Alkohol i siffror

17 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
U.T
Alkohol i siffror
U.T
100.000, 35, 10, 4

De senaste tre åren har min kärlek till vin kostat 100.000 kr. Och har gett mig 35 kilos övervikt!
Sista tiden har jag druckit ca 10 flaskor vin per vecka och det skrämmer mig vansinnigt att tänka på vad de kan ha gjort med insidan av min kropp. Nu har jag avverkat fyra vita dagar. Kämpar för att det ska bli fler av det slaget...

Mirabelle G-S
Iiiihhh

Det var riktigt svindlande siffror. Då vet du iaf att varje vit dag sparar på såväl plånbok som vikt och hälsa. Och det blir en himla massa flaskor du slipper släpa till återvinningen. Håller tummarna för att du får ihop alla vita dagar som behövs för att parera siffrorna hittills.

IronWill
Räknar man

Även kringkostnader, bensin för extraturer till bolaget, fyllemat, taxis etc. så blir siffran ofta ännu högre.

Tyvärr har ekonomiska aspekter av missbruk aldrig utgjort ett hinder för mig. Men sammanlagt med andra negativa konsekvenser är det fin motivation till att fortsätta på den smala vägen.

Mitt snusande har sannolikt gått på över 200.000 de senaste tio åren men det spelar mindre roll när abstinensen sätter in.

Men du får se fram emot att rasa i vikt och att unna dig något för alla sparade pengar!

U.T
Ännu mer siffror

Glasögonsmurfen och IronWill, tack för att ni tog er tid att kommentera mitt inlägg. Är ny här och trevar mig fram lite med hur det fungerar här i forumet. Jag har inte kommit till det stadiet då jag vill eller orkar dela med mig av vad som pågår i tankar och känslor och inte heller min historia om varför jag hamnade där jag nu är. Men ville ändå ge mig till känna :-)
Känner stort stöd av att läsa allas inlägg och vetskapen om att jag inte är ensam kanske inte tröstar men ändå får mig att känna mig mindre som ett freak!
Fem dagar idag utan A. Ägnar istället kvällen åt mitt andra "missbruk", dvs Netflix. Saknar inte vinglaset i min hand ännu iaf. Hoppas det håller i sig tills systemet stänger.

IronWill
Netflix

Är en bra avvänjningsklinik :)
Har du testat promenader/springturer?
Eftersom jag aldrig drack när jag rörde mig (som de flesta andra doh) så var det bra hjälp i början.

Mirabelle G-S
Välkommen hit :)

Jag är nygammal, kan man säga. För ett drygt år sedan var jag aktiv på forumet under alias Mirabelle, men jag hade glömt mitt användarnamn när jag letade mig tillbaka hit, så nu är jag Glasögon-Smurfen. Känn inte att du måste vara helt transparent och vända ut och in på själslivet. Man delar det som känns helande att få ur sig :) Håller i övrigt med om att Netflix-marathon är en god avvänjningshjälp. Och att läsa böcker. Massvis med böcker. Allra helst helt intelligensbefriat tantsnusk :D

U.T
IronWill, har du tips på

IronWill, har du tips på några bra filmer då? Började kolla på Gome of thrones men skulle gärna varva med någon lättsam film utan blodspill :)

Mirabelle G-S
Vad falls?

Du frågar IW efter tips på filmer, men inte en förfrågan gällande tantsnusk till little oh me... 😂😂😂 Okokok... alla kan inte vara tanter... eller snuskiga... Synd om er 😉 Jag tar för övrigt också gärna tips på serier/filmer. Vi tittar just nu på ”Himmelsdalen” och är helt sålda.

U.T
Glasögon-Smurfen, det är stor

Glasögon-Smurfen, det är stor hjälp att kunna ta del av era andras bakgrund och erfarenheter men gissar att det är förlösande att "bikta sig" här i forumet också.
Har precis köpt såna där läs-glasögon från macken som jag visst behöver nu när man närmar sig 50 och laddat med Grey-böckerna så midsommarhelgen är räddad :)

U.T
G-Smurfen... haha... jag har

G-Smurfen... haha... jag har laddat med tant-snusket delux ju!

Mirabelle G-S
Lättsamt utan bodspill

Har du testat Lillyhammer? Skitkul. Welcome to Sweden är också rolig. Parks and Recreation ska vara kul.

Mirabelle G-S
Vi skrev samtidigt 😊

Jag ser nu varför du inte frågade... Du har stenkoll på tantsnusket 😂

U.T
Serietips

I serieväg så srekommenderar jag Dag, en norsk svart komediserie. Gissar att den funkar bäst om man har lite udda humor :)
Welcome to Sweden har jag tittat på = bra! Ska kolla upp Lillyhammer.

U.T
Och apropå "Dag" så är det

Och apropå "Dag" så är det DAG NIO för mig idag. Har klarat mig mycket bra utan A och är bara lite surare än vanligt. Fast det är väl säkert så att den surare versionen av mig är den rätta versionen. Var ju några år sen jag var helt nykter utanför arbetstid så jag har glömt hur livet utan filter fungerar.

IronWill
Serier

Ja som skrev är ju Dag fantastisk, men jag gillar inte sista säsongen.
Jag gillar lite allt möjligt. Black Mirror, Silicon Valley, Arrested Development (första tre säsongerna), Slasher, The Haunting of Hill House. Parks and Rec är kul med.
Det tar aldrig slut. Men inte Game of Thrones. För mycket folk och... drakar, meh.
Det görs för mycket bra TV nu för tiden :)
Tantsnusk är jag dålig på men gillar romcoms med jämna mellanrum om de även har fokus på bra komedi, och inte bara romansen.

U.T
IronWill, tackar och bockar

IronWill, tackar och bockar för de många tipsen. Nu efter några fler avsnitt av Game of thrones så börjar jag bli förvirrad och hänger inte riktigt med i intrigerna. Har dock inte sett några drakar än :-)