På väg?

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
S15
På väg?

Hej!!

Vill egentligen gå på AA men känner mig lite rädd. Känns jobbigt. Även läst en del om att det är mycket Gud och på vissa sätt som en Sekt med grupp och sociala spel? Kan ha helt fel men om någon av er vart på AA får ni gärna berätta för mig hur det är.. Och gärna komma med andra tips. Vart nykter nu en månad.

Måste säga att de ja läst här av er faktiskt hjälpt.
Tack för det.

/S15

Adde
AA är

precis vad du gör det till själv. Jag är avgjort inte religiös utan använder frasen som står i texten "...såsom jag själv uppfattar honom” och då behöver inte det betyda en religiös Gud utan nån form av makt större/starkare än mig själv. Jag klarade inte av att själv sluta med alkoholen utan behövde hjälp och då har jag sett det som att den hjälpen är starkare än vad jag ensam är.

Visst finns det aa-talibaner, såna finns nog inom alla typer av organisationer. Här är fördelen att jag kan låta bli att lyssna på dem. Men jag är noga med att lyssna på de som gått före mig för lär jag mig av dem så slipper jag göra samma misstag som de gjort. Ett återfall är alltid ett återfall och kan jag slippa att ta ett sånt så kan det rädda livet på mig.

Jag har varit på möten i andra länder och det är fascinerande av att komma in i en AA-lokal och genast känna mig som hemma oavsett var jag är ! Mötena är lika var jag än befinner mig medan språket varierar. Och på en del ställen så har jag fått praktiskt hjälp om jag bara har bett om hjälp, tex skjuts till hotell el liknande och det är också en sak jag gör själv när jag är på hemmaplan.

Gå gärna några gånger, om du har möjlighet att prova olika grupper så gör det. Prata med folk innan och efter, skapa ett kontaktnät, be om telefonnummer ifall det krisar och fika tillsammans. Åk på konvent typ Gullbranna som kommer nu första helgen i september, prova andra stormöten, kolla kalendern på AA's hemsida.

Vi kanske syns nånstans :-))

Låst tråd