Idag firar jag 2 månader som helnykter 🥳🥳🥳 Livet är bättre på så många sätt och fortsätter 1 månad till sen har jag nåt mitt första mål som är 3 månaders nykterhet.

Trevlig helg alla 💐

@TessaMa Stort grattis till två månader! Tänk vad mycket du åstakommit på dessa månader och hur mycket du stärkts i dig själv <3. Kämpa på kära du och 1 månad till är ingenting :D

Kram!

@TessaMa Grattis till 2 nyktra månader! 🥳🥳🥳 Hela det första året märker man att man mår markant bättre månad för månad. Och år 2 är magiskt, då har man redan gjort allt nykter en eller flera gånger och kan sluta oroa sig för att vara ”tråkig” bara för att man är nykter. Man har upplevt att man kan ha lika kul utan alkohol - till och med roligare - så det behöver man inte oroa sig för alls längre.

Kram 🐘

@vår2022
Tack, ja det härligt ❤️ Kram

@Vilsenpappa
Tack 🙏 Ja det har jag gjort och lever det liv som jag velat så länge. Tänk vilken lång kamp att komma hit.
Kramar ❤️
(Snart är det min tur att säga grattis till dig 💪👏)

@Andrahalvlek Tack så mycket! Underbart 😍 Jag ser fram emot att må bättre och bättre.
Kram ❤️

Jag fick en ordentlig dipp i förrgår. Jag och min man gick ”all-in” på varandra och jag var färdig att lämna alltihopa. Valde i stället att gå på ett online möte i Al-Anon och direkt efter ett AA möte. Jag har inte tänkt på att jag kan delta på svenska online möten så det var väldigt fint. Märkte hur mycket jag saknat gemenskap med kvinnor, framför allt kvinnor som är i tillfrisknande process. Jag vet inte i vilken av grupperna jag hör hemma just nu för jag ser att båda ämnena är problematiska för mig. Ska låta det vara så just nu, det kommer visa sig. Kanske kan jag delta i båda? När jag gick på möten för plus 20 år sen så genomförde jag aldrig stegarbetet ordentligt. Hade bara en önska då, att få känna mig normal och accepterad så det är det jag sysslat med efter det. Försökt vara normal fö att bli accepterad. Har kommit till insikt om att jag är inte ”normal” och jag är accepterad för jag accepterar mig själv som jag är. Vad gäller att vara ”normal” så handlar det också om acceptans på något sätt. Idag så känns det viktigare att jag är jag än att jag anses vara ”normal”.
Ha en fin kväll 🍀🌿🌱🌼🌺🪻🌴

@TessaMa Hej underbara "onlinevän"

Jag förstår att det är tufft och du är så otroligt stark och hittar sätt som hjälper dig. Jag tänker att du kanske kan gå på det du känner och inte känna att du behöver välja? Allas tillfrisknanden är annorlunda och inget är rätt eller fel FÖRUTOM det du själv tycker är rätt eller fel. Jag går fortfarande i AA och mycket som sägs är klokt och mycket är ren skit men man får sortera ut godbitarna och strunta i det andra.

Vad är "normal"? I min mening är det en norm som är satt av sociala medier, reklam och så vidare=inget jag vill vara. Men måste själv sätta prägeln på personen som man trivs med och vara nöjd med sig själv som man är. INGEN är eller kommer någonsin bli perfekt och fy vad tråkigt det hade varit. Nej du verkar vara en absolut underbar människa och även om jag inte kommenterat dina inlägg på ett tag är du alltid den första jag läser när jag går in här(förutom mitt eget inlägg då)

Kämpa på precis som du har gjort, du är underbar precis som du är och låt ingen annan säga något annat!

Tonvis med styrkekramar till dig så firar vi väl snart 3 månader tillsammans?

@Vilsenpappa Hej 🤗 Tack för dina fina meddelanden 🥰 Jag har varit väldigt inaktiv här och allt är bra, självklart firar vi 3 månader tillsammans och vi är snart där 🙏👏👏Vilket är ditt datum? Jag har satt 1 oktober av någon anledning (första nyktra dagen var den 25 juni). Men 1 okt känns jämt och bra samt att några dagar hit eller dit inte spelar så stor roll för mig.

Alkoholen är inte ett stort problem för mig märker jag så länge jag håller mig nykter. 😁Det är inte svårt att vara nykter, sug kan komma ibland, främst när jag är i kontakt med vänner där alkohol har varit en stor del eller när jag känner mig extra glad.

Jag målar mycket och håller på och utvecklar mina sociala medier för att visa min konst. Mitt mål som jag satte för 6 månader sen är att jag inom 2 år ska kunna försörja mig på min konst.

Skriver mer i min dagbok nuförtiden och tror att det är för att jag inte på samma sätt har behov av att skriva så alkoholrelaterat så det känns inte så aktuellt här. Jag går mer och mer åt hållet att vara mer hjärtat och må så bra jag bara kan. Vet att jag ”borde” skriva mer till andra men min energi går inte dit (ingen dragning) så jag tror att jag ska göra annat helt enkelt. De gånger jag gått in så tittar jag efter om du skrivit något också först 😊 Du finns i mina tankar och jag är glad att vi kunnat följa varandra en liten del av denna väg till att bli friare i oss själva. Nu ska jag gå in och läsa vad som hänt i ditt liv sista tiden. Stor varm kram till dig!

@TessaMa Ingen fara alls, vet hur det är. Jag brukar logga in ett par gånger i veckan nu, kolla av om du har skrivit och skriva av mig lite själv. Mitt datum är 4:e oktober :D (slutade 4th of july och lever med en amerikanska haha)
Nej i det stora hela är det nykterheten och inte dagarna som spelar roll, därför jag nu bestämt mig för att gå ur AA, en av många anledningar.

Skönt att du känner så, det är som många säger att det är inte svårt att vara nykter, men att leva nykter är en helt annan femma.

OH spännande, jag vet att vi ska vara anonyma här man önskar man hade kunnat få se det du målar. Du gör helt rätt i som sätter ett mål för dig själv, och jag hoppas verkligen att du når det med bravör!

Förstår precis vad du menar men det och självklart är det OK! Det finns ingen annan som vet bättre vad du behöver än dig själv och eftersom det går så pass bra så tycker jag definitivt att du ska fortsätta lyssna på dig själv.
Jag är likadan, går in och kollar vad som hänt i ditt liv, skriver ett par rader till dig eller mitt inlägg och sedan återgår jag till mitt numera nyktra liv :D
Stor kram till dig med så firar vi 3 månader om drygt 2-2.5 veckor! <3

@TessaMa Nu är det jag som inte varit aktiv på ett tag men känner lite att när det går bra behöver jag ju inte riktigt gå in lika ofta ;D Hur är allt i livet nu? Hoppas allt fortfarande går galant och att detaljerna i ditt liv börjar succesivt ordna upp sig för det är du värd!

Kram <3