Hej alla!
Tillbaka efter ett tidigare försök i annan tråd med nytt nick. Det gick så bra för mig sommaren och hösten 2014 men så föll jag! När jag pga av krav på jobb och svårigheter hemma började dricka lite vin för att kunna somna var det igång. Jag har ju läst här hur man börjar igen och ofta återgår till en högre konsumtion än tidigare. Det stämmer in på mig också. I början måttlig men suget blev starkare och starkare.

Den ångest, sorg och skam A bidrar till ger ökat sug att bedöva och ta bort alla jobbiga känslor. Mitt nya nick är verkligen det jag undrar. Lever jag? Nej, det har jag inte gjort senaste tiden. Min lever börjar må väldigt dåligt också. Klarat jobbet men knappt och mått skitdåligt. Tappat lusten till allt, bara velat döva mig med A. Smygdricker, planerat möjligheter att dricka utan att det märkts, handlat A på väg hem från jobbet på olika systembolag (förstås). Började dricka för att domna bort. Blivit en djävlig trist och sorglig människa. Det går åt helvete! Har bara jobbat och druckit.

Ni som följde och peppade mig förra gången (som Vickan), minns hur jag tränade och var full av energi. Vad hände. Jag trodde faran var över. Tillät mig att medicinera med A och skämdes för att erkänna att jag misslyckats. Så mycket skam i detta. Nu erkänner jag för mig och er och startar en ny tråd.

Slutat helt, sedan fyra dagar. (Kan inte dricka måttligt. Vill bara ha mer när jag dricker) Läst om er som klarat er vidare och nått år eller flera av nykterhet. Läst om er som börjat om, som jag eller är här för första gången. Detta forum är så bra stöd!

Är nu med i kbt och program. Är betydligt mer på det klara med att jag faktiskt lyckats få rejäla problem med A efter alla dessa år och att det blir oerhört tufft att klara detta över tid. Är också en känslig konstnörssjäl som lätt blir beroende. Jag vill och måste lära mig att leva ett nytt liv-utan A och hantera mina känslor på ett konstruktivt sätt.

Kramar
Lever jag?

konstnären

Känner igen mig i allt du skriver. Vilken möda det har varit denna gång att bryta av, värre värre än någonsin. Lite tilltufsad är jag nu men energin har kommit tillbaka och jag känner mig glad över livet igen. När jag drack nu sist lagade jag ingen mat knappt. Nu har jag blivit duktiga flickan i helgen gjorde jag kålpudding och kalops riktigt god höstmat, gjorde det mysigt med tända ljus och fin dukning, kylde vasin ramlösa underbart gott.
Vet inte om jag jagar bort ångesten efter perioden med A, genom att göra rent och fint laga fina middagar baka bullar göra äppelkaka. Tror det.
Du denna gången ska vi klara det och vara stolta över oss.
Kram och styrka till dig
Konstnären

Leverjag

dit som varit. Det första är att städa undan tomflaskor. Var på gång ett tag innan jag slutade helt denna gång.

Det är för min del inte bara lag/städa det som varit (hoppas jag), utan också något jag saknat och tycker om. Det finns tid och ork nu att lägga på annat. Jag vill också kunna laga mat utan att tänka på A, det är ett mål.

Jag tänkte för ett par dagar sedan att det borde funka med hypnos. Det som fungerar på den mest spindel och ormfobiska människan, borde kunna fungera omvänt med A, tänker jag. Ett tips till Alkoholhjälpen; Gör en deal med TV om att få smyga in undermedveten reklam som väcker avsky till alkoholen, så där som Coca-Cola gjorde. Vilken förändring för folkhälsan!!
Tills dess att detta har skett eller att jag hittat en hypnotisören så började jag igår att framkalla äckelkänslor och tänka på bilder av A. Idag likadant och jag kände verkligen äckel ett tag när jag tvingade mig att se olika A-bilder. Tänk om det funkar! ( en bild som jag framkallat är att jag ser en flaska lösningsmedel hällas i vinet innan det är klart.
Idag kbt-samtal, promenad med yoga på bryggan och fått lite måsten gjorda. Ringt till yoga-stället (jag har skjutit på det) och har tur att de startar upp en ny grupp ikväll så dit ska jag gå. Har också faktiskt börjat fundera på att gå på AA-möte och hitta en grupp som jag trivs i. Mer för att få gemenskap och stöd på lång sikt. Det är nytt för mig och ett väldigt stort steg!

Tänkte också att imorgon kan jag notera 7 dagar och blev sorgsen att jag gjorde mitt uppehåll i nykterheten. Det hade kunnat vara snart 1,5 år istället. Så himla onödigt och dumt. Så mycket tid, pengar och trevliga upplevelser jag gått miste om. Istället utsatte jag min kropp och själ för ännu mera stryk! En j***a självplågare jag är!! Men det värsta är att tiden med barnen jag gick miste om. Hua. Men inte titta bakåt, bara framåt. Ingen självömkan. Gör om, gör rätt. Nu är jag on track igen, ännu mer medveten om As grepp om mig och det är bra i det jävliga. ;-)

Glad att jag är nykter igen och styrka till dig Konstären och alla andra som kämpar på!

Leverjag

Ska vi känna oss mer och mer för var dag Konstnären! Vad härligt att du också är tillbaka!

Styrka, mod och värme till dig! ❤️

tillbaks Vickan, eller Leverjag och det gör du ju eftersom du skriver här:-) Lika roligt varje gång att se människor komma tillbaka hit, och jag hör ju till dem som vet vad jag pratar om, fast åt andra hållet så att säga. Nu har jag varit nykter sedan början av juni, och varje dag känner jag en glädja över att vara i livet och slippa självföraktet och hopplösheten av det dagliga drickandet. En stor hälsning till Konstnären också när jag ändå är på gång. Ja att göra bra grejer i vardagen gör susen, som ni gör och lagar god mat till exempel. Jag motionerar varje dag genom att spela golf, men även bara promenera och det stärker mig i min nykterhet och att må bättre. Tips på bra grejer att dricka kan man aldrig få för mycket av, ska testa det du nämnde. Styrkor till dig och alla andra, A är ingen fiende att leka med har jag insett.

Leverjag

Och Dina turer i din tråd. ;-) vad glad jag blir och vad härligt att du håller i och mår så bra!

Jag toktränar inte som sist. Jag måste jobba med stress och balans annars fortsätter jag som förr.
Visst skönt med promenader på hösten! Det är bra med tips och råd här. Såg nyss glöggtips i forumet jag ska prova ( äppelmust med glöggkryddor)

Ja, förstod nog inte vilka klor den elake fan satt i mig. Nu på riktigt, en fajt för resten av livet...

Leverjag

Tänkte på fredagsmiddag och då kom det-vin! Flera gånger efter lunch. Vad tråkigt, inget att se fram emot. Fredag utan vin... Bort mer dig din jävel i mina tankar!

Nu berättar jag för mannen hur det känns. Får stöd och tror att det är lättare för honom att veta vart jag befinner mig för tillfället. Han slutade dricka helt för några år sedan. Han kan emellanåt dricka lite skumpa vid enstaka tillfällen. Vill vara en förebild för barnen. Mycket sport och skjutsande till och från träningar och matcher. Och tur är det, med tanke på att jag inte klarat att vara nykter i några längre perioder och ofta inte kunnat skjutsa.

Är mer öppen nu. Fattar att jag behöver stöd och inte vara den dör duktiga starka som klarar allt själv. Det här är en väldigt stor utmaning. A har funnits med så länge och är förknippat med så många trevliga tillfällen men också några riktig otrevliga. Jag är en riktig beroende-människa. Av eller på, inget lagom.

Inget system idag och inget hemma. Det är bra. Jag fortsätter på vägen mot ett bättre liv..

Trevlig kväll och styrka till er alla!

konstnären

Kul att du mår bra och jag blir så glad för dina inlägg. Mellan 16 och 18 är en farlig tid på dagen, har vart fall varit så för mig. God mat och vin har ju följt mig många många år och det är inte lätt att bli av med den ovanan. Jag kör inte alkoholfria drycker för mig är det en påminnelse om att det finns något starkare. Just nu kör jag med vatten eller mjölk till maten. Det enda jag har i huvudet nu är att jag inte ska vara bakfull i morgon vad som än händer mig. Så lär jag få leva nu. Meditationen ger mig mycket. Och min älskade hund som pockade på min uppmärksamhet när jag var inne i den nu hoppas jag sista perioden. Hon är så glad nu, hon avskyr doften av vin, ryggar tillbaka och drar sig undan, givetvis ser hon oxså att man blir en annan person. Duren är mycket klokare än vi. Julen blir inga problem tror jag i alla fall, jag gillar julmust. Får lägga ner min jultid på goda små rätter. Hypnos har jag aldrig provat undrar om jag skulle klara det är nog för spänd, skulle gärna prova.
Må bra vickan om jag får kalla dig det
Konstnären tänk att vi ska vakna pigga och alerta i morgon

Pepparkakan

Känner igen mig så i dig.
Dock har jag inte tidigare gjort något försök att sluta. Jag har väl helt enkelt inbillat mig att det inte varit något problem tidigare? Men jag insåg för en kortare tid sedan att "vin-kvälls-avkopplandet" några ggr i veckan övergått till ett "måste" varje kväll..?
Jag började känna mig sliten, trött, olustig, seg, tappade glädjen och nyfikenheten på livet och humöret åkte upp och ner hela tiden.
Att aldrig få vakna riktigt pigg och utsövd på morgonen och den ökade stresskänsligheten (som inneburit att man hela tiden finner fler och mer påhittade orsaker till att ta ett glas vin).
Jag vill och jag ska sluta umgås Mr.Vin på kvällarna. Han förstör mitt liv.
Det kommer inte bli lätt men det måste gå.
Glad och imponerad över att läsa att du är här igen efter att lyckats en längre tid och nu vill lyckas igen. All lycka till! Det här kommer du att klara!?

Leverjag

Det har inte hänt på säkert 10 år. Fläskpannkaka och rårörda lingon och då gick jag och tog mjölk till maten. Blev förvånad själv :-))

Gud vad svårt det var med yoga!! Jag har provat pilates men detta var någon Hathaway/Ashtanga -variant ( inte så insatt i namn och betydelser) och vet ni det var bara jag och läraren!! En egen PT (som fnittrade åt min orörlighet, tror jag) och det var skitjobbigt att göra de där rörelserna rätt. Ser så lätt ut när de gör men oj vad styrka och smidighet det ligger bakom. Jag undrade om jag skulle kunna lära mig. Javisst ( några års träning bara). Nu ont på konstiga ställen. Det bästa var i slutet så fick jag ligga, hon bäddade in mig i filtar, la en örtkrydda över ögonen och började massera nacke och fingrade uppåt knoppen. Gud så skönt. Jag flög. Mitt huvuds innehåll svävade iväg. Jag har sådana spänningar i hela axel, nacke och huvud!

Mindfulness övning, promenad i dassigt väder. Hemma kom den där rastlösheten. Lugna ner, ta värktablett, värma nackkudde, göra ingefära, citron, chili och kanel och slå på hetvatten. Så, nu lugn igen :-)

Leverjag

Ja, Fling så blev det för mig med och det blir bara värre om man fortsätter sitt kvällsmys m Mr. Vin. Till slut har man inget mer än självföraktet och misären kvar. Det går utför om än sakta för många. Du är värd mer och är en vackrare, mer levande och hel person utan A. Lovar!

Tack för uppmuntran och bra att du läser och skriver. När du startar din tråd kan det fungera som din dagbok där du är helt ärlig mot dig själv. En bok för tillbakablick nör du kommit längre och tvivlar på det nyktra livet. Har du börjat?
Bestäm dig, en dag i taget, minst fem -7 dagar. Då börjar du känna skillnad. Jag stöttar gärna dig och du får gärna göra detsamma!

Kram

Leverjag

Är jag helt fixerad vid smaker att stoppa i munnen? Skit samma.

Alltid älskat salt lakrits och mörk choklad och kan tipsa om en sort godispåsar m Stevia istället för socker som fanns på apotek Hjärta. Heter Nellie, Dellies och finns i olika smaker. Saltlakritsen jättegod. (Stevia är en rot som smakar sött men påverkar inte kroppen som socker eller än värre, sötningsmedel.) Mörk choklad med kakaosmör och hög kakaohalt innehåller inte mycket socker. Choklad och kanel stimulerar välbefinnande, så jag fattar varför jag alltid älskat den kombinationen. Endorfinpundare som jag är :-))

Pepparkakan

Tack så vänligt av dig. Jag säger detsamma. Såklart vi hjälper varandra! ?
Ja, jag har börjat att sluta.? Det har gått knappt en vecka än så länge och jag tar en dag i taget. Mycket av min energi går just till att bryta själva "kvällsvanan" med att "koppla av" med "ett" glas vin och att sluta tänka på vin som belöningssystem. Jag har också märkt att det varit mycket lättare dom kvällarna som jag varit och tränat på kvällstid mot i normala fall på sen-eftermiddagen. Jag styrketränar och PW. Efter träningen så har jag känt mig så härligt trött i både kropp och knopp att jag inte ens orkat tänka på Mr.Vin de kvällarna. Jag ska fortsätta att träna senare framöver och hoppas på att det kan hjälpa mig lite. Helgen har också gått bra hittills. Inget vin och det ska det inte bli heller. Det är inte lätt, tankarna försöker hela tiden att lura mig men jag strävar efter en bestående förändring. Att få må bra, bli pigg och hitta tillbaka till glädjen i livet.?

Leverjag

Förra gången jag slutade tränade jag varje dag i början och fortsatte sedan med cykling flera mil några gånger i veckan. Gick ner massor och hade hjälp av endorfinerna. Träning är jättebra. Vad smart att byta tid på träningen!

Jag har inte tränat så hårt denna gången, behövt ta det lite lugnt men känner att jag behöver få igång kroppen ordentligt nu och behöver också den belöning det ger efter ett svettigt pass.

Ha en fin kväll!

Leverjag

Jag är inte alls lika euforisk nu som nör jag sist slutade med A. Känner inte skillnader lika mycket men ser skillnader. Tycker jag blir tjockare, ser inte friskare ut och känner mig inte så mycket piggare. Det tar tid. Jag har ett beroendebeteende även om jag inte dricker. Väntar på att det ska vända.

Funderar mycket över vem jag är, vad jag blivit och vad jag vill. Det är inte så lätt. Det flaxar hit och dit i kontoret. Eftersom jag började dricka igen, undrar jag vad som ska få mig att hålla ut denna gång. Just nu är jag osäker på framtiden. Ber om att ha viljan att förändra mitt liv och stå emot A.

Funderar över varför jag missbrukat, varför jag ser ner på mig själv. Jag vill lära mig att vara rädd om mig och lära känna mig på riktigt. Våga lita på mig igen. Alla säger att jag har sådana fantastiska förmågor, kunskaper och erfarenhet, men det är som att jag inte känner så själv. Jag är rädd, rädd för att misslyckas, rädd för att fatta beslut... Ja kanske rädd för att våga tro igen!

Vad var det som hände på vägen, inuti, trots alla talanger och möjligheter. Varför tillät jag mig inte njuta av mig och livet? Det är sådant jag behöver komma vidare med... Jag tror jag behöver lära mig att tycka om mig själv precis så som jag är... Just nu känns det svårt. Har ju så lätt för att tycka om andra människor.

Söndagsfunderingar, fint väder och fars dag. En dag i sänder...

xoxo

För en halvtimme sen ville jag verkligen dricka, men nu har jag läst igenom hela den här tråden och suget har minskat ordentligt. Så glad att jag hittat till det här forumet.
Varför man blir beroende har nog många anledningar. För min del ligger det både i gener och miljö. Vissa föds med en ökad risk att utveckla beroende, andra inte, men alla har förmågan att utveckla det. Våran hjärna är ju som den är, den reagerar på stimuli på det sätt den gör oavsett om det bra för oss eller inte. Vore schysst om man kunde gå in i hjärnan och plocka bort beroendegenen eller genom medicin blokera hjärnan att skicka signaler till belöningscenter när man dricker.. Fick nån medicin som skulle ha den effekten men det funkade inte... efter att först ha lovordat medicinen fick jag efteråt veta av behandlaren att medicinen bara funkar på vissa... Då hade jag redan lagt ut typ 600 spänn för den.. Men men, det var då. Nu kör jag utan medicin men mer erfarenhet och kunskap! :)

Fint att se att det går framåt Vickan (för mig är du Vickan...). Det är så skönt att se att man kan orka komma tillbaka igen. Att det är möjligt.

Kämpa på min vän. Styrkekramar från mig

Villedotter

Hej, Leverjag! Jag skriver här första gången, men ville kommentera den där terapi grejen. Jag har gått nu 5 gånger i alkoholterapi+hypnos i www.alkoholterapi.se och är mycket-super-hyper-mega nöjd! Jag verkligen känner att jag håller på att omprogrammera mitt undermedvetna och den där terapi handlar ju inte bara om alkohol som sånt utan att också orsaker (stress, oro, rädsla för kommunikation, depression what ever). Enligt terapeuten är det viktigaste att hitta sin inre ro (för vi egentligen är ständigt oroliga, rädda, stressade etc) och då i princip löser allt annat också. Men som sagt de där grejar med hela ämnet komplext och mycket bra enligt mig. Jag har nu även börjat lära mig självhypnos hemma. Funkar faktiskt! Också mindfullness. Jag har aldrig varit nån större esoterik eller woo-doo fänn, men den där grejen tror jag på! Det går att programmera om sitt undermetvetna och livet blir fantastiskt!
Va trevligt att hitta nån annan, som också är intresserad av sånt och tror på det!

Villedotter

Leverjag

Fling, vad bra att min tråd tog bort ditt sug. Ja, precis så har jag tänkt och därför varit lite inne på hypnosterapi. Det kommer åt det undermedvetna också. Eftersom jag är en verbal, analytisk och ganska påläst människa kan jag intellektualisera och resonera om hur saker och ting hänger ihop. Jag vet hur sambanden funkar och varför jag fungerar som jag gör, MEN, det förändrar inte mig. I många år har jag känt att det finns lager av mig som är så hårt skyddade så inte ens jag själv med största vilja kommer åt dem. Det var då jag började fundera på hypnosterapi. Nu ser jag att det är en vanlig och framgångsrik metod för att bota missbruk men också de bakomliggande orsakerna. ( se inlägg längre ner)

Har oxå funderat på medicin, men märkt att det är många som inte blir hjälpta. Läkare säger att de tre idag använda medicinerna för sig eller i kombination fungerar väldigt bra. Jag vet inte hur de fungerar på mig, men helt klart värt ett besök. Trist att du fick lägga massa pengar i onödan.

Det är verkligen spännande med hur våra hjärnor fungerar och hänger ihop med vår kropp och själ! Tror västerländska läkare nu äntligen börjar ta till sig av den österländska läkekonsten och börja titta på hela människan, inte bara laga, medicinera ett av alla symptomen som vi gjort alldeles för länge.