Hej alla!
Tillbaka efter ett tidigare försök i annan tråd med nytt nick. Det gick så bra för mig sommaren och hösten 2014 men så föll jag! När jag pga av krav på jobb och svårigheter hemma började dricka lite vin för att kunna somna var det igång. Jag har ju läst här hur man börjar igen och ofta återgår till en högre konsumtion än tidigare. Det stämmer in på mig också. I början måttlig men suget blev starkare och starkare.

Den ångest, sorg och skam A bidrar till ger ökat sug att bedöva och ta bort alla jobbiga känslor. Mitt nya nick är verkligen det jag undrar. Lever jag? Nej, det har jag inte gjort senaste tiden. Min lever börjar må väldigt dåligt också. Klarat jobbet men knappt och mått skitdåligt. Tappat lusten till allt, bara velat döva mig med A. Smygdricker, planerat möjligheter att dricka utan att det märkts, handlat A på väg hem från jobbet på olika systembolag (förstås). Började dricka för att domna bort. Blivit en djävlig trist och sorglig människa. Det går åt helvete! Har bara jobbat och druckit.

Ni som följde och peppade mig förra gången (som Vickan), minns hur jag tränade och var full av energi. Vad hände. Jag trodde faran var över. Tillät mig att medicinera med A och skämdes för att erkänna att jag misslyckats. Så mycket skam i detta. Nu erkänner jag för mig och er och startar en ny tråd.

Slutat helt, sedan fyra dagar. (Kan inte dricka måttligt. Vill bara ha mer när jag dricker) Läst om er som klarat er vidare och nått år eller flera av nykterhet. Läst om er som börjat om, som jag eller är här för första gången. Detta forum är så bra stöd!

Är nu med i kbt och program. Är betydligt mer på det klara med att jag faktiskt lyckats få rejäla problem med A efter alla dessa år och att det blir oerhört tufft att klara detta över tid. Är också en känslig konstnörssjäl som lätt blir beroende. Jag vill och måste lära mig att leva ett nytt liv-utan A och hantera mina känslor på ett konstruktivt sätt.

Kramar
Lever jag?

Leverjag

Villedotter, spännande. Jag vill veta mer. Tror också på att omprogrammeras sitt undermedvetna och att det kan gå fortare med hypnosterapi. Tack för att du delar.

Hur lär du dig själv? Kan du säga vilket företag/terapeut du går till? Betalar du privat eller går det på högkostnadsskydd?

(Inte heller något änglar finns eller hokuspokus fan)

Pepparkakan

Du klarar det här!
Du är bra, du är du och du är fantastiskt duktig som har kommit så här långt!?

återigen

Har läst på detta forum i flera år, följt er alla. Vet att jag har ett riskbruk, dricker vin dagligen. Gör några försök att begränsa mig men....det går några dagar sedan sitter jag där med mitt djäkla glas med vin.Kanske jag denna gång lyckas, vill göra ett seriöst försök. I morgon blir min första dag. Ja kära nån hur kunde jag låta detta gå så långt. Skrev ett inlägg just här i din tråd eftersom du "leverjag" var den ända som var inloggad, har dessutom tidigare följt dig.

konstnären

Helgen gick fint och inga tankar på A. Vad kan man mer begära. Nu ska jag gå till min sten vid havet och ta min hund med mig. Lite flytande tankar och tacksamhet för att jag är nykter idag. Morgondagen vet vi inget om ännu.
Kram och styrka till dig
Konstnären

xoxo

LeverJag, du adresserade ditt meddelande till fling men det lät på innehållet som att det var menat till mig (xoxo) ? :)
Medicin i kombo visste jag inget om faktiskt, tack för tipset! :) Just nu känner jag iaf att jag klarar mig utan. Att slippa ångesten och skammen de senaste dagarna har varit motivation nog! :) och självklart forumet, det har verkligen en enorm effekt på mig. När jag tänker att jag vill dricka poppar nästa tanke upp direkt: "vad ledsamt att skriva i forumet om att jag inte lyckades stå emot idag". Det är aseffektivt:-) vill liksom inte göra nån besviken med att jag misslyckats. Vet att det borde handla om att inte göra mig själv besviken men just nu nöjer jag med att rädslan för att göra andra besvikna fungerar.
Det är svårt att vara medveten och påläst som du säger då man är så smärtsamt medveten om vad man gör och varför men inte lyckas förändra det... Intellektetet och känslorna känns "disconnected" typ. Väldigt svårt då att nå en långsiktig beteendeförändring tror jag. Österländsk filosofi är jättebra tycker jag. Inom dialektisk beteendeterapi använder man sig ju mycket av det som en del i behandlingen. Böckerna "Vem bestämmer i ditt liv?" Och "att leva ett liv, inte vinna ett krig" är riktigt bra tycker jag. Åsa Nilssone och en till författare är det som skrivit dom, både är psykiatriker (tror jag? :-s).
Meditation och mindefulness tycker jag själv är bra sätt att komma i kontakt med sina känslor. Yoga kan också vara det beroende på om fokus läggs på den fysiska eller "andliga"-biten. Andling= Yogadelen med fokus på lugn och andning. Är väldigt oreligös av mig därför ville jag företydliga det sista. Nu måste jag sluta! Ha en bra dag alla och kämpa på!

Leverjag

Det var menat till dig. Var nog lite trött. Bra att du förstod det :-)

Tack för tip, den ena boken tror jag att jag har. Svårt med kontakten, ja, mellan känsla, tanke och handling. Det är vad kbt fokuserar på,myror jag. Att koppla ihop dessa, få balans och styra dem rätt. Jag har typ stängt av det emotionella för att överleva och det går ju inte bra. Har massor av känslor som jag lärt mig ignorera under lång tid. Överlevnadsstrategi som inte fungerar så bra i längden...

Hoppas det går bra för er andra där ute i regnrusket! Fortsatt nykter är jag idag

Leverjag

Hej återigen!
Vad trevligt att du hittade in i min tråd. Blir så glad av besök. Imorgon startar du. Vad bra! Hoppas du gjort alla nödvändiga förberedelser som att inte ha A hemma och ... Ja, du vet allt det där som vi hör på forumet tjatar om. :-) startar du en egen tråd?

Ja, hur kunde det bli så här. Läste några artiklar mm om beroende och det kommer ofta smygande. Helt plötsligt är man fast. Å, det tig nog ett tag för mig innan jag fattade att jag inte längre kunde dricka kontrollerat. Att suget fanns varje dag och att det ofta inte var nog innan jag somnade eller druckit upp det som fanns hemma.

Välkommen och stålsätt dig nu vid starten. Det går och det blir lättare. Vi stöttar varandra!

Leverjag

Står 100 för 100% eller? Tack fö att du hejar på mig! Det kommer jag att behöva många gånger på vägen.

Just nu ganska stabilt med Göran som kommer och går kraxandes, viskandes och ibland gapandes i mitt öra (huvud). För er som inte vet kallas numera A-djävulen för Göran. ;-)) han kom till pga av paddans ordersättning. Inger ont om namnet Göran alltså.

Förra gången jag slutade var det mitt sommarens värmebölja och då drack jag A-fritt. A-fria ölen läskar så bra och jag gillar öl. Avskyr söta drycker till maten. Denna gång tänkte jag att nej, det där kanske är att behålla beteendet (läs beroendet) ändå. ( vet många som har olika inställning till det där) idag var jag hungrig, handlade och hade redan innan jag kommit dit bestämt att handla A-fritt. Tre små burkar blev det. Och vad hände drack upp alla tre innan maten var klar! Så, missbrukarbeteendet sitter i och antagligen satt Göran och kraxade om varför det inte kom ngt rus. Drick en till, vetja. NU!

Herregud, vad jag blir trött på mig själv ibland...

Nåväl, man blir mätt och otörstig av 3x33 cl A-fri öl också, så då var det lugnt till middagen och efter det.

Imorgon kan jag räkna tvåsiffrigt igen. Äntligen! Vill räkna månader, år nu helst. Jag behöver ta mig dagarna, en och en och lära mig att leva i den verkliga vardagen..

?JAG BER OM ATT HA VILJAN ATT VÄLJA NYKTERHET OCH MODET ATT HÅLLA UT!

Sov gott alla forumvänner. På återseende.

Mick

Känner igen detta så väl som du skriver, jag har flera gånger köpt lättöl istället för starka grejer i hopp om att hålla mig nykter , och då har jag surplat i mig allihopa medans jag lagat mat, men jag blev iaf inte full och det var ju huvudsaken, men beteendet finns ju där.
Jag hejar åxå på dig, vi fixar detta alla tillsammans.

Leverjag

Idioten! Sover egentligen
Egentligen ligger jag och sover nu :-)) men såg att du varit inne i min tråd och efter tandborstningen och allt, ville jag skicka dig en hälsning. (Du kanske är vaken, tänkte jag)

Din tråd är borta (väl?) men inte DU ? Hoppas du vill ge lite statusuppdateringar i min tråd så jag vet hur det går och du, jag hoppas du är rädd om dig!

Sov gott! Det är en ny dag imorgon med nya möjligheter. Ses?

(Mick, får jag hälsa på timorgon :-)

konstnären

JAG VILL ALLTID VARA NYKTER, JAG VILL DÖDA GOJAN, JAG KAN JAG SKA, LIVET, LIVET VILL JAG HA OCH JAG SKA STYRA MITT LIV NU.
Kram Konstnären

Leverjag

Våra böner så Gojan kroknar och trillar av pinn och helst dör!! Heja dig.

Jag blev bjuden på en mysig lunch idag och frågan om ett glas vitt vin kom upp. Nej, tack. Inte idag, sa jag. Och suget kom starkt men kort.

J
Gick förbi massor av trevlig ställen där folk satt med kaffe, mat, vin och champagne. Då, kände jag. Ska jag aldrig mer få uppleva detta? Ska jag vara den som inte kan dricka tillsammans med vänner och samtala. Varför? För att det väcker ett sug hos dig som gör att efter den trevliga stunden, går du hem och super sönder ditt liv. Jaha, ja just det. Så var det ja. :-/

Det var 10 dagar igår. Nu elva och läget är lugnt nu. Nu börjar prövningen på allvar... Hålla i och hålla ut. Inte falla och ta det där förrädiska glaset.

Leverjag

Ni verkar ha hittat varandra. :-)

Vi är några som började ungefär samtidigt och det känns fint att följa framgångarna och Se hur alla stöttar och peppar.

Vi ska följas åt länge, länge hoppas jag oavsett oavsett hur det går på vägen. Tror det är superviktigt att inte sluta läsa här även då det går bra eller om någon kört i diket. Snabbt fram med bärgare, upp på banan så puttar alla här på.

Kram och fortsatt styrka till er och alla andra här!

Mick

Starkt Leverjag att du stog emot när du blev bjuden på vin idag.
Jag har många gånger oxå tänkt som du, " ska inte jag kunna sitta och ta några öl och ha trevligt som mina vänner "
Den tanken har alltid dykt upp alla dom gånger jag försökt sluta med A, det har alltid slutat med att jag inbillat mig att jag kan dricka måttligt, och det har kanske lyckats en gång eller två, men sen har det som vanligt gått åt skogen.

Visst ska vi följas åt här för en lång tid framöver och stötta varandra, och koncentrera oss på att inte ta det första glaset, klarar vi det så kan vi inte heller få i oss det 10e glaset. Grattis till dina 11 nyktra dagar, och kram till dig med ?

Leverjag

Andra dagen av 13 som jag vaknar hel

Först nu,,de senare dagarna har jag vaknat utan smärta och dåligt humör. Tanken och humöret är klart och jag känner att jag sovit på riktigt. Tänk att man glömmer hur det känns att fungera utan A.

Jag mediterar och promenerar i ljuset varje dag. Behöver hjälpa huvudet med bra tankar och kroppen hänger iPod men knoppen, så den hjälper oss att må bra om vi tar hand om den. Jag har yogat lite och jag kan varmt rekommendera yinyoga som både hjälper oss att släppa på den stela bindväven som låst sig i min kropp, hindrar cirkulation och rörlighet men inte minst får mig att slappna av på ett sätt som är bättre än sömnen. Otroligt skönt.

Jag sprang på Cajsa Wargs butik häromdan och vad härligt att gå in där. Massor av ekologiskt, färskt, chark, snacks mm, men också fik och färdiga maträtter att ta med. Dyrt, inte farligt och när jag tänkte till vad jag redan sparat på att inte dricka så är det ingenting. Unnade mig goda kryddor, vinäger, te, såser och köpte en stor flaska Gingerbeer. Jag älskar ingefära och den här drycken är inte alls öl-lik, den är en ingefäraläsk med den dörr hettan av färsk ingefära. Jättegod och bra alternativ om suget kommer!

Han en fin dag alla. Att vara nykter är verkligen värt att kämpa för. Det blir bara bättre.

Mick

Det låter underbart, jag blir verkligen inspirerad och motiverad när jag läser på din tråd, och du är ju jätte duktig.
Nu hjälps vi åt allihopa att hålla oss på banan.
Trevlig helg ?