Jag har försökt sluta dricka. Eller har jag ens försökt? Nä, jag går hos en alkoholterapeut och har fått många insikter men ändå inte slutat dricka.
Igår hände något fruktansvärt, jag blev väldigt berusad på ett släktkalas. Alla fick se mig göra bort mig totalt.
Jag skäms, jag har fruktansvärt dåligt samvete gentemot mina barn.
Jag skulle vilja ha antabus men vill inte att orosanmälan görs. Det skulle bara bli ytterligare en stressfaktor.

Min gamla pappa ringde mig och frågade ärligt om jag är alkoholist. Ja, sa jag.
Så nu slutar jag.
Jag ska ha i minnet, när det känns svårt, att suget kommer att minska med tiden.

Stort att ta första steget. Det låter som en fruktansvärt jobbig släktträff. Själv har jag sluppit sånt eftersom jag är världens bäste "smygsupare". ?

Bra att du har en terapeut. Det hjälper nog en del. Jag gick hos en under ett halvår. Och jag ljög för henne hela tiden. Nu går jag på en beroendeklinik. De gör ingen orosanmälan så länge jag fortsätter där. Jag tycker att det funkar. Jag får naltrexon, som möjligen funkar. Jag vet inte. Viktigast är att jag tvingas gå dit och blåsa och lämna prover. De håller koll på mig. Och jag känner mig sedd.

Jag orkar inte dricka mer men är så rädd för suget.
Jag vill verkligen sluta men om ett par dagar börjar övertalningen av mig själv.
Jag fattar inte hur man gör.
Jag har googlat på beroendekliniker här, kanske jag behöver medicin..

Välkommen hit!
Vad modig du är! Både som hittat hit, går hos en terapeut och som svarade ärligt på din pappas fråga!
Jag vill slå ett slag för programmet som är internetbaserat och anonymt som alkoholhjälpen erbjuder (du hittar det på startsidan). Jag tog hjälp av det under min resa och jag tycker jag fick en riktigt bra hjälp av alkoholhjälpen, det är ett väl utarbetat program under 11 veckor som du gör i din egen takt och får återkoppling på.
Och som sagt, det är superskönt att få vara anonym.

Antabus ser jag många som tar hjälp av här inne, det kan säkert vara bra, men för min egen del tror jag det skulle ha blivit ytterligare en grej att behöva bearbeta och kämpa för att bli av med om jag börjat med det för att sluta dricka, det känns som en kaka på kaka-effekt av det. Men det funkar ju uppenbarligen, jag skrev detta mest för att du själv tog upp det i samband med orosanmälan-risken, som ett pepp att det går att fixa det här utan antabus. Det viktiga i det här är att alla hittar sin egen väg att gå, varje väg är unik och det som funkar för mig, kanske inte funkar för någon annan och vice versa - det viktiga är att man är ödmjuk inför allt! :)

För min egen del, på min egen resa, hjälpte det faktiskt att vara ärlig och berätta för mina närmsta, att jag hade problem och att jag slutat dricka. Med detta följde stöd och förståelse som hjälpt mig klara av det här, det är också skönt att slippa ljuga längre.

Mod och styrka till dig, vi är många som delar det du upplever!
Heja dig!

Jag har erkänt för alla nära att jag behöver hjälp med att sluta dricka!
Nu börjar min kamp på riktigt.

Tack snälla för era svar! De hjälper!
Just nu är jag bara rädd för den höga pulsen jag har. Ska ta magnesium och valerina forte för att lugna kroppen.

Välkommen tillbaka, även om man självklart inte önskar att någon behöver komma hit igen.

Kanske har du slagit i den berömda botten nu. Kanske var det detta som behövde hända för att du skulle komma till det slutliga avgörandet. Kanske var släktfesten vändningen.

Jag hoppas det. Att du berättat för andra visar på kapitulation - och en enorm styrka.

Önskar dig lycka till.

Kram

Jag tror jag slagit i botten, som du säger Vinäger. Vilken ångest! Vad har jag gjort mot mina barn? Hur håller jag mig nykter??

Svewild

Jag tror att första dagarna så har vi en euforisk känsla av att det kommer gå så bra, om än mycket jobb... Då kan det kännas skönt att skrika ut hur vårt liv ser ut, känns och ter sig i det stora hela.
Jag är idag glad att jag bara berättade för några få, några jag verkligen litar på. Min man, dotter och tre på jobbet...
Jag får stöttning av dem( speciellt min dotter), och jag känner att de genuint bryr sig om hur jag mår.
Om du går ut på sociala medier så kommer det nog inte bara positivt av det hela.
Det är vad jag tror, men kan ha fel.
Varm kram på dig ?

Jag skulle också vara försiktig med att gå ut offentligt. Jag berättar för dem som står mig nära, absolut inte på FB där chefer och annat löst folk kan se det. ?

Och behöver man stöd finns ju det här forumet...

...jag låter bli att göra dumma drag såhär i starten, allt är skört.
Jag håller mig här inne! Tack?

Jag såg en halv starköl jag visst gömt undan i lördags..
hällde genast ut den, men OJ så snabbt suget kom!! Jag är livrädd för monstret!! Men nu finns inte längre alkohol som ett alternativ för mig. Det är slut! Det får smärta och göra ont som en destruktiv relation man avslutar. Jag får väl sörja tills monstret tynar..

Det är jävligt när suget kommer. Som tur är går det över. Jag har insett att mitt sug dyker upp på eftermiddagen när jag är hungrig. Ett mellanmål extra innan middagen hjälper mig bra.
Jag har också gjort mig av med all alkohol. Hällde ut whiskyn och vinet.

Dag 3 idag. Försöker vara i nuet. Fokusera på sunda saker.
Bokat en konsert, ska träna, försöker få in meditation dagligen (somnar till den på kvällen). När tanken kommer byter jag genast ut den till ”nej det finns inget alternativ, jag vill vara nykter, det får vara tufft men jag gör det nu”.

När barnen gnäller och folk är allmänt efterblivna runtomkring en (egentligen är det min stress det handlar om) dyker tanken på vin upp. Men jag liksom åker med vågen. Låt det vara pissigt. Hellre det än att återvända till samma helvete.

Dina sista meningar är precis rätt. Livet är pissigt emellanåt, men det blir då inte ett dugg bättre med alkohol. I alla fall inte när vi druckit oss till ett beroende.

Bra också att du bokat in aktiviteter. Kom ihåg att belöna sig - med annat än A - är superviktigt

Du är på gång, helt klart. Nu håller vi.

Kram

Ultra

Hej
Idag dag 4 för oss...dagarna går o visst känns det bra trots ångest, sug mm ?☺️

Ja! Så härligt att logga in till en hälsning!?Ny dag ! Dag 4!
Inget sug såhär på morgonen.
Emellanåt känner jag hopp. Att jag kan fixa det här. Varför skulle jag tvivla. Det finns inget alternativ än att vara nykter!
Ha en fin dag alla starka fina människor!
Vi kämpar tillsammans?