veckan. Förstår inte att du klarat av att arbeta och ha familj och samtidigt druckit de mängderna och att du ff har bra värden efter provtagning. Jag själv har druckit varje dag under lång tid, ca 1-1,5 flaskor vin, har förvisso också bra värden men mådde uruselt och kunde bara tänka på vin och att dricka mer/igen.
Jag vill heller aldrig tillbaka, jag vill aldrig mer genomleva skammen av att dricka, blev tillslut folkskygg för jag kände mig så värdelös. Håller också med om att sluta nu är perfekt för att vi behöver iaf inte konfrontera mörkret utan kan njuta av ljuset! Jag drack inte mycket i sociala sammanhang på slutet utan bara i min ensamhet pga skammen. 🥰

@@CatLady Hej! Jag börjar närma mig 2,5 år som nykter och tänkte bara kika in här och säga att jag är väldigt glad för din skull!🤗 I bland ramlar det in personer här på forumet där jag direkt ser att, här har vi en som verkligen har fått nog av alkoholen, och som kommer att bli fri från den. Och du är en av dem. Det var förövrigt likadant när du började skriva här @vår2022. 🤗 Det är ganska ovanligt att se detta tyvärr, men jag blir lika glad varje gång.😀

Ha det bra! Kram

@Ny dag Tack! Ja första veckan var fruktansvärd, men glad att jag tog mig igenom den.
Jag tänkte på vin i situationer som "när ska jag handla vinet" eller "vilket SB var det längesen jag var på". I övrigt så tänkte jag inte så mycket på vinet, det var en stor del av min vardag och hela mitt liv. Jag hade normaliserat att dricka direkt på morgonen innan jag gick upp ur sängen, att hälla vin i kaffemuggen och låtsas att det var kaffe under skype-mötena, att ta bolaget på lunchrasten, att gömma 2 BiB i tvättkorgen i badrummet och "gå på toa" en gång i kvarten, att vakna flera ggr per natt och klunka direkt ur boxen pga illamående och skakningar. Det var liksom en del av mitt liv.
Jag hade/har en enorm tolerans för alkohol efter så stort dagligt intag under lång tid. Jag kunde blåsa 2 promille och uppträda kliniskt nykter.
Jag drack inte heller i sociala sammanhang för jag var i princip aldrig på några. Jag ville bara vara hemma ensam och dricka för mig själv. Undvek vänner och alla aktiviteter. Gick vi någonstans så hade jag alltid en svart Intersport-flaska med mig med 1 liter vin.
Minns en gång när jag skulle på en kvällsaktivitet med jobbet, vi skulle på "escape-room" tror jag det heter och vi skulle ses där kl 18.30. Jag hade på dagen hällt i mig över 2 liter vin och kunde inte ställa in aktiviteten med så kort varsel. Så jag gick dit såklart med min flaska i väskan. Paniken av att vara inlåst i ett rum och behöva lösa problem för att ta sig ut till min väska och vinet är det enda jag minns från den kvällen. Efter den gången bestämde jag mig för att aldrig mer dricka i sociala sammanhang och eftersom jag drack varje dag så kunde det ju aldrig bli några mer sociala sammanhang för mig.

Bra att du också håller på och slutar, det finns så otroligt mycket positivt i det och världen är inte en så grå och hemsk plats som jag oftast tyckte (även om det som händer i världen såklart är fruktansvärt 😓)

Kärlek och styrka till dig och tack för ditt svar 💕
Kram

@Torn Hej och wow! Fantastiskt med 2.5 år, längtar tills jag är där!
Blir så glad av dina ord så jag blir rörd, kom några tårar. Betyder så otroligt mycket och det stärker mig så enormt att ni tror på mig och att jag lyckas!
Det finns inga alternativ för mig och det skönaste i min resa är att jag gör det för att jag verkligen vill. Ingen har sagt åt mig, ingen har ställt ultimatum utan jag tar själv kontrollen över alloholen och det är en kamp som jag kommer vinna! Vinsten är jag och utdelningen är mitt föräldraskap och min hälsa 💕
Många kramar 💕

Även denna dagen har rullat på fint och nyktert!
Min läkare ringde idag för att berätta att mina B-vitaminvärden ser jättebra ut nu. Berättade även att jag kommer få blodtrycksmedicin från och med imorgon, något som känns väldigt skönt för mitt blodtryck oroar mig en hel del. Det är också ett plus att det verkligen inte rekommenderas att dricka A när man går på dessa mediciner, ytterligare en anledning att låta bli 🙏
Dessutom har jag fått ett underbart samtal idag, jag fick jobbet jag har sökt!! 😍
Det känns som att livet bara ordnar upp sig mer och mer.
Nu är det läggdags, helt slut efter jobbet ikväll.
Hoppas ni alla fina människor får en god natts sömn 💕
Kramar

Godmorgon dag 23 utan A! 💕
Sovit så gott inatt, men vaknade med halsont i morse. Tog ett snabbtest men det var negativt tack och lov, tog ett till för säkerhetsskull men det var också negativt. Så ikväll blir det jobb!

Det är för mig en annorlunda känsla att känna mig stolt över mig själv. Jag har mest känt skam över mig själv dessa år, känt mig värdelös, som en dålig mamma, knappt värd min plats på jorden. Har haft mycket ångest, mörka tankar och tänkt att döden bara väntar kring hörnet när jag kväll efter kväll känt varenda puls-slag och känt hjärtat rusa.
Nu känner jag mig värd min plats. Känner mig som en bra tillfrisknande mamma. Stolt över att jag lyckats bryta mitt missbruk. Stolt över att jag lyckats få ett för mig drömjobb. Stolt över att mitt hem numera är städat och luktar gott (tidigare enbart orkat göra det allra allra viktigaste pga total orkeslöshet och fel prioriteringar). Skön känsla att lägga mig på kvällen med ett lugn i kroppen. Stolt över att jag kan vända mina dåliga känslor när de kommer och kunna fokusera på de bra känslorna och stoltheten men samtidigt låta mig själv vara ledsen och känna efter.
Innan jag slutade dricka så tänkte jag ofta att "det blir som att säga adjö till min bästa vän som alltid har funnits där". Nu känner jag "vad skönt att jag har sagt farväl till min värsta fiende som bara förstörde för mig".

Idag ska jag vara nykter, för att jag vill och för att jag kan 💪
Kram till dig som läser. Oavsett var du är i din resa så är du stark och fantastisk! 💕

Roligt att läsa dig @@CatLady ! Hur allting kommer i ett annat ljus. Nästan bra med saker som blodtryck att ta till om motivationen nån gång skulle svikta. Önskar dig fortsatt härliga dagar!

Godmorgon!

Vill kika in och gratulera dig till ditt nya arbete 🍨

Önskar också en skön fredag och hoppas att du kan avnjuta helgen med något du tycker om och som ger lite energi och glädje 🙂

Allt kommer att ordna sig och det kommer att bli bra!

Ser beslutsamheten i dina texter och när man nått den punkt som säger att nog är nog. Det är ej längre ett alternativ i mitt liv. Det är bra här. PUNKT.
Ja då har du kommit långt!
Det är den känslan och det beslutet som kommer bära och stödja dig igenom den den här resan. Det är den känslan som kommer göra att du accepterar när det kan kännas jobbigt och du kommer fortsätta frammåt.

Jag avslutade ett tablettmissbruk med den beslutsamheten. Det var tufft en lång tid. Men det var ej längre ett alternativ. Räknade dagar för att jag såg fram emot att komma längre fram. Såg fram emot att komma på fötter och må bra igen. Räknade varje dag och klarade inte mer än att ligga stilla och andas. Hade delerium tremens de första månaderna.
Räknade dagar fram till den dag jag upptäckte att jag inte tänkte på det längre.

Kom sucessivt upp på fötter och började må allt bättre för varje månad. Har kunnat acceptera ovälmåendet i vetskap om att det är en lång process. Och när man kommit till just den känslan du har, att det ej längre är ett alternativ, då tar man sig igenom det oavsett vad. Det är 230 dagar sedan. Och det vet jag bara för att jag har en tidräknare. Det är fortfarande inte ett alternativ och det är ett avslutat kapitel.

Jag vet att du klarar det.
Och i svåra stunder har du stöd i dels din tråd och man kan få bra stöd på beroendemottagningarna. Det viktigaste är nog att fortsätta fram mot mål oavsett.

Det kommer att gå bra för dig ❤

@@CatLady Du skriver: Innan jag slutade dricka så tänkte jag ofta att "det blir som att säga adjö till min bästa vän som alltid har funnits där". Nu känner jag "vad skönt att jag har sagt farväl till min värsta fiende som bara förstörde för mig". Det är precis den bilden som du har nu som behövs i hjärnan för att få till en bra omprogramering. Det skapas inget sug så i belöningssystemet som bara skriker efter alkohol. Jag tror att ju mer positiva bilder, saknad, längtan och uppoffringar man känner efter alkohol desto svårare gör man för sig att sluta. Min bild är en sliskig, slemmig, äcklig alkoholdjävul som vill få mig i fördärvet. Det är en bitter stackare med dålig självkänsla och på randen till utplåning. Grejen är, att det var ju egentligen jag i min alkoholdränkta skepnad som höll på att gå under. Så den där ”bästa vännen” var jag själv, en stackare som hatade sig själv så mycket och som trodde att alkoholen kunde ta bort allt det onda. Nu har jag hjälpt min bästa vän, mig själv, till ett liv där jag inte hatar mig själv och upphört med självdestruktiva handlingar som att dricka alkohol då det får mig att sakta dö ut. Nu går vi rakryggade hand i hand tacksamma för att vi kunde bli ett igen. Det låter som det du beskriver, att du känner dig stolt över dig själv och att du är värd din plats❤️

@Geggan Hej! Vad kul att du tittade in och tack för din kommentar 🤗
Ja visst är det härligt att man kan vända något som egentligen är negativt till något som blir positivt? 😄 Det är bra för att hålla motivationen uppe 💪
Önskar dig också fina och härliga dagar i vårsolen 💕

Hej @Natalia! Vad kul att du svarade, har läst i din tråd 🥰

Ja det är som du säger, en dag kommer man (förhoppningsvis) dit där man känner STOPP. NEJ. NU ÄR DET BRA!
Är glad att jag kom dit. Konstig känsla, den kändes liksom i hela kroppen, själen Ja överallt. Jag visste direkt att nu är det slut med detta.

Tufft och bra av dig att du lyckades ta dig ur tablettmissbruket! Otroligt starkt jobbat! Heja dig 💕
Jag räknar dagar precis som du beskriver att du gjorde. Jag gör det för att varje dag är en vinst och varje dag är ett steg längre bort från ett liv jag inte vill leva längre och ett liv jag inte kommer leva längre!

Ja det är skönt att ha ett stöd av sin egen tråd, därför är jag noga med att skriva ner hur jag mår för dagen och hur känslan är i kroppen, så har man det att se på de dagar det kommer kännas tungt. Är också väldigt glad över alla fina människor här i forumet, är så skönt att ventilera med personer som faktiskt går/gått igenom samma saker som en själv. Personer som har en förståelse och kan ge tips och råd vad man ska göra och hur man ska tänka när det är jobbigt. Men även så skönt att få pepp och hejarop när man klarar dag för dag och få tips på böcker och texter man kan läsa och ta lärdom av 💕

Tusen tack för att du tror på mig och för att du tog dig tid att skriva en så fin och ärlig kommentar 💕

Önskar dig en underbar fredag och helg!
Många kramar 💕

@vår2022 så sant det du skriver, det är ju en själv som är ens bästa vän men man var borttappad under en lång tid.
Gillar din beskrivning av din syn på alkoholen, sliskig slemmig och äcklig som vill ha ner en i fördärvet. För det är ju precis så det är.
Jag är glad att jag slipper den fan nu, för gudarna ska veta att han har förstört mycket för mig. Alldeles för mycket. Så är inte ens ledsen över att säga adjö för gott!
Jag har i nuläget inga positiva bilder eller försköningar av alkoholen, för jag vet hur illa den gjort mig och all förödelse den ställt till med.
Jag är tacksam för min fruktansvärda första vecka med hemsk abstinens för sådär vill jag aldrig någonsin må igen och varför skulle jag? Jag mådde inte ens bra av alkoholen de sista åren. Blev inte glad, pigg eller "fylle-rolig" alls, drack enbart för att slippa må dåligt av abstinensen och för att trycka undan allt som var jobbigt.

Blir alltid glad av att läsa dina kloka kommentarer, önskar dig en underbar fredag 💕
Kram

Skriver en till notering idag, mest för att kunna läsa tillbaka på själv.
Jag blir glad när jag ser mig själv i spegeln idag efter duschen. Mitt hår luktar rent och gott, tidigare har jag inte orkat duscha håret mer än 1 gång i veckan och använt torrschampo tills håret var som fnöske. Nu är det lent, glansigt och luktar underbart.
Mitt ansikte har så fin färg, helt förbluffad över detta. Har fått använda brun-utan-sol varannan dag tidigare för att undvika den grå tonen och livlösheten i min hy.
Idag är mitt ansikte efter duschen ljusbrunt med rosaröda kinder och doftar så gott av min hudkräm.
Tittar på min kropp. Plufsigheten börjar redan lägga sig, har på 23 dagar tappat 3.5 kg i vikt. Tyckte det var konstigt så kollade lite på mitt kcal-intag när jag drack.
100 ml vin är ca 83 kcal. Jag drack 3000 ml vin per dag. På 23 dagar är det drygt 57000 kcal som jag har undvikit. 57 tusen. Jösses. Det och alla halvfabrikat jämfört med riktig hemlagad mat och 2.5 liter vatten per dag. Inte konstigt att kroppen förändras!
De yttre förändringarna är såklart inte de viktigaste, det är de inre förändringarna. Jag känner att jag har kommit så långt i min inre resa och hade redan påbörjat den innan jag slutade dricka, men skulle ljuga om jag inte påstod att de yttre faktorerna även de bidrar till att jag förstärks ytterligare i min nykterhet och i min styrka.

Kram 💕

@@CatLady

Hej vännen!
Jag blir så glad för dig på nåt vis 🙂

Man skulle nog ljuga om man sa att iglad över synliga resultat är mindre viktiga. Är glad att du inte bara upplever en inre skillnad men även en direkt synbar skillnad. Det blir jämförbart och lite mätbart med resultat som även syns när du speglar dig eller använder vågen. Din glädje når verkligen igenom din text och jag blir glad med dig 🥰

Nästan som du fått en riktig ahaaa-uplevelse. Som en på-nytt-födande känsla. Sååå härligt att läsa!

💕🌸🌱