Zindi

Du måste få honom att sluta dricka sade min mamma till mig i telefon sent igår kväll. Jag sjönk ihop som en snöhög i maj månad. Vad tror hon? Jag försöker ju..... Pratade om antabus i torsdags kväll bla. Jag kämpar och han kämpar så gott han kan mot alkoholen. Hans behandlings assistent hade sagt till honom att det här inte var något återfall denna gång, utan ett eget val efter 7 månader. Och han var förbannad.

Varför lägga skulden på mig?, det är inte jag som dricker. Hur kan det vara mitt fel, att han började igen. Det enda som jag känner är skuld. Hon skäms över mig att jag är ihop med en alkolist. Tack mamma för ditt stöd, du får mig bara att må sämre.

Zindi

Sprang på min mamma, hon gapade till mig, du vet väl att han valde sina alkolist vänner framför dig på midsommar afton. Varför gapa sådana saker till mig högt i offentlig miljö. Varför får jag aldrig må bra. Varför måste jag hela tiden bli påmind om hans missbruk.
Nu sitter jag i min ensamhet och gråter.

Du kan inte få honom att sluta dricka Zindi. Han kan bara göra jobbet själv, om han vill och beslutar sig. Jobbigt för dig att din mamma tror att du kan göra något. Och det klart att drogen alltid går före allt. Familj, vänner, nära och kära. Det är inte ditt fel. Det är så drogen fungerar. Den är viktigare än allt annat.

Zindi

Hon tjatar fortfarande. Jag har ringt psyket eftersom han fuskar medicinen, och talat om att han har självmordstankar. Blev hänvisad till polisen, pratat med dem om läget. Ringt och pratat med avgiftningen. Jag känner att jag har gjort allt jag har kunnat. Han är nu full ute på sjön. Polisen sa att jag skulle gå ner i kväll och se om båten är kvar. Jag kan inte göra mer.....
Han ringde sent i går kväll men jag orkade inte svara.
Jag måste få tänka på mig själv också.