JustDoIt

Tja! Efter MÅÅÅÅNGA års dagligt krökande med ett fungerande socialt liv, arbete samt barn så tänkte jag att nu måste saker och ting förändras, sagt och gjort, jag började med två veckor vitt, tog sen en helg med lite "lagom" party, trillade snabbt dit och sänkte några kalla på vardagskvällarna i ett par veckor. Insåg att jag inte kan hantera det på ett vettigt sätt så nu är jag inne på fjärde vita veckan och har slutat planera mitt liv efter att kunna ta nästa bira... Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar det ibland men det känns mer rätt att låta bli just nu. En liten märklig sidoeffekt i mina ögon är att jag kan köra bil när jag vill nu för tiden :D Till råga på allt så är jag inne på första semesterveckan men det funkar faktiskt riktigt bra. Nu är jag ute efter lite tips för att inte få för mig att börja igen... Jag har faktiskt hittills inte ens varit nära att testa igen, har umgåtts med folk som dricker, det finns ganska mycket alkohol i hemmet, handlat på bolaget åt sambon som för övrigt dricker MYCKET sparsamt, hon dricker sådär irriterande ni vet, ett glas vin räcker i 1-2 timmar och sen inget mer den veckan :( Nåja, jag inser till fullo att jag inte kan hantera drickandet som det är nu och jag antar att det är ett steg i rätt riktning? Ha det bäst och så hörs vi framöver. Peace out!

Vad starkt - 4 vita veckor, det är inte dåligt. Grymt, och speciellt på sommaren med semester.

För mig, som älskar öl, så har de alkoholfria ölen såsom Carlsberg och speciellt Melleruds pils ner. De är goda och lättsdruckna, jättelite kalorier och nu när det är så varmt så är det perfekt.

Men jag vet att vi alla är olika och en del blir triggade va alkoholfri öl. Så det är en avvägning.

Wow vilken flygande start du fått till med din nykterhet. Riktigt bra jobbat! Hur man gör för att inte få för sig att börja igen vet jag inte ? Jag har ju börjat igen efter flera nyktra perioder ? Den här gången tänker jag annorlunda iofs. Min identitet känns annorlunda på något vis. Jag tänker att jag ÄR en person som inte dricker. Svårt att förklara. Tidigare har jag nog mest fokuserat på att komma underfund med vad som är alkoholism, vad som är missbruk, vad som ör riskbruk, vad som är för mycket och hur stora problem som är för stora problem för att få fortsätta dricka. Och så har jag hållt mig nykter en period medans jag klurar över de frågeställningarna. Den här gången har jag släppt alla sådana funderingar, för jag blir liksom inte ett dugg klokare av dem. Man måste inte vara alkoholiserad, eller enns ägna sig åt ett riskbruk, för att sluta dricka. Vem som helst får välja att vara nykterist. Jag väljer att vara nykterist. Ungefär så. Välkommen till forumet!