Oroar mig för missbrukande kille

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lil_towl
Oroar mig för missbrukande kille
Lil_towl
Hur ska jag tänka?

Mitt ex missbrukar tabletter. Igår var jag hemma hos honom efter att bara varit isär ett dygn, och hans lgh såg ut som kaos och där låg så många tomma pillerkartor, det är tramadol främst (Han hade tagit minst 30 st 100 mg under ett dygn) Rivotril och Xanax. Hans telefon var urladdad eller spärrad pga för många inloggningsförsök då han glömt koden. Han var kontaktbar men virrig. Jag tog med mig alla piller jag kunde hitta. Nu är det allt jag kan tänka på. Jag kan inte ansvara för honom längre, jag har försökt i 8 år. Men jag oroar mig ändå. Ska jag låta honom nyktra till själv? Hur ska jag tänka? Har någon egna erfarenheter av tablettmissbruk de kunnat avsluta eller anhörig till någon med missbruk? Vad fan rent ut sagt ska jag ta mig till? Hjälp...

Förlorad själ
Jag är i samma läge..

Läs mitt inlägg om min missbrukade kille. Jag är i samma skit dom du. Dock har det ej pågått i 8 år. Snarare 3.. senast igår va han påverkad. Jag förstår dig det är jälvligt tuff KÄMPA för dig själv och bara han kan ändra sig.

Amanda
Hej Lil_towl,

Vilken svår situation du beskriver. Du känner en stark oro för ditt ex och har en önskan om att hjälpa honom i den mån du kan. Samtidigt har du stått bredvid under en längre tid och vet att det i slutändan är ditt ex som behöver fatta beslut om att ta steg mot en förändring. Jag gissar att du känner dig trött, ledsen och frustrerad över det som händer just nu. Det är vanligt att slitas mellan känslor av att vilja hjälpa till och behovet av att hämta kraft och energi för egen del. Berätta gärna mer om hur du mår i allt detta, om du vill. Finns det någon i din närhet du kan prata med om du skulle behöva?

Ibland kan det kännas skönt att bolla med någon utomstående. Om du vill är du varmt välkommen att ringa till Droghjälpen, som ger råd och stöd till personer som oroar sig över en närståendes droganvändning. De har öppet mellan 9 och 16 på måndagar och torsdagar och det går bra att ringa anonymt. De finns på telefonnummer 020-91 91 91.

Fortsätt gärna att berätta om hur du har det. Vi finns här.

Varma hälsningar,
Amanda, Alkoholhjälpen