Overklighetskänslor/smärta

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Reaktion2018
Overklighetskänslor/smärta
Reaktion2018
Hjälp snälla

Hej allesammans !
Jag är en 29 årig man med grava alkohol & kokain bekymmer . Har förlorat allting jag byggt upp, familj , vänner & arbete . Har nu varit alkohol & drogfri i närmare 6 månader efter ett mångårigt missbruk . Jag går 2 ggr i veckan på kbt terapi & samtalar men känner at det börjar slå runt , vill ha lite hjälp av någon i samma sits eller börjar jag bli galen ?.

Jag har ont i höger armen känns som någon skär i mig , jag drömmar att jag dricker och beter mig illa som fan . När jag vaknar tar det ett tag innqn jag inser att det bara var en dröm! Jag har fått tvångstankar & tänker ofta på döden, kan självfallet ha bra perioder på ungefär 5-7 dagar sen blir jag ledsen, ångerfull och känner att ingenting i livet är kul eller bra. Dem känslorna bara slängs över mig från ingenstans . Klarar heller inte stesss längre , alltså ingenting kan läggas på mig för då blir jag sängliggandes . Känner mig ständigt trött & humöret är inte det bästa heller , på allt detta känns det som jag går i en bubbla stundtals !
Försöker träna , sköta kost & tar extra vitaminer men känner för att ge upp och börja smälla i mig igen för det livet ja hade innan var inte bra såklart , men kände mig aldrig någonsin såhär!
Är det någon som känner igen sig, eller börjar jag tappa det helt ??
Jag är på uppriktigt orolig nu, har fått antidepressiva från vårdcentralen men dem slutade jag med för mådde ännu sämre med dem Åt dem i tre månader .
Tacksam för svar någon ❤️

Dajna
Hej det låter jobbigt. Är

Hej det låter jobbigt. Är själv nykter alkoholist men abstinensen är nog värre för dig. Har du tagit ssri-antidepp så kanske du kan pröva snri som är liknande men kan ge bättre effekt. Gå till öppenpsyk, de kan bättre om medicin mot detta. Jag har Campral (mot suget) och Sertralin (ssri) mot depressionen. Försök att hålla ut, du är fantastisk som klarat 6 månder redan.
Lycka till

Denhärgången
Overklighet

Jag har lidit av overklighetskänslor hela livet. Blivit mycket kraftigare sen jag blivit nykter. Jag har sökt hjälp för det ett par gånger, men ingen har förstått vad jag menar. Min gissning är att det är en ångesthanteringsstrategi, att man liksom sticker iväg ifrån situationen för att den blir jobbig, och att det till slut går så mycket på automatik att man aldrig riktigt är med liksom. Jag har också försökt läsa lite, och verkar som bästa strategin är att bara acceptera känslan. Att försöka kämpa mot gör det värre, som det är med den mesta ångest.
Grattis till din stora förändring, och jag hoppas du får lite lättnad snart.
<3

Dee
Reaktion2018

Hej!

Jag kan inte riktigt relatera till det du skriver eller ge dig nått bra tips men vill bara skriva att jag är SJUKT imponerad över dig och din nykterhet/drogfrihet!
Wow!

☀️/Dee

Reaktion2018
Tack

Tack så hemskt mycket allihopa, äntligen tagit mig upp ur sängen & denna v ljumma hyffsad!.
Vilket fantastiskt forum jag hittat på, önskar er allla en fantastisk vecka!