Hur berätta för sambo

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mojmoj
Hur berätta för sambo
Mojmoj
Jag vill verkligen bli

Jag vill verkligen bli nykterist och sluta dricka för gott. Tror att jag behöver berätta för min sambo men är så rädd för vad han ska säga/göra.. Han är en underbar man som är så tålmodig och han förtjänar verkligen inte en alkoholiserad sambo :-/
Är så himla rädd.. Under våra 5 år tsm har han höjt rösten åt mig kanske 3 ggr.. Och är en underbar person som jag egentligen inte förtjänar.

Hur har ni berättat och vad var reaktionen?

jagvillmåbra
Du bara bärättar rakt ut. Han

Du bara bärättar rakt ut. Han vet antagligen redan om dina problem.

Så var det när jag berättade. Tog mig mod och trodde verkligen jag skulle släppa en bomb. Det första hon sa. Det har jag redan förstått! Så bra att du vill förändra. Jag stöttar dig.

Sen blir det både lättare och jobbigare när man har berättat. För om man sen dricker ingen och sagt att man ska sluta så tycker iallafall jag att det blev jobbigt. Nu har jag istället sagt att jag gör så gott jag kan.

Lycka till!

Mirabelle G-S
Så olika man kan tänka

Klart du förtjänar en underbar, tålmodig sambo som inte skriker åt dig!!! ALLA förtjänar bättre än att bli gapade på i ett förhållande. Och gällande vad han förtjänar... En sambo som döljer, ljuger och skåpsuper... eller en som håller huvudet högt och ärligt väljer att sluta sabotera sig själv? Så tänker jag :) Jag bara sa till min man att eftersom jag måste supa ner mig för att hantera livet är det dags att sluta supa och förändra det som skaver istället. Bra beslut tyckte han. Hemligheter blir stora och mörka för att de är just hemligheter. Hemska spöken som släpps ut i ljuset skingras för vinden och försvinner. Poff. En underbar, tålmodig man tar din hemlighet med jämnmod. Lycka till!