Nu!

235 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
JoYo
Nu!
JoYo
Nu! Är det dags.

Jag har försökt sluta dricka. Eller har jag ens försökt? Nä, jag går hos en alkoholterapeut och har fått många insikter men ändå inte slutat dricka.
Igår hände något fruktansvärt, jag blev väldigt berusad på ett släktkalas. Alla fick se mig göra bort mig totalt.
Jag skäms, jag har fruktansvärt dåligt samvete gentemot mina barn.
Jag skulle vilja ha antabus men vill inte att orosanmälan görs. Det skulle bara bli ytterligare en stressfaktor.

Min gamla pappa ringde mig och frågade ärligt om jag är alkoholist. Ja, sa jag.
Så nu slutar jag.
Jag ska ha i minnet, när det känns svårt, att suget kommer att minska med tiden.

Themistokles
Välkommen!

Stort att ta första steget. Det låter som en fruktansvärt jobbig släktträff. Själv har jag sluppit sånt eftersom jag är världens bäste "smygsupare". 😂

Bra att du har en terapeut. Det hjälper nog en del. Jag gick hos en under ett halvår. Och jag ljög för henne hela tiden. Nu går jag på en beroendeklinik. De gör ingen orosanmälan så länge jag fortsätter där. Jag tycker att det funkar. Jag får naltrexon, som möjligen funkar. Jag vet inte. Viktigast är att jag tvingas gå dit och blåsa och lämna prover. De håller koll på mig. Och jag känner mig sedd.

JoYo
Tack..

Jag orkar inte dricka mer men är så rädd för suget.
Jag vill verkligen sluta men om ett par dagar börjar övertalningen av mig själv.
Jag fattar inte hur man gör.
Jag har googlat på beroendekliniker här, kanske jag behöver medicin..

Dee
Hej JoYo!

Välkommen hit!
Vad modig du är! Både som hittat hit, går hos en terapeut och som svarade ärligt på din pappas fråga!
Jag vill slå ett slag för programmet som är internetbaserat och anonymt som alkoholhjälpen erbjuder (du hittar det på startsidan). Jag tog hjälp av det under min resa och jag tycker jag fick en riktigt bra hjälp av alkoholhjälpen, det är ett väl utarbetat program under 11 veckor som du gör i din egen takt och får återkoppling på.
Och som sagt, det är superskönt att få vara anonym.

Antabus ser jag många som tar hjälp av här inne, det kan säkert vara bra, men för min egen del tror jag det skulle ha blivit ytterligare en grej att behöva bearbeta och kämpa för att bli av med om jag börjat med det för att sluta dricka, det känns som en kaka på kaka-effekt av det. Men det funkar ju uppenbarligen, jag skrev detta mest för att du själv tog upp det i samband med orosanmälan-risken, som ett pepp att det går att fixa det här utan antabus. Det viktiga i det här är att alla hittar sin egen väg att gå, varje väg är unik och det som funkar för mig, kanske inte funkar för någon annan och vice versa - det viktiga är att man är ödmjuk inför allt! :)

För min egen del, på min egen resa, hjälpte det faktiskt att vara ärlig och berätta för mina närmsta, att jag hade problem och att jag slutat dricka. Med detta följde stöd och förståelse som hjälpt mig klara av det här, det är också skönt att slippa ljuga längre.

Mod och styrka till dig, vi är många som delar det du upplever!
Heja dig!

JoYo
Erkänt!

Jag har erkänt för alla nära att jag behöver hjälp med att sluta dricka!
Nu börjar min kamp på riktigt.

Tack snälla för era svar! De hjälper!
Just nu är jag bara rädd för den höga pulsen jag har. Ska ta magnesium och valerina forte för att lugna kroppen.

Vinäger
Hej igen, JoYo

Välkommen tillbaka, även om man självklart inte önskar att någon behöver komma hit igen.

Kanske har du slagit i den berömda botten nu. Kanske var det detta som behövde hända för att du skulle komma till det slutliga avgörandet. Kanske var släktfesten vändningen.

Jag hoppas det. Att du berättat för andra visar på kapitulation - och en enorm styrka.

Önskar dig lycka till.

Kram

PimPim
✨Hej JoYo!✨

Jag håller på dig! Välkommen och tillsammans stöttar vi varandra i det eviga kämpandet!

Kram PimPim 🌷

JoYo
Tack!

Jag tror jag slagit i botten, som du säger Vinäger. Vilken ångest! Vad har jag gjort mot mina barn? Hur håller jag mig nykter??

JoYo
Hur offentlig ska man vara gällande det här?

Emellanåt tänker jag att jag skriker ut det här i sociala medier för att ha mer press. Nu finns ingen återvändo.
Eller är det att hänga ut sig?

Svewild
Gör det inte JoYo💜

Jag tror att första dagarna så har vi en euforisk känsla av att det kommer gå så bra, om än mycket jobb... Då kan det kännas skönt att skrika ut hur vårt liv ser ut, känns och ter sig i det stora hela.
Jag är idag glad att jag bara berättade för några få, några jag verkligen litar på. Min man, dotter och tre på jobbet...
Jag får stöttning av dem( speciellt min dotter), och jag känner att de genuint bryr sig om hur jag mår.
Om du går ut på sociala medier så kommer det nog inte bara positivt av det hela.
Det är vad jag tror, men kan ha fel.
Varm kram på dig 💜

Themistokles
Jag skulle också vara

Jag skulle också vara försiktig med att gå ut offentligt. Jag berättar för dem som står mig nära, absolut inte på FB där chefer och annat löst folk kan se det. 😌

Och behöver man stöd finns ju det här forumet...

JoYo
Ni har rätt..

...jag låter bli att göra dumma drag såhär i starten, allt är skört.
Jag håller mig här inne! Tack🌸

JoYo
Redan

Jag såg en halv starköl jag visst gömt undan i lördags..
hällde genast ut den, men OJ så snabbt suget kom!! Jag är livrädd för monstret!! Men nu finns inte längre alkohol som ett alternativ för mig. Det är slut! Det får smärta och göra ont som en destruktiv relation man avslutar. Jag får väl sörja tills monstret tynar..

Themistokles
Suget ja...

Det är jävligt när suget kommer. Som tur är går det över. Jag har insett att mitt sug dyker upp på eftermiddagen när jag är hungrig. Ett mellanmål extra innan middagen hjälper mig bra.
Jag har också gjort mig av med all alkohol. Hällde ut whiskyn och vinet.

JoYo
Att hålla ut..

Dag 3 idag. Försöker vara i nuet. Fokusera på sunda saker.
Bokat en konsert, ska träna, försöker få in meditation dagligen (somnar till den på kvällen). När tanken kommer byter jag genast ut den till ”nej det finns inget alternativ, jag vill vara nykter, det får vara tufft men jag gör det nu”.

När barnen gnäller och folk är allmänt efterblivna runtomkring en (egentligen är det min stress det handlar om) dyker tanken på vin upp. Men jag liksom åker med vågen. Låt det vara pissigt. Hellre det än att återvända till samma helvete.

Vinäger
Bra inställning

Dina sista meningar är precis rätt. Livet är pissigt emellanåt, men det blir då inte ett dugg bättre med alkohol. I alla fall inte när vi druckit oss till ett beroende.

Bra också att du bokat in aktiviteter. Kom ihåg att belöna sig - med annat än A - är superviktigt

Du är på gång, helt klart. Nu håller vi.

Kram

JoYo
Ja, nu håller vi!

Heja alla här inne!
Hoppas vi får en god natts sömn! 😴💕

Ultra
Hej

Hej
Idag dag 4 för oss...dagarna går o visst känns det bra trots ångest, sug mm 👍☺️

JoYo
Hej!!

Ja! Så härligt att logga in till en hälsning!🤗Ny dag ! Dag 4!
Inget sug såhär på morgonen.
Emellanåt känner jag hopp. Att jag kan fixa det här. Varför skulle jag tvivla. Det finns inget alternativ än att vara nykter!
Ha en fin dag alla starka fina människor!
Vi kämpar tillsammans🤗

Themistokles
Starkt jobbat! Detta fixar vi

Starkt jobbat! Detta fixar vi. Ha en bra dag! 👏💪

JoYo
Abstinens?

Idag, dag 4: jag svettas, kallsvettig, fötter, under armarna - känner mig spänd och liksom nervös. Är det abstinens eller är mitt normala tillstånd spänd och anledning till att jag dricker?

Herregud, jag önskar att jag hade vaknat och bromsat tidigare. Men jag gör det NU, inte om 10 år! Det är lättare nu än om 10 år.

JoYo
Kroppen läker när vi sover.

Kroppen läker när vi sover. Så skönt att låta sig göra det! Jag har haft 3 svåra svettiga nätter... kroppen ska väl svettas ut allt gift ur systemet.. har försökt hjälpa till med bastu och citronvatten. Jag fortsätter med att lyssna på meditation ”hypnos” som heter ”hitta din självkänsla”. Tror att det stärker, lugnar sinnet långsiktigt. Det här är ett sakta jobb. Små steg, ibland står vi stilla, för att inte falla. Om man faller har man skyndat processen. Bara vara i nuet.

JoYo
Dag 5

Jag känner mig stark och beslutsam. Berättat för några nära arbetskamrater att jag väljer bort alkohol eftersom det blivit destruktiv ovana.
Är ärlig och erkänner, pratar med min pappa. Han har varit på samma väg fast ännu djupare, tog sig inte upp förrän på äldre dagar!
Jag har livslust! Jag vill uppleva mina barns uppväxt, när de tar studenten, när de gifter sig. Jag vill vara totalt närvarande.
Jag kommer att få sug, det kommer att kännas pissigt, det får det göra, men jag gör det här i alla fall! NU!🙏🏼

Esmeralda2222
Några tankar från mig...

Så skönt det är att kunna gå in här, ta del av era upplevelser och tankar och känna att jag inte är ensam!
Själv är jag inne på min fjärde dag utan alkohol. Ärligt talat tror jag inte att jag varit nykter så många dagar i rad sedan jag var gravid... det är ju helt sjukt.
För mig är kvällarna värst. Redan framåt kl 15 börjar min hjärna säga att jag nog ändå behöver ett glas. Jag var igår oerhört irriterad och på helspänn. Snäste åt barnen och vill helst bara fly bort från allting. Men, efter att vi hade ätit middag lugnade jag ner mig och blev "snäll" igen. Bad om förlåtelse till mina barn för mitt uppförande och resten av kvällen blev trevlig.
Känns som att sug, föutom att sitta i invanda tankar och mönster också påverkas av blodsockret. Eller?
Jag har sedan i måndags valt att också ta bort allt socker ur kosten. Jag har märkt tidigare att sådan kost har gjort att hela min hjärna lugnat ner sig och flera former av sug har dämpats avsevärt. Jag misstänker att jag har en väldigt känslig hjärna som påverkas så negativt om jag äter eller dricker "fel".
Det är väl hög tid att börja lära känna sig själv på allvar kanske. Hur fungerar jag? När fungerar det bra för mig och när gör det det inte. Att lära mig min kropps signaler bättre. Att lära mig skilja vad som är kroppens behov och vad som är sug.
Just nu är det bara på ren vilja jag tar mig igenom kvällarna. Jag fokuserar på att det troligtvis kommer att kännas bättre om två veckor. Jag ser framför mig att både min kropp och psyke har fått möjlighet till något slags uppvaknande då och att jag då kan börja den inre och riktiga resan mot nyktert.
Att börja ta itu med alla känslor och tankar. Att se vad som är vad och förstå sambanden. Att börja pröva och tänka nya tankar. Att göra nya val i livet. Öppet och ärligt.

JoYo
Tack för att du delar mig dig!

Kloka ord! Kan vara just så, hjärnan vill inte fungera med fel bränsle. Då kör man i diket!

Jag har unnat mig lite saltlakrits på kvällen. Men är ingen sockerfanatiker så ska inte vänja mig vi den goda ovanan :)

Det var ett par år sen jag var nykter en längre tid. Ser det som ett experiment. Jag är ivrig att se fördelarna. Acceptera när det känns pissigt (ursäkta ordvalet). Vara glad när jag kan glädjas åt mitt val.

Funderar även på rödvinet i soffan en fredag, på uteserveringen i solen,,, äh, det blir ju ändå aldrig så mysigt som man fantiserar, man balanserar på linan men faller före eller senare. Hårdare och hårdare.
Är det värt det?
Nej! Då kan man njuta av att vara nykter och klar i hjärnan!
🌸

Ultra
JoYo

JoYo
Vem tänker inte på rödvin en fredagskväll (som idag) eller en öl på en uteservering i solen...men som du skriver brukar ju inte sluta så bra ☺️ Så fredagar är fina dagar o solen finns även utan A så vi kämpar på

JoYo
Dag 6 FREDAG

Oj vad min kropp kämpar med att bli stabil. Magen har bökat, kallsvettats, smått dimmig i hjärnan...men ändå mer klar och lycklig.

Ser fram emot vila och nöjen utan alkohol i helgen!

NU är jag mer insiktsfull och NYKTER!
🤗

JoYo
Dag 7 Lördag

Jag ligger i sängen, glad över att vakna nykter. Jag hör fåglar, min man snarkar än, vår minsting har lagt sig emellan oss nån gång inatt. Hon öppnade trött ögonen och gav mig en blick. Jag log mot henne. Hon vände sig om, kramar pappa och somnar om.
Här ligger jag med mina tankar. Så många morgnar jag vaknat, sur, stinkande, frånvarande, ångestfylld, trött... vilket slöseri på livet och så orättvist mot mina barn. Jag är skyldig dem att vara mitt allra bästa jag.

Idag ska vi på barnkalas. Jag ska testa min sociala kompetens som nykter. Är plötsligt säker på att jag är en mycket roligare människa och vän utan alkohol! Varför levde jag i illusionen om att jag måste dricka för att umgås?
Dag 7. Lilla steget är taget. Inte ropa hej. Ta det lugnt. Lev i NUet. NU är jag lycklig över att jag är nykter!

Heja oss!🌸

Miz
Hejja dig👏🏻

fa.... va bra du är!!! Jag blev glad av att läsa ditt inlägg😊 så värt att vakna nykter pigg och glad! Och framförallt att se barnens trygghet i ögonen! Ha en fantastisk rolig dag på kalaset! Själv ska kag shoppa😊😘

Ultra
Grattis

Grattis till dig eller oss på Dag 7...känner samma, helt underbart att vakna utan bakrus o pigg...ta hand om familjen o ha det gott på kalaset...för mig blir det ett långpass med löparskorna i skogen.

Sidor