Kärlek och hat

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Rosa ljus
Kärlek och hat
Rosa ljus
Ny här.. Men behöver er hjälp

Ny här.. Men behöver er hjälp, hur vågar man lämna?! Så sjukt less på att vara en hackkyckling. Så sjukt less på att varje helg få höra hur vidrig jag är, hur vidrig min familj är. Bli kallad horbarn och gud vet vad...
Vi har varit tillsammans i 10 år, och det känns som jag levt på hoppet lika länge. Jag vill bort!!! Så sjukt frustrerad, varför är det så jäkla svårt att ta steget. Varför tänker jag att... Jag kan lika gärna bo kvar och ha det såhär han kommer ändå aldrig att lämna mig ifred, har ett gemensamt barn och jag känner att jag måste ta mig ur det här

Skrållan
Välkommen Rosa ljus

Välkommen. Bra att du hittat hit. Här kan du få stöd och råd. Och kunna prata av dig.
Lever också med en alkoholist.
Har inte heller vågat lämna, men har börjat lista upp varför jag är så rädd för att lämna. Tänker att man får lite perspektiv på allt då. Men jag har också dagar när jag känner att allt är svart.
Du ska ju inte behöva stå ut med att bli kallad allt möjligt hemskt. Försök att tänka på dig, och gör roliga saker som du vill.
Tror att kärleken till sin hälft förstör och att det är därför det är så svårt.

Otroligt
Hej.

Blir ledsen när jag hör hur mycket skit du får ta. Ingen ska behöva stå ut med något sådant. Om du inte kan ta steget att lämna för din egen skull, är du skyldig ditt barn att visa vad som är rätt och fel. De kommer att tacka dig en dag och du kan få lugn och ro. Visst kommer du att vara ledsen ibland men vetskapen att ditt barn slipper se eländet väger upp tusen gånger. Stor kram

Rosa ljus
Jag vet.. Jag vill och vet

Jag vet.. Jag vill och vet att jag måste härifrån för mig och våran dotters skull. Jag tänker på det varje minut. Jag söker lägenheter sen när det börjar närma sig visning drar jag mig ur. Blir så jäkla trött på mig själv.
Jag vill ha lugn och ro i livet. Jag orkar inte mer. Helgerna ser jag inte ens fram emot längre, han dricker inte i veckan men då är han hela tiden så lättretlig och sur. Man får knappt snyta sig då blir det ett jäkla liv. Det enda han ser framemot är helgen och sina öl...

Otroligt
Var inte

Så hård mot dig själv..allt har sin tid. Finns det ingen alkohol och drogmottagning nära dig? Kontakta hälsocentralen och hör dig för. Kanske en kurator kan ge dig nya infallsvinklar?
Jag gick tillsammans med mitt missbrukande ex på en alkoholmottagning och kuratorn där sa till mig att efter samtal med exet tyckte hon jag borde lämna honom och satsa mina krafter på barn och barnbarn. Tyckte hon var hård då men insåg till slut att hon hade rätt. Exet spelade bara att han skulle sluta dricka men hade nog aldrig funderingar på det. Visst hoppas jag han slutar dricka en dag men det kan bara han själv bestämma. Medans ska jag leva mitt liv..dagarna går så fort man kan inte slösa bort dem med dumheter.
Har ni pratat om hans problem någon gång? Eller låtsas han att det inte finns något problem? Stor kram

Rosa ljus
Jag låter mig luras

Varför låter jag mig luras av dessa förlåt, det ska aldrig hända igen... Jag vet att det inte betyder något, varför tror jag fortfarande på att han ska söka hjälp, när han sagt det så många gånger men aldrig gör det. Det känns som att tanken på att lämna gör mig så fruktansvärt frustrerad när jag vet att jag inte gör det i slutändan ändå.

Nordäng67
Man lever gärna upp...

till sina egna förväntningar på gott och ont! Om du bokar visning av lägenhet och aktivt tänker att du skall gå. Tänker på den där filmen med Lasse Åberg där han är flygrädd och peppar sig själv inför flygresa: jag kan flyga, jag är inte rädd, jag kan flyga, jag är inte rädd. Lite så funkar det faktiskt. Och så kanske du kan bara gå på visning utan att göra något stort av det, utan krav på dig sjölv att du skall tacka ja sen. Bara titta på den. Ett litet steg i taget i rätt riktning. Nästa gång det är visning kanske det inte är så märkvärdigt....du kanske till och med tycker om lägenheten och tackar ja. Kram

Sofia
Hej Rosa ljus!

Välkommen hit! Vad fint att höra att du börjar tröttna på hur din partner beter sig mot dig och att du vill något annat. Det låter som att du blir väldigt frustrerad på dig själv när du inser att han behandlar dig illa, att han inte kommer att förändras och att du egentligen inte vill leva i en sån relation, men samtidigt så tänker du att du inte kommer att kunna lämna honom (kanske av rädsla för att det kan bli ännu jobbigare då, eftersom ni ändå behöver ha kontakt kring ert barn?).

En tanke jag fick när jag läste din tråd var om det finns några små steg du kan ta för att värna om dig själv och markera att hans beteende inte är okej, även om det inte innebär att lämna honom på en gång? T.ex. lämna rummet när han kallar dig elaka saker. Åka iväg med dottern över helgen och hälsa på någon kompis. Söka hjälp hos kommunen (de ska erbjuda anhörigstöd). Ägna dig åt något intresse som ger dig energi.

Läs gärna mer om hot och våld på vår sida: https://alkoholhjalpen.se/akut - att kontakta Kvinnofridslinjen kan vara ett sätt att få stöd och tips på var du kan få mer hjälp.

Hoppas att du finner en väg framåt, där du kan få må så bra som du förtjänar!
Varma hälsningar,
Sofia, alkoholhjälpen och anhörigstödet