Vad och hur ska jag göra?

Profile picture for user Ippo

Hej, mina barns pappa har ett beroende, dricker varje dag och kan inte kontrollera. Jag har hjälpt honom till beroendeakuten/centrum, han höll sig nykter i ca 3 veckor. Nu är han mest gnällig och tycker inte att problemet är så stort, han går inte till inbokade läkartider och drickr i smyg när barane är med honom (vi bor separat)
Bara jag som anhörig vet hur illa detta är. Vad ska jag göra: kontakta andra anhöriga?
Hans särbo vet om alkoholproblemen men inte djupet och allvaret, tror han håller sig någotsånär när de ses. Ska jag involvera henne?
Jag har så svårt att välja mellan att inte reta upphonom och sätta press då jag tror att han dricker mer då och att han nästa vill dricka ihjäl sig. Samtidigt vill jag ställa krav och ultimatum: att han ska följa med mig när jag bokar besök för hjälp.
Han vägrar att gå någonstans där det journalförs då han tror att jag ska använda det emot honom, vilket jag aldrig skulle göra.
Vad ska jag göra: ställa krav att han måste söka hjälp, annars stannar barane hos mig eller ska jag vänta tills han vill?
Barnen säger att de vill vara hos honom även om han dricker....de tycker synd om honom. de är tonåringar.Svårt för mig som samtidigt ser de är
oroliga , jag kan ju inte förbjuda dem att träffa honom, samtidigt som jag inte vill att de ska vara med honom...
Hjälp