Hur svårt ska d va

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Aurelia
Hur svårt ska d va
Aurelia
Vet ej

Kan göra listan lång på negativa saker som sker pga alkohol i mitt liv....
Slog ut tänderna
Krossade högra sidan ansiktet
Bröt handen
Blev gruppvåldtagen
Blev hämtad av polis då jag låg på ett tågspår
Pajjade knät
Krossade vänster sidan av ansiktet
Limmade ihop ögat ( tog fel på nagellim o ögondroppar )
Cyklade omkull skrapade upp ansikte bla, flera stygn.
För o ej nämna den sjukt vidriga ångesten som kryper på en dygnet runt!
Men allt har ju en förklaring. Det är iallafall inte pga alkoholen...
D måste va min dåliga barndom...
missbrukar-släkt-pappa som tog livet av sig utan en förklaring. (El ja,han sa vid ett tidigare självmordsförsök att det var pga mig...)
Varför har jag svårt att göra listan minst lika lång med positiva saker utan alkohol i mitt liv?

Trolldruva
Ganska svårt

För man har liksom inte en bild av alternativen.
Ta en paus med drickandet i en månad och ge det den tiden. Så gjorde jag. Börja med något du velat göra men inte kunnat pga alkoholen och sedan utvärdera det hela.

Rosette
Välkommen till forumet Aurelia!

Du kan tydligt beskriva vad alkoholen "tar" från dig. Flera väldigt hemska händelser som både påverkat dig fysiskt och psykiskt på många vis. Du beskriver skador du fått i samband med att du druckit, att du blivit våldtagen, legat på tågspår och blivit hämtad av polis med mera. Fruktansvärda händelser som var och en kan behöva få sin stund att bearbeta såklart. Du berättar också att din far tog livet av sig och har vid något tillfälle då han gjorde ett självmordsförsök sagt att det var på grund av dig. Det är tunga saker du nämner och du funderar över vad det är som gör att du har svårt att göra listan minst lika lång kring hur det skulle vara att inte ha alkoholen i ditt liv.

Hoppas att det är okej att jag delar med mig av några tankar. Det är nog många som kan känna igen sig i just den funderingen du nämner. Ungefär, vad krävs för att jag ska förändra, om jag förstått dig rätt.

Kanske känner sig en del arga och uppgivna, "hur skulle jag kunna må bättre". Tyvärr är det inte alls ovanligt, hade det varit enkelt och självklart hade inte alla stödformer som finns kring att förändra alkoholvanor funnits. Människor vet att det är riskfyllt och även om man får negativa konsekvenser av något betyder inte det att man slutar.

Samtidigt så finns stödet, eller självhjälpen och möjligheten till att göra en förändring, ibland tar det tid innan man hittar vad som passar en själv. Det finns nog lika många sätt att förändra sina alkoholvanor som det finns människor. Ibland är det först en bit in i förändringen man börjar märka skillnaden, eller vinsten av den.

Vad tänker du om det här?

Ett steg du tagit nu är att du berättar här hur alkoholen tagit plats i ditt liv, vad du varit med om och det är starkt gjort. Det finns som sagt stöd och hjälp att få. Om du vill.

Vad tänker du att du skulle vara hjälpt av just här och nu?

Fortsätt gärna skriva och läsa här, hoppas du hittar en del som blir hjälpsamt.

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Aurelia
Tack Trollduva och tack

Tack Trollduva och tack Rosette för era svar och tankar! 🌹
Det betyder mycket för mig!

Trolldruva
Tack själv

..för att du delar med dig. Det är ett stort steg bara att man förstår att man måste göra något.
Ha en fin påsk nu ❤