Min hjärna vaknade kl 7 och hade processat klart jobbsaker - något som hänt och något som ska göras. Som en egofixerad pratkvarn börjar min hjärna bara babbla och jag vaknar upp lite halvt i sömnen: ”Och hon sa, och den sa, och då borde du sagt så, och gjort så, och på måndag ska du…” Suck. Det är lördag! Inget jobbtänk alls idag tack!

Vita frallor, smör och ost i sängen blir min helgfrukost i sängen. Snart ska jag promenera till min kompis och hjälpa henne att flyttpacka, eller loppispacka snarare. Imorgon ska vi stå på loppis och sälja hennes prylar en stor del av dagen. Min kompis har fått en lägenhet 18 mil västerut. Hon har gått i pension sen några år och nu flyttar hon närmare sin dotter, som nyligen har fått en son. Genom att bo närmare vill hon kunna hjälpa sin dotter lite mer i vardagen.

Fint tänkt och helt rätt gjort, men jag kommer att sakna henne. Å andra sidan har både hon och jag ett gästrum så vi får besöka varandra lite regelbundet helt enkelt. Punkt. Så får det bli. Hon får komma ”hem” ibland och jag får lära känna en ny kommun. Alltid lika roligt. Jag kör ju till henne på 2 tim och 12 min enligt Google Maps.

Kram 🐘

Jag har redan nu märkt av ökad energi och lust att göra saker. Spelade kort med yngsta barnet igår (ovanligt för mig att göra något med barnen som inte är nödvändigt, jag har inte orkat förut) och hade faktiskt roligt. Äkta roligt, inte inbädddat i en alkoholdimma. @Sisyfos

Tack! Jag kämpar på… @Sisyfos

@Adde Tack för grattis! Inte så mkt kvar nu, två ynka tabletter per vecka ska bli en tablett per vecka under fyra veckor - och sen nollar jag från mitten av november. Egentligen helt fel tid att nolla kanske 🤔 Samtidigt känner jag mig oerhört stabil psykiskt. Jag ville inte skjuta nedtrappningen framför mig mer än nödvändigt. 14 år är liksom fullt tillräckligt.

Magnesium tar jag varje dag, men det är kanske salt jag behöver också? Jag äter väldigt saltsnålt, dock inte så medvetet och inte av någon anledning. Och stödstrumporna ska jag rota fram! Jag brukar använda det, men maj-september har jag inga strumpor alls.

På tal om diabetes så borde jag kanske kolla mitt blodsocker? Minns inte när det gjordes senast 🤔 Min mamma har diabetes som hon tar tabletter för.

Kram 🐘

Godmorgon🍁

Känner för att skriva några rader…

Som jag skrivit tidigare har jag blivit för beroende av forumet. Känner att även om jag inte har blivit nykter så behöver jag forumet. Jag har ju alltid varit förespråkare för möjligheten att skriva även om man inte är nykter (men att man för stunden är nykter när man skriver). Det blir väldigt ensamt annars. Jag har ett par vänner som känner till mitt beroende men inte frågar de mig så ofta om hur det går och kanske jag inte heller förväntar mig det. En av de vännerna har en syster som har ätit antabus i sju år varje gång hon slutar får hon återfall. Och jag kan förstå att det blir så….

Nu när jag inte har varit så aktiv, skrivit så mycket har jag funderat över att när jag fortsätter att skriva hur ska jag hantera de där inläggen som kanske kommer …de där som gör ont som känns förminskande för mig som går rakt in i hjärtat ..när jag inte känner mig förstådd. Jag tänker att på något vis är de inläggen bra att öva sig på …läsa dem begrunda dem ta till mig det som är ngt att växa vidare på och därefter bara låta det segla förbi. Kanske inte heller skriva som jag har gjort ”vissa inlägg” utan jag behöver inte nämna dessa inlägg alls. Jag har ju själv förstått när man skrivit inte så positivt om mig i någon annan tråd och det kändes inte bra. Enkelt i teorin men något annat i praktiken.
Jag tänker att vi alla har ett beroende men vi är ändå olika individer därför kan man ju känna mer förståelse/samhörighet med vissa personer precis som det är för andra när det gäller mig själv. Vi är ju en heterogen grupp fast med en gemensam nämnare…beroendet.
Ja, jag får se hur jag fixar det men ska i alla fall försöka.

Om jag nu ännu inte fixar vara nykter har jag ändå alldeles strax fixat den plan som jag satte upp för snart fyra veckor sedan. Under fyra veckor skulle jag gå en 30 minuters promenad fyra gånger, en fem kilometers promenad fyra gånger dessutom simma/träna på gym fyra gånger. Har en gång kvar. Har inte tagit fyra 30 minuters promenader men istället simmat tre gånger och varit på gymet två gånger. Ville göra en enkel plan som jag skulle klara av. Nästa fyra veckor blir samma antal gånger men att få träningen lite mer utspridd.

Snart blir det dusch och fixa mig för att åka t närmaste stad för att träffa två vänner. En fd skolkuratorskollega och en kuratorskollega som jobbar på en annan habilitering med vuxna patienter. Vi ska luncha och därefter åka hem t en bekants galleri för att titta på hennes konst. Ska bli kul!

@FinaLisa tror att Kerstin Thorvalls metod att dansa mot ångest mm är toppen! Jag skulle önska att det fanns en plats i min stad dit man kunde komma för att bara dansa ..helt fritt..en måndagskväll eller en söndagseftermiddag eller en onsdagsförmiddag..dvs när som helst💃🏾🕺🏻
Stina Wollter brukar ju också dansa.

Önskar er alla en fin lördag🍁

Kram💗

@Gullranka Stort tack för feedback och pepp!

Det blev varken långpromenad eller morgongympa utan en akut utryckning till djursjukhuset, hela dagen gick åt men är så oerhört lättad att allt gick bra.
Det blev två glas vin och hade lust med ett extra glas till men tänkte över situationen och vad som var viktigast - en bättre sömn blev valet.
Gör min morgongympa och tar en cykeltur om en stund.

Först : Grattis till din utfasning av din medicin jag läste om hos Mrx !!
Andra : Det är många diabetiker som upplever problen med benen (jag har klarat mig) och de tar ett saltshot (ett glas vatten med en nypa salt i) och/eller magnesium. Jag använder stödstrumpor sen rätt många år tillbaka och jag började efter en kraftig infektion i ena foten och som höll på att sluta riktigt illa. Då lindade sjuksyrran benet rätt hårt för att få en bättre, läkande, blodcirkulation och slippa svullnaden. Efter det så tyckte jag att det kändes skönt och fortsatte med vanliga stödstrumpor. Dessutom tränar jag fötter och vader specifikt.
Ha en bra lördag !

Lördag och det blev några öl men inte alls många. Dock så pass många att det känns idag, sover inte lika bra! Hade dock stenkoll på intaget, målet är att ta ett uppehåll och hitta något annat att göra för att " fira " att det är fredag. Ger inte upp!

@Mrx Hej! Du har alldeles rätt och jag vill såklart må bra! Vet väl egentligen vad jag behöver göra. Det gäller att ta klivet över tröskeln. Tack för återkoppling!

Jag blir så glad över att du fasat ut din medicin Mrx !!! Lycka till i det verkliga livet nu och skriv massor här när det knökar till sig i livet !!

Lördag morgon. Idag ska ägnas åt praktiska göromål i och vid huset. Känns segt och tråkigt. Har ingen lust alls till det. Men samtidigt absolut görbart. Hade jag vaknat bakfull hade det känts som att bestiga ett berg. Det hade till och med skapat ångest faktiskt. Först nu ett lätt gympass och sedan en lång frukost innan jag drar igång. Solen skiner och det är vindstilla. Ska första njuta av fixandet. Annars som vanligt många tankar, känslor och mentala irrgångar angående processen. Kram till alla!

Det dricks verkligen för mycket i serier! Det är väl bara att konstatera att de inte borde kunna pimpla på det sätt som vissa gör. Och vi som dricker hittar gärna orsaker till att dricka, så det är väl inte så konstigt om vi kan intala oss att det är ok att sällskapa.
Starkt jobbat med 8 dagar.
För mig gör drickandet att livet blir rätt tråkigt. Jag orkar inget, blir seg, längtar till ”belöningen”. Nu när jag inte dricker har jag mer energi och då blir det också roligare. Hoppas du hittar dit och du kanske har varit snnorlunda innan du började dricka? Lycka till nu! Du har tagit många bra beslut.

Ja, jag tror att du verkligen har en strimma av hopp nu. Hoppas att det ordnar sig med jobbet och det är lättare sagt än gjort att inte oroa sig, men du verkar göra det påsen lagom nivå. Du är uppe i 50 dagar nykter och det är jättebra jobbat. Äter du några kosttillskott? Långvarigt alkoholmissbruk brukar ge vissa brister (b-vitamin, järn bl.a annat och jag tror att de bristerna har stor betydelse också för förmågan att kontrollera sig (jag gissar). Därför tänker jag att sund mat har betydelse också (eller kosttillskott en period då).
Det finns mycket hopp i dina inlägg och det känns som om du har lämnat det här livet bakom dig. Eller livet och livet, ett liv med alkohol är inget vidare liv. Tror du kommer att hitta ersättningar till alkoholen.

Jag undrar om inte Naltronex faktiskt hjälper? Eller så är det placeboeffekt? Jag hade inte en tanke på alkohol igår, trots att jag såg en serie dr alla drack vin och hade det härligt, något som brukar trigga mig. På något märkligt sätt i min ensamhet har jag känt gemenskap med karaktärerna när de dricker A. Som att vi dricker tillsammans i sällskap. Vet inte om jag kan förklara riktigt hur jag menar, inser hur knäppt det låter.

Har skummat din tråd och är imponerad av dina nyktra dagar!

@Dagsattförändra Hade kunnat vara mina ord. Jag kommer aldrig känna mig nöjd efter 2 glad vin.
Grattis till tid och grattis till läkande själ! 💖🌺

@Torn Min make dricker nästan ingenting. Eller jo om vi går bort till någon eller när han drar ut med vänner. Aldrig hemma. Det blir väl så lite naturligt tänker jag. Hur kul är det om man inte har problem men ändå öppnar en egen flaska? Det måste ju kännas lite fel, eller? Blir man inte en liten indirekt bromskloss även om man är helt ok? Sedan är det ju sällan man hör någon säga att man ångrar att man inte tog en bakfylla dagen efter 🙃.

Kom att tänka på att jag umgicks med en nykterist under mina universitetsstudier. Vad jag vill minnas hoppade även jag över då vi gick ut och de var rätt bra drag i oss ändå. Hon är en fartfylld härlig tjej.

Hade man bara fått lära sig umgås i unga år utan så kanske det sett annorlunda ut. Själv tyckte jag nog dock att det var så spännande så drack väl av bara farten tror jag. Lite göra det förbjudna. Dumt. Kanske är det som @Charlie70 säger. Summan av alla laster = konstant. 🤗

@Dagsattförändra Kloka tankar, och jag känner precis likadant. Jag vill inte dricka, man kan till och med säga att jag är tacksam för att jag slipper dricka. Och det är så mycket mer chill än att leva livet på vita knogar. Så mycket tankekraft och energi att använda till annat 😍

Grattis till snart 60 nyktra dagar! 🥳🥳🥳

Chill helgkram 🐘

Det har varit en riktigt bra fredag. Hade ”bara” en timme övertid, jämfört med två timmar förra fredagen. Det går framåt! Det kändes bara förvirrat korta stunder, och då berodde det inte på mig utan på andra. Slutresultatet blev bra också. Det är lika bra att glömma att passa någon tid fredag kväll, så är det bara.

Samarbetet med min kollega flyter mer och mer ordlöst. Vi pratar mycket - har videomöte varje morgon och pratar i telefon 2-3 gg varje eftermiddag. Däremellan faller vi in och ut i varandras sysslor, ”jag har gjort det, nu gör jag” osv. Växlar mellan helhet och detaljnivå, nästan ordlöst. Vi har precis den kemi som jag ville skulle uppstå mellan oss. Att vi sitter på varsitt hemmakontor är skitsamma faktiskt.

Jag lyckades backa ur en övernattning hos dottern ikväll. Jag behövde bara vara och ta det lugnt. Lördag-söndag ska jag hjälpa en kompis som ska flyttpacka och söndag kväll ska jag chatta. Att bara vara med mig själv fredag kväll kändes viktigt. Ladda batterierna inför helgens flyttbestyr. Jag skyllde på huvudvärk, det funkar alltid. Att saker blir inställda pga sjukdom förstås hon. Lite sur blev hon först, men till slut så skrev hon ”okej då, stanna hemma då”. Sötnöt ❤️ Hon ska hem till sin pappa lördag-måndag, så det går verkligen ingen nöd på henne!

Idag packade jag upp min senast beställda tränings-bh, och den passade! Mjuk och skön med bra stöd där det behövs. Vilken lycka! Det är den fjärde sport-bh:n som jag beställer den senaste månaden. De andra tre har jag provat, dissat och skänkt vidare till äldsta dottern. Så det blev en dyr sport-bh i slutändan 🤣 Men vilken lycka när man hittar en som passar 😍 Skor och bh är mina sorgebarn, när jag väl hittar sådant som passar kan jag betala nästan hur mycket som helst.

Ikväll fredagsmyste jag först med smörgåstårta och senare med vita frallor, smör och ost 😍 Det är något med vitt mjöl som jag har en craving på, det är tydligt. Tankarna om glutenfri kost har jag inte vidareutvecklat som ni förstår. Var sak har sin tid, men efter fjärde veckan på nya jobbet känns det bra -och det känns som huvudsaken just nu. Just nu har jobbet fått ha fokus. Och så får det nog bli ett tag till kan jag tänka. Det ska vara många ”första gången” ett tag till.

Chill helgkram 🐘

Fredag kväll… Sjuhelvetes vecka på jobbet. Vid den här tiden sätter lärare prognoser gentemot kunskapskraven i respektive årskurs. Det är alltid fruktansvärt deprimerande, för det finns alltid elever som trots att de kämpar inte har en sportmössa att nå upp till de mål den svenska läroplanen sätter, oavsett hur mycket stöd som sätts in. Grundskolan är inte längre en skola för alla. Det gör mig vansinnig.

Hemma är stämningen iaf stundtals bättre. Gubben har en plan nu, som så sakteliga kommer att få oss på fötter igen. Han gör fritt fall ner i den mörka avgrunden stundvis, men morskar upp sig, ser sanningen i vitögat, tar tjuren vid hornen och är på rätt spår igen relativt snabbt ändå. Jag försöker bara att inte följa med ner i dipparna, och avhåller mig från att servera trösttankar, eller lyfta allt annat som kan kännas jobbigt från hans axlar. Bättre tvingas göra jobbiga saker än att ha tid att vältra sig i elände, tänker jag. Så funkar iaf jag själv. Om det finns utrymme att lägga sig platt på botten och självdö av självömkan är det risk att man fastnar där. Bättre att hållas upptagen.

Ikväll rycker det faktiskt i vin-nerven. Tre glas vin. Sova som en död i ett dygn. Tanken lockar. Men jag vet ju att det inte blir bra i slutänden. Det är en slippery slope som inte leder till något gott. Vin är inte ens gott, tror jag. Minns inte riktigt hur det smakar, men det luktar ju rent överjävligt.

Nog med eländiga ramblings för denna gång. Kram till alla som behöver.

@Stormenlilla 🧡
Vad bra att du skriver och att du känt dig så mycket bättre utan alkohol.
Försök stänga av förhandlingarna inför morgondagens utekväll.
Spela hela filmen! Du ångrar aldrig en nykter kväll!😉
Kram🍀🧡🍀

Snart 60 dagar nykter också. Vilket innebär nästan lika många utan ångest. Min själ läker ❤

Ibland tänker jag, klart jag skulle kunna vara måttlig. Ni vet, fredagskväll, pizza, ett glas rött o film. Men jag vet att jag lurar mig själv. Och här kommer den. Den nakna, otäcka och mycket jobbiga sanningen som jag tidigare inte ens velat erkänna för mig själv: jag vill inte. Jag vill inte dricka måttligt. Jag vill inte dricka 1-2 glas, jag VILL bli berusad och känna av alkoholen, och därför kommer det ALDRIG finnas något annat än helt nyktert för mig. Varför ska jag ens tänka att jag ska försöka? Sitta där med vita knogar och med all viljestyrka motstå lite mer alkohol efter de där 1-2 glasen. Så det handlar egentligen inte om art jag inte KAN dricka måttligt en kväll, men jag vill inte och det ger mig INGENTING. Så jävla tufft att erkänna för sig själv, att man är en person som inte kan uppskatta 1-2 glas för att det är gott. Men så är det. Så jag får välja att avstå helt.

Wow, vilken berörande text om hur ditt liv har varit, jag har gått tillbaka och läst flera gånger. Det är verkligen helt galet hur en substans som säljs helt öppet och lagligt kan förstöra så otroligt mycket i människors liv. Och också helt fantastiskt att läsa om hur du nu har kämpat med näbbar och klor och vänt på dit liv helt på egen hand, verkligen imponerande. Bra jobbat! Angående godiset tänker jag att allt måste utgå ifrån att det viktigaste är nykterheten, allt annat kommer i andra eller tredje eller fjärde hand. Om godiset hjälper dig att vara nykter skulle jag låta det vara så för nu och inte fundera så mycket på det. 50 dagar är ju på samma gång otroligt länge och väldigt kort, ge det lite tid! Sen håller jag med ovanstående om träning, även om det bara är promenader så ger det energi och välbefinnande. Slutligen vill jag säga att jag tror på dig och hejar på dig, fy fasen vilket jobb du har gjort, tack för att du delar med dig ❤️

@Mrx skrev:"Mindfulness och meditation har funkat bra för mig i många år. Det ger mig kraft och styrka" I hear you!" Delar din uppfattning fullt ut!

@FinaLisa @Mrx @Tofu Kram och tack💗

Glad att ni som har tittat in till mig har tittat in till mig🙏🏻

@majsan_nu Ja! Vi följs åt och stöttar! Uttråkad ikväll. Den är lurig. Men inget ska drickas såklart. Men det är den där ledan som är förrädisk. Man lär sig tänker jag! Trevlig fredag kväll du också.

Hej igen.

Fredag igen och en vecka har gått sedan förra helgens praktfylla.

Veckan har gått bra, brukar sällan känna något sug efter alkohol på vardagarna, det är fredagsfyllan som är mitt problem, nedvarvning och belöning efter en stressig arbetsvecka men också ett sätt att avskärma mig från familjen hemma, att få vara i min egen värld en stund och stänga ute allt annat.

Den här veckan är inte annorlunda, fullt upp på jobbet och det är omöjligt att få någonting gjort mellan alla möten, konsultationer med folk från andra avdelningar mm, tror inte det har gått en dag utan att min telefon ringt minst 6ggr i timmen, därtill flera projekt som närmar sig deadline, underställd personal som inte riktigt har den kompetens som krävs och därför kräver extra stöttning och pga förra veckans fadäs har jag blivit av med både passerkort och legitimation, vilket innebär att jag inte kommer in överallt där jag behöver vara och nytt passerkort kan jag inte skaffa förrän jag fått nytt körkort och körkortet kan inte hämtas ut pga att mitt pass gått ut... Om jag någon gång behövt ett glas vin så är det nu, tyvärr vet jag ju att det inte slutar vid ett glas så får nöja mig med godis.

En positiv sak som hänt är att jag fått svar på en datortomografi som jag gjorde förra veckan, nämnde i min första post att jag haft problem med magen en tid. Läkarna kunde inte hitta några maligniteter så jag har med största sannolikhet inte tjocktarmscancer åtminstone 😁

Får reda på mer på måndag då jag ska in på koloskopi så i helgen blir det till att byta vinet mot laxermedel, känns fantastiskt 😖

Misstänker att magproblemen beror på inflammatorisk tarmsjukdom då min dotter diagnosticerades med detta tidigare i år och symptomen stämmer. På måndag vet jag förhoppningsvis.

Ursäkta denna gnälliga fredagstråd, var bara tvungen att spy ur mig litegrann.

Trevlig helg på er!

Fint att höra ifrån dig Soffi! Saknar dig!
😍⚘🌟

@Edda4 Så härligt att du är så beslutsam o konkret i dina tankar att ta tag i det a-fria livet... Jag skulle behöva göra likadant, positiva saker som kan hjälpa till. Är inte så bra på det men jag kanske kan bli... Blir spännande att få följa dig på vägen! 🤗

@torpet Så skönt att kunna koppla bort a-tankarna lite. Så är det för mig också emellanåt men sen poppar de upp rätt som det är... Då gäller det, för mig i alla fall, att vara beredd på att mota bort dom tankarna!!! Det är som att jag inte ska få slippa... Och jag har ändå inga som helst tankar på att ta ett glas vin - kan inte a-monstret fatta det!!! Vi får fortsätta följa och peppa varandra här på forumet... Önskar dig o mig o alla andra en fin kväll... 🤗

Tittar in och hälsar jag med. Blir nyktert här med

@mikael69 Ja, helgen närmar sig, då tittar du in... Jag är nog lite efter dig men det blir en alkoholfri helg för mig också! Hoppas många tittar in, det börjar bli en vana att heja på varandra här på din sida!!! Önskar alla en fin helg som blir som ni vill o önskar 🤗

Hej allihopa
Ny helg
Höst plock o cola zero 😁
På måndag börjar vecka 9 som helt nykter
Kämpa på alla nu

Mvh mikael

Hej gänget!

Hoppas att ni mår bra! Jag har ont i huvudet, tror min träning igår gjorde kroppen trött. Det är ju det här när man tror att man har energi när man kanske inte har det och kör på som får direkt resultat. Men oavsett skönt med fredag! Idag ska jag bara vara hemma, imorgon ska jag iväg på lite roliga saker och känner lite att jag vacklar i att ta någon öl. Men jag kan ju det! Men alkoholfri. Vet inte varför det egentligen ska vara så frestande med att det är alkohol i, vet ju hur jag mår då. Senaste veckorna har ju varit bra mycket lättare utan, men det är väl den lilla stundens verklighetsflykt som lockar. Tänkte iallafall att jag skulle gå in och skriva här eftersom förhandlandet är aktivt i huvudet..

Stor kram på er

@Ase
Tack!
Ja, jag har bestämt mig. Det känns skönt.

@Ase
Tack!
Ja, jag har bestämt mig. Det känns skönt.

Daglig notering. Sen att skriva idag. Dök in i arbete i morse direkt efter kaffe. Nu lunch. Krispigt ute, men blåsigt.
Förlorade mig i arbete som sagt idag och har inte haft så mycket tankar på min process. Antagligen både bra och dåligt. Känner igen det här från tidigare nyktra perioder. Koncentrationen på tankarna runt processen späds ut allt eftersom. Det är ju som sagt bra på ett plan men också något som kan göra att glömskan kickar in. Måste hålla mig på min vakt angående det. Måste också passa mig för den självuppfyllande profetian som jag skrivit om tidigare. För om jag ska vara ärlig har jag ingen lust att dricka. Däremot är det nästan som om det tvångsmässigt dyker upp bilder i huvudet från tidigare återfall. Det är väl just där alkoholen som "förrädisk" visar sitt tryne. Outgrundliga är vägarna den tar för att snärja mig. Vet ärligt inte riktigt hur det går till , men vet att jag gått i den fällan tidigare. Som om jag vill försegla mina mönster. Även om jag inte måste. Som ett sorts upprepnigngstvång. Nåja. Alltså relativt "neutral" dag idag. Jag hejar på alla och speciellt till de nya som anslutit hit till forumet. Mig hjälper det att hänga här. Som en vana. Kram.

Nu kanske det inte går att prata med din mamma om någonting när det är såhär, men det finns samband mellan GastiricByPass operationer och alkoholism. Tänker att det kan ha hänt saker också i samband med hennes viktras. Det påverkar näringsupptaget och påverkar då också hjärnan. Så kanske kan ni föra det på tal genom fokus på hennes hälsa? Jag har varit i situationen själv att jag inte fattar varför jag dricker. Blir som besatt. Det är extremt ovärdigt på alla sätt och vis och att bli så personlighetsförändrad som hon blir måste vara väldigt otäckt - men hon märker det kanske inte. Alltså man blir helt knäpp.
Så kanske en ingång skulle vara, inte vad hon har gjort - det vill hon glömma och ni får ta det senare - utan hur hon mår, om hon behöver kosttillskott så att hon hamnar i balans igen. Tror absolut att snledningen till att hon började dricka igen är att hon använder alkoholen som medicin för nåt som hamnade i olag vid operationen. Jag gissar, men jag grundar det också på alla berättelser inne på ”Förändra sitt drickande” som hon en gång i tiden faktiskt har gjort. Det finns hopp tror jag.

Hejsan har nu bott själv en vecka. Kan säga att det går i vågor. Saknar mannen mellan och gråter. Men går över lika fort och jag mår toppen!! Ingen ångest och stress över att komma hem till någon som man inte behöver vara orolig över. Visst jag saknar honom och har dåligt samvete att jag lämnat honom, och mår dåligt över att han har fått köpa ut mig från huset. Har ju fått höra det några gånger. Men vet ju att det hade jag ju rätt till. Våran son bor hos oss med 2-3 dagars mellanrum inte en vecka i taget. Så jag hoppas att detta blir bra. Men visst detta samvetet. Min man verkar ju inte tro att det är han som e problemet. Att det e hans val att han skulle söka hjälp, Att han fick ett val. Antingen söker du hjälp eller skiljer vi oss. Enligt han så e det ju jag som vill skiljas jag som inte gör så, mig han e less på. Ja ni vet alla ursäkter. Han säger att han älskar mig saknar mig men sen då!?Trots allt så har jag bara dåligt samvete. Medans jag vet att detta är rätt beslut. Vill bara trycka på en off knapp så man inte behöver bry sig om honom Jäkla vilken kamp detta är. Man blir fan aldrig av med detta, ja nu fick jag klaga av mig. Och förvirrande blev detta.Hur gör ni andra som får detta dåliga samvete.!!

@Edda4 Dag 8 och det känns som du kommit jätte långt😊.
Sökt hjälp, varit ärlig mot några som står dig nära, social aktivitet som inte innebär alkohol och något du kan göra hemma för att distrahera dig. Jag är lita avunsjuk på dig😉.
Det verkar som du verkligen har bestämt dig.
Välkommen 💖

Tack Sofi! Hade just börjat söka efter dig på forumet.
Nä, färdigtänkt blir man nog aldrig förhoppningsvis. Att reflektera, göra om, förbättra, förändra ska väl förhoppningsvis vara nåt man gör resten av livet.
Önskar dig en fin helg!

Tack för era kommentarer!🤗 @Se klart, jag kommer säkert kika in då och då. (Som nu tex 😂)Tvåårsdagen kommer jag garanterat inte glömma av. 😍 Kram

Det jag jobbar med nu är att hitta saker som fyller tomrummet i livet. Den funktionen alkoholen har haft i mitt liv. Jag har druckit för att jag känt mig ensam, haft tråkigt och för att jag är deprimerad. Jag tror inte att det här kommer att gå om jag bara tar bort alkoholen, det måste ersättas av något. Jag ska börja simma nästa vecka med en släkting, då blir det dessutom en social aktivitet. Och så ska jag virka en sjal till min dotter. Så långt har jag kommit hittills.

Är på nykter dag 8. Har via min fantastiske läkare (tog mod till mig och berättade att jag dricker för mycket) fått ett läkemedel som heter Naltrexon som ska dämpa suget. Tog första tabletten idag och hoppas på att slippa biverkningar. Ska träffa en sjuksköterska på samma vårdcentral en gång i veckan för motiverande samtal och hjälp. Träffade henne första gången igår och vi klickade. Åtminstone tillräckligt mycket för att jag ska kunna prata med henne.
En sak jag har gjort annorlunda den här gången (hade 4 veckors nykterhet i våras) är att jag har berättat för några av mina nära att jag dricker för mycket och ska vara nykter i minst tre månader. Jag siktar på ett liv helt utan alkohol, men jag är för osäker i min nykterhet ännu, det är ett för stort beslut att säga "aldrig mer".

Känns inte alls futtigt att ni finns här. Det är betydelsefullt även i en sån här situation. Första dagen jag träffade min son efter hjärtinfarkten och att man konstaterat flera proppar i hjärnan såg han inte men igår såg han, väldigt trött så klart men kunde prata även om han hade svårt att hitta orden. Tyvärr började han få feber igår och hjärtmuskelinflammation kan vara en biverkan av medicinen. Litar inte på att dom vet det på sjukhuset så jag ringer så fort det är telefontid. Efter att vi skickades hem första gången kommer jag aldrig att lita på sjukvården. Vad som är så hemskt är att jag upplever en särbehandling av personer med missbruksproblem/beroende, människor som inte hittat något annat sätt att hantera sitt dåliga mående. Du får skylla dig själv låt bli drogerna så blir allt bra.

@Varafrisk Blev inspirerad och kollade upp en herre på YouTube för att lära danssteg. Finns ju massor! Hittade en pop på nybörjarnivå men ah, det var avancerad i min bok. Får testa igen. Nu har jag fått med en kompis med så tänkte man kan köra ihop online via Skype (bor långt bort). Det kan ju bli kul. Värt att testa. Jag vill ju inte stå där å missa alla steg framför vännen så nu är det bara att träna 🙈.

Hej Ellaz,

Välkommen hit! Tror att det är många som kan känna igen sig i det du skriver - alkoholen kan komma in som en "lösning" på ett problem, och när problemet i sig försvinner har det bildats ett mönster som är svårt att bryta. Klokt av dig att söka stöd!

Som Milady skriver har vi ett självhjälpsprogram med möjlighet till rådgivning, som du hittar under menyvalet Stöd -> Alkoholprogrammet. Ett annat första steg som många varit nöjda med är att ringa Alkohollinjen på 020-84 44 48, för att få bolla tankar kring nästa steg med en erfaren rådgivare.

För andra känns det bättre att ta kontakt med beroendevården/vårdcentralen, där en kan få fysiska besök och även hjälp med mediciner som stöd om det skulle behövas. Många har blivit hjälpta av gemenskapen som finns att få hos AA, andra har haft nytta av att skriva och läsa på vårt diskussionsforum. Det finns många vägar att gå! Du verkar ha gott om erfarenhet av att förändra ditt mående och din situation till det bättre, vad tror du själv skulle passa dig?

Varma hälsningar
Kristoffer
Alkoholhjälpen

Ja fy så skönt med HELG, har känt min old scholl knegare denna vecka minus kroppsjobb men hjärnan känns svullen 🥺
Ha en riktigt bra fredag och dra upp järnvägsbommarna vid ”skönt att min kropp sk få återhämta sig och göra roliga saker flera dagar samt dricka kaffe” och stäng det andra spåret- ombyggnad pågår. 🪚🔨
Kram till dig! 😍☀️💯

Tack alla!

Tittar in för att säga att allt är okej.
Just nu mycket motigheter, olyckor och skador på flera fronter - men det är okej. That's life.. Bara att hantera efter bästa förmåga och försöka komma ihåg att andas.

Sitter just nu och funderar över hur saker (och min syn på dem) förändras över tid ... tänker på vad som är "sant", orsak och verkan, hönan eller ägget, moment 22 ...

Alkoholen tex. Förut var den lösningen för allt. Sedan blev den orsaken till allt. Och nu är den varken lösning eller orsak.
Och ... det var väl precis dit jag ville komma!?!?
När jag startade min nykterhetsresa..
Men, OJ! Resan blev så mycket mer, så annorlunda mot vad jag trodde, tror jag ...
Och resan fortsätter 😊😅.

Ja, det blev nog både kort och lite kryptiskt idag, men jag hinner inte mer och jag har inte funderat klart (fast klar blir man väl aldrig).
Ville mest ge ett livstecken och säga:

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra.

Nykter. Allt gott!
Kram!💖

I onsdags var det nära att jag tog fluoxetin igen. Jag kämpar fortfarande med utfasningen. När jag sitter vid datorn och ska koncentrera mig får jag liksom elstötar i skallen och det susar i öronen hela tiden. Är jag fysisk aktivt försvinner dessa symptomer. Jag hade en halv förpackning kvar av skit medicinen och var nära ett återfall i onsdags. Nu är dock den halva förpackningen av fluoxetin återlämnad till apoteket. Jag själv ska till husläkare på återbesök nästa vecka. Jag vet att det kommer bli bra till slut. En dag i taget 😉
/Mrx

Mindfulness och meditation har funkat bra för mig i många år. Det ger mig kraft och styrka. Hjälper mig att hitta vägen jag vill vandra i mitt liv. Jag kan styra över mitt liv och själv göra mina val om jag finner ro inom mig. Finns väldigt många appar man kan använda för att utöva mindfulness.

Japp, så skönt att veta att det bara finns ett alternativ. Som inte innebär en risk att det blir fel, för mycket, för ofta.

@FinaLisa hejhej, det går lite kräftgång här med det ena och det andra. Inget som är riktigt tipptopp. Extremt snussugen. Har absolut inga tankar på vin. Kort från mig för nu!

Kram!

Ett pass morgongympa och en långprommis utan jycken, hon får gå kortare promenader tills hon är frisk. Måttlighetsresan ska fortsätta och medeltalet glas sjunker, mitt mål blir 3 glas i medel per dryckesdag. Njuter av min framgång med nergången. Jag undrar hur lång tid det kommer ta innan jag kommit till högst tre glas per dryckesdag? Ser fram emot ett glas vin och god mat i kväll.

Hello @Torn! Jag tror som du och ni andra att synen på alkohol kommer att förändras med tiden. Inte säkert att vi kommer dricka mindre på befolkningsnivå, men förhoppningsvis att vi blir mer upplysta. Tyvärr är jag rädd för att summan av lasterna är konstant. Det ser man bland ungdomarna till exempel där alkoholen inte är så värst i ropet längre - däremot är knarket det. Vad är värst, den kan man ju fundera på en stund.

Jag är säker på att du inte kommer kunna hålla dig helt från oss :D så på återhörande!

Kram!

Åh, jag vet vilka stresspåslag de där manövrarna ger! Har också ändrat mig i farten flera gånger. En gång gick jag in på systemet, tog en flaska, ställde tillbaka den o gick ut. Åkte hem, ångrade mig. Kastade mig i bilen och tokkörde till systemet. Stängt!!!

Du, det är så SKÖNT att slippa allt sånt!!!

@Se klart håller med dig. Jag jobbar inte med människor i mitt jobb, men kollegorna intresserar mig mycket. Precis som du säger, det finns en höggradig charm i alla dessa personligheter som man ska förhålla sig till på olika sätt för att arbetet ska rulla på så smidigt som möjligt.

Kram!

@Andrahalvlek full rulle här som vanligt, härligt!
Kram!

@FinaLisa känslan av inre frid slår allt. Och så ska ni på skoj i kväll dessutom. Livet kan vara en riktig tiopoängare trots oktober och regn. Underbart!
Kram!

@bpo har tänkt på dig. Skulle uppskatta en uppdatering från dig om du vill och orkar!

Kram!

@Sattva Just det. Precis det handlar boken om. Och jag känner att jag är på rätt väg. Jag tror inte att min smärta har någon farlig orsak, så jag sparar den energin det skulle kräva att söka hjälp hos vården.

Sen finns det förstås delar inom vården som funkar alldeles utmärkt, men generellt finns det en trögheten i systemet som bekymrar mig. Jag brukar säga att den effektiviteten som finns hos mammografi och blodcentralen borde finnas överallt 🤣 Även om just de instanserna har en hyfsat lätt uppgift, eftersom det är en tydlig uppgift.

Kram 🐘

Godmorgon 🌞

Känner en inre frid just nu vad gäller mitt beslut om att vara helvit.
Det är mycket lättare och bekvämare att slippa tänka på alkohol.
Har hittills inte haft en enda liten tanke på detta!👍😊
Och kväll ska jag på Carl-Einar Häckner det ska bli kul!😅

Önskar alla en trevlig helg!💚

Heja dig, vilken seger! 🥳🥳🥳

En av mina husgudar Craig Beck säger att de fem farligaste orden är ”Just one drink wouldn’t hurt”. Sök på youtube om ni vill ta del av hans visdomsord.

Kram 🐘

@Se klart Godmorgon ☀️

Jag tror att ju mer nöjd och harmonisk man känner sig desto mer tolerant och välkomnande blir man för andra människor.
Så du är ingen mespropp eller något annat, är nog bara dig själv och känner dig tillfreds med det. Sådan härlig känsla!
Jag tycker att du i dina inlägg också förmedlar en humanistisk livsåskådning och gillar människor.
Därför är det intressant att följa dig och dina funderingar över tillvaron.
Önskar dig en skön helg!🌞
Kram 💚

@Annabell 💗
Härligt go du har!👍
Trevlig helg🌞

Godmorgon Varafrisk 🌻

Håller med ovanstående inlägg👍🤗
Kloka ord!
Jag tänkte på dig igår när jag började läsa en bok av Kerstin Thorvall,
"Nödvändigheten i att dansa".
Den verkar jätteintressant, hon berättar hur hon blev av med både ångest och depressioner genom dansen.💃👯‍♂️🕺😊

Håller med dig om Stina Wollter, hon kan verkligen röra en till tårar på alla möjliga sätt! 🤗
Önskar dig en skön fredag! 🧡🍂🧡
Kram😘

Fredag, sover helt okej nu.
Drömmer en annan typ av drömmar märker jag. Mer positiva, men även en del om större förändringar som är lite skrämmande.

Godmorgon ☕️❄️😊! Dag 16 och som jag skrev till Kungslilja nyss: Nu kommer helgen farandes igen och vi slipper dricka, vakna och ångra oss som satan! 🥳😄
Heja oss alla ⭐️❤️💪🏼😊! 🦆

Vilken rafflande hemresa 🥵💪🏼⭐️. Otroligt att du klarar att liksom ”ångra dig i farten”! Om jag ens sneglar mot att sätta fart åt fel håll, så är jag framme innan jag vet ordet av och långt bortom att byta riktning och hejda mig själv!

Den där tanken som gnagde (”måste nog iaf testa hur det skulle vara/bli att ta ett glas”), är lurig… Skickar över massor av pepp och en rejäl spade här, för att gräva ner den tanken ungefär så långt det bara går! Iaf för mig, så brukar en sån tanke annars hänga kvar (återkomma igen och igen) och det blir bara en tidsfråga innan man trots allt agerar på den 😖. Du vet redan - det är ju inte värt det och du förtjänar bättre än så💞💪🏼!

Godmorgon förresten 😀☀️☕️! Nu kommer helgen farandes igen och vi slipper dricka, vakna och ångra oss som satan!
🥳😄⭐️💞

@Andrahalvlek Kul att läsa om din utbildning! Kommunikation är jättesvårt.
Läste om dina tankar kring din värk. Nu jobbar jag ju i den fyrkantiga vården ni pratar om, men så som du hanterar dina smärtor är så som smärtskolorna vi har lär ut. Inte låta smärtan ta över. Och ja, smärta kan föda smärta, men det är ju som sagt så som vetenskapen ser det. Sentitisering. Hjärnan börjar övertolka smärtsignaler o generaliserar.
😍⚘🌟

Andas. Vila. Ta en timme i taget i början. Skaffa rutiner. Håll dig till dem. Rör på dig som en vana. Ta en dag i taget. Försök att inte tänka för långt fram i tiden. Dessa saker hjälpte mig i början. Man måste förbi början för att kunna fortsätta. Stor lycka till!

Undrar om jag blivit en mespropp eller gammal, religiös eller allt ovanstående? Tampas med människor på jobbet- att hänga med i förändringar, att våga vara lite osäkra, våga vara lite stolta också. Har numera aldrig ”svårt” för nån. Jag har lättare att gilla alla- på sina knäppa, roliga eller konstiga sätt. Jag gillar människan så mycket som ide, det går inte att tycka att nån inte hör ihop. Ändå samma hjärt och lungmaskin där inne och så mycket kämp, överallt. Inte minst här. Det går att bli rörd för mindre än forumet - eller ”tornrummet” som jag hastigt läste i torns tråd 👵🏻
Passar inte dåligt! Kram och godnatt, snart får vi checka ut ur veckan. 💕

Men åh så hemskt, Gros! Tänker också på dig och hoppas också på en vändning! Mardrömmen, ja, som aldrig tar slut. Och som plötsligt blir ännu värre. Hoppas så innerligt att du fått någorlunda positiva besked i dag. Skriv när du orkar. Och ja, viktigt att du sover, ta hjälp av medicin!
Båda era söner har andra diagnoser och det är ju väldigt vanligt i samband med beroendesjukdom. Även min dotter har en annan psykiattrisk diagnos, mer åt ångesthållet. Men andra i familjen har neuropsykiatriska problem, dock ej missbruksproblem.
Tycker som du Dearself att det känns futtigt att skriva här när något så allvarligt har hänt. Men vi tänker på dig, Gros. Tänker även mycket på dig, Dearself.
Det vi alla delar och måste tackla är just det här att leva i en mardröm, där man är så maktlös. Många varma kramar till er båda och när du orkar och vill, som sagt, Gros, skriv och berätta hur det går <3.

Tjena, vad härligt att du tittar in- jag läste väl en freudian read- tyckte du skrev tornrummet istället för forumet 😍
Det är ju ett sorts tornrum för mig iaf.
Tänker på dig, vet att du har det bra såklart! Och vet du- det känns som du finns där hela tiden om jag skulle behöva. Det är en megastark känsla. Kan nästan inte förklara den. Kram, du kikar väl in på vår tvåårsdag? 😢

Godkväll @Varafrisk
Vilka kloka ord. Dem tar jag med mig!
Kram🥰

@Varafrisk Tittar på det du skriver och det blir så rent på något sätt. Livet som det är rakt upp och ner. Det är ganska häftigt att se vad våra resor ger oss. Att stanna upp och våga känna. Att lyssna för att förstå. Att bara få lov att vara sig själv.

Ramlar in i att vi i väst är ganska dåliga på att ta hand om oss själva. Det där med att vårda en inre frid istället för allt jagande. Hitta balans i livet. Viktiga saker som lätt får alldeles för lite fokus i allt vardagsvimel ❤.

Idag har jag gått en halvdagsutbildning om feedback. Cirka 70 personer i koncernen deltog samtidigt på zoom, supersmidigt. Inga resor, inga vikarier, precis som vilket möte som helst typ. Men lite rumphugget blev det. Bäst flow i arbetsdagen får jag om jag inte har några mötestider att passa. Idag ville jag sluta prick kl 17 dessutom eftersom jag skulle promenera till kören som började kl 18.15.

Kursen var riktigt bra. Jag har gått på liknande kurser tidigare, men det finns alltid bra saker att ta med sig. De här fastnade speciellt hos mig på dagens kurs:

1) Gå inte bara och vänta - be om att få feedback. Bestäm gärna en tid så att båda parter kommer förberedda.

2) Fråga om den du ska ge feedback är mottaglig för feedback i en viss fråga. Backa annars och återkom senare.

3) Fundera över var på ”trappan”den du ger feedback befinner sig: förnekelse-försvar-förklara-förstå-förändra. Återkom vid ett senare tillfälle om bara de tre första trappstegen har uppnåtts.

4) Lyssna först: ”Vad tycker du själv om…” Summera efteråt, gärna tillsammans. ”Vad tar du med dig från vårt samtal idag?”

5) Förklara alltid varför: ”Det här bra, eftersom…” eller ”Det här är mindre bra, eftersom…”

6) Feedforward. All feedback ska leda till utveckling.

Jo, det går att applicera på forumet också faktiskt.

Kram 🐘

Gokväll! Läser i forumet på kvällarna men orkar inte skriva. Lite trött då det är mycket på jobbet. Ser fram emot att det lugnar sig snart.

Jag tränar, promenerar och tittar på serier.

Idag fick jag en jobbig påminnelse… en flicka i min dotters närvaro mår dåligt. På riktigt. Hennes mamma har problem med alkoholen. Jag känner dem inte men en kort stund kände jag - det kunde varit vi. Jag och min dotter.

Så skönt att vara stabil i nykterheten. Två månader nu sedan återfallet. 🤗

Ja fy vad jag kan känna igen mig i den där känslan och jag fick ta på mig riktigt stora och töntiga brillor för att liksom ”kaffet smakade gott idag” ..
Tror som tex @andrahalvlek skriver att du kan behöva något nytt i livet. Själv började jag med odling (snarare försådde jag plantor som utgjorde en mindre plantskola) Det var jag nästan besatt av de första månaderna, lugnade sig år två.., 😁
Att bli nykter är skitjobbigt ibland.
En sak som dock ÄR jobbigare och det kan jag med 💯 procent lova- är att vara alkis och fyllo. Och pappa. De grejerns funkar inte ihop. Kring det faktum finns inte den minsta lilla skogsstig.
Du vet ju det. Du kan ju lätt gå tillbaka i din tråd och minnas. Det är jobbigt att vi som hänger här inte har nån annan väg framåt än att gå och fortsätta säga Nej till att dricka och Ja till att leva, hur jävla tråkigt det än må vara, till exempel en torsdag i november. Ryck upp dig är inte direkt psykologiskt godtagbart att säga men jag vill minnas att det finns fina barn och goda relationer till dem. Så. Var rädd om dem, och om dig! Kram 🤗

@trött_och_less_72 Jag tror du behöver fylla ditt liv med roligheter. Nyktra roligheter. Börja med en ny hobby eller återuppta en gammal, träffa dina vänner under andra former - bevisa för dig själv och dina vänner att det finns andra sätt att umgås på än att dricka ihop. Att bara sitta hemma och avstå från allt är förstås tråkigt.

Och sen gör det inget att man har tråkigt ibland, det blir desto roligare när man väl har roligt 😍

Kram 🐘

@trött_och_less_72

Ja, ett jävla as. Exakt så är det.

Jag sitter i skiten, typ midjedjupt. Men jag sitter hårt.

Har du något tips mot suget?

Vad härligt det lät med att nykter somna in i soffan @Annabell =) Spionera på änder låter som en riktigt rolig aktivitet. Sådant där som man vuxet gör i hemlighet =) Du inspirerar mig till äventyr!
Kram och heja till fler nyktra tupplurar och spännande upptåg <3

Torsdag (24)

Gårdagen blev nykter. Mer än så minns jag inte på rak arm. Så konstigt. Undrar om det beror på att hjärnan ändå fortfarande är lite ur led. Framförallt hoppas jag det rättar till sig med tiden. Minnet blir bättre. Kan hända jämför jag med hur det var innan den här cirkusen tog fart. När jag var ung och det inte ens behövdes en almanacka eller telefonbok, inte läsglasögon heller för den delen ;)

Nu är det iaf torsdag.
Nu ikväll gjorde jag det igen. Jag gick av vid fel hållplats. Eller rättare först gick jag av vid rätt hållplats, vände och åkte tillbaka till fel hållplats. Väl där vände jag och åkte hem. Det är nog som @Andrahalvlek skrev ovan, det gäller att vara vaksam nu när det hittills gått så bra. Tanken som jag tampades med var "jag måste prova hur det känns att dricka ett glas vin". Belönade mig med en sushi och barnet fick en efterlängtad kebab. Inga strålande kostval men i jämförelse med en flaska vin är det rena hälsokuren. Dessutom höjde det (för en stund) humöret hos barnet, gav en stunds positiv samkväm i soffan och sparade disk. Nästa gång kanske jag ska ta en uppsättning pinnar till barnets kebab också *S*

Jag är lite smått sugen på att se en positiv trend på vågen. Inte för att jag är stor på något vis. Längtan efter att få synligt positiva resultat har kickat in. Har det tagit 10 år att skapa vad jag har så...tålamod! Magen är inte lika svullen, måste se de fördelar som finns. Kanske kan jag snart komma i mina lite äldre kläder igen. Ytterligare en tanke att ha som motkraft. Å andra sidan är insidan viktigare men den vill jag i dagsläget inte känna till. Nu tänker jag främst på mina levervärden. Vill inte kolla dom, eller vill men vågar inte.

Nu dags att krama om barnet och försöka komma till ro på kudden.
Önskar alla en god natts sömn och igen tack för att ni finns!!! <3 <3 <3
//KL

@Annabell Tack för hejarop! Hur har dina dagar varit? Hoppas bra och mer därtill =)
Kram* <3

Tack @Varafrisk. Ibland tror jag att det måste finnas en högre makt som just nu har ett lite extra gott öga till mig, för många gånger känner jag mig allt annat än stark ;)
Kram <3

@Varafrisk vi lyssnar för att svara det är så sant. Upplever ofta att människor inte vill förstå och då blir jag tyst istället.

Blir glad när jag får läsa från dig 💖.
Kram

Hej vänner💗

Jag följer Stina Wollter på Instagram. Idag kom hennes låt ”Leave my shame” till mig. Jag lyssnade på låten…sökte texten på Google. Låten/texten ”knockade” mig. Tårarna rann. Lyssnade nu igen. Tårarna rann. Underbar text underbar inlevelse i sången. Jag ska ta med mig texten som en ledstjärna🙏🏻❤️Lyssna gärna!

Lånade igår Olle Carlssons bok ”12 steg för hopplösa…Livsförändring på djupet”. Han är ju en fd alkoholist som han kallar sig. Har några böcker sedan tidigare av honom. Den här är jag ganska säker på att jag kommer att läsa. Är den bra kommer jag köpa den.

Jag vill bli nykter behöver bli nykter men jag är inte där ännu.

Till sist ….så dök dessa rader upp på Instagram
”Det största kommunikationsproblemet är att vi inte lyssnar för att förstå, vi lyssnar för att svara”.

Vi ses🍁

Kram❤️

Tack Rosette <3

Det blev helt plötsligt ett helt stim som anföll och jag var inte alls beredd på det. Jag har nog inte varit med om en sån situation tidigare eller så har jag med ålderns rätt glömt :-))
Det lugnade ner sig på eftermiddagen och det gick lättare att komma tillbaka till rutinerna. Men jag har blivit så förvånad den sista tiden att det är så många som mår dåligt, media skyller såklart på viruset, men jag är inte säker på att det är hela förklaringen. Men hur det än är så börjar jag prata med nån som mår dåligt så kommer alltid alkoholen krypande fram som en säker följeslagare.

Jag är inte mycket för förbud för det hjälper nog inte i nån situation,allra minst alkoholförbud. Men jag blir så sur på lobbyister som jobbar för gårdsförsäljning, hemkörning, egen import mm mm allt sånt som det är lätt att visa att det ökar drickandet och våldet. Ett resultat av röran tidigare var att jag blev uppmärksammad på en larmapp som är enkel och som jag själv kan styra till vem den ska larma och som är GRATIS !! Jag ser en fördel med den på flera sätt inte bara som skydd mot våld utan även för oss som är lite till åren som kan ramla eller skada sig på annat sätt. Alla har ju inte tillgång till hemtjänst och deras larm (som ju har sina brister) och vi som har varit med om mobilernas barndom och dess teknikutveckling gillar ju det helt klart !!

För övrigt vore en fysisk forumträff kul igen :-)) Helt ok för mig om den hamnar tidsmässigt med Eldfesten nästa år :-))

Kul att se dig här Onkel F, blir alltid glad av att läsa dina kommentarer!

Idag har jag fikat med dottern. Och varit på årsmöte på bridgeklubben. Och mötte av en slump aa-vänner, som jag meddelade, att jag kommer på möte, när jag känner för det. Känns väldigt skönt, att jag fick sagt detta. Har kännt press på lördagar, för att jag inte gått på lörd.möte, som jag brukade. Ja, känslorna spelar verkligen en ett spratt eller vad man brukar säga. Nu känner jag mig tacksam.

Hej, ja, det kan ju ibland kännas tråkigt att inte längre vara en i gänget som snurrar omkring på fest och sena middagar. Vissa sammanhang är inte lika roliga när man inte dricker. Men som du säger, det var ju inte bara roligt, det var minnesluckor, cykelolyckor och bakfyllor, och priset ökade hela tiden. Jag ser det som att jag bytt ovanstående mot nyktra kvällar med familjen, bättre kontakt med barnen, energi på helgerna, njutningsfyllda morgnar, värdighet och ett liv utan skam och ångest. Det är viktigare än att partaja utan gränser. Vissa vänner försvinner, de som man inte hade något annat än drickandet gemensamt med. Men vissa hänger gärna med på nyktra grejer, eller går att umgås med även på fest eftersom de inte dricker särskilt mycket. Så håll ut, och träna på att mentalt göra nykterhet till ditt positiva val, tänk att du faktiskt har dragit vinstlotten som slipper dricka!

@starten på det nya Tack, visst är det så! Och jag hoppas ju att resten ska lösa sig också.
🤗

@Axianne Hoppsan att det löser sig o helt underbart att du ändå har en plan B den här gången! Som inte innehåller alkohol, strunta i att svara i telefonen och sabba ännu mer för dig själv. Förhoppningsvis är det som du också skriver något mindre allvarligt o att jobbplanerna går i lås!!! Det är du värd! Håller tummarna... 🤗

Oavsett anledning så är 45 dagar riktigt bra jobbat :) Grattis :)