Min mamma 70 år smygdricker. Hon ska snart bli mormor...

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Guppi1234
Min mamma 70 år smygdricker. Hon ska snart bli mormor...
Guppi1234
Det visade sig att mamma fortfarande dricker

Jag kom på min mamma med att smygdricka när jag sist sov över hos mina föräldrar.

Hon luktade massa alkohol och låtsades att hon drack vatten framför TVn.

För över tio år sen så hade hon en period bär hon drack för mycket alkohol. Och nu verkar detta beteendet fått fäste igen.

Jag väntar mitt första barn och hon har varit hjälpsam med att planera och boa inför bebisen.

Nu när jag upptäckte att hon dricker igen så har jag ingen lust att bjuda in henne i mitt liv längre.

Jag har själv inte pratat med henne. Jag kan föda vilken dag som helst och min ork är verkligen begränsad. Min pappa har pratat med henne, och hon visar att hon skäms.

Ska hon agera som alkis-mormor som är beroende av att ha en bag-in-box i närheten och bli skjutsad hem till mig och bebisen av min pappa? Känns inte så stabilt eller bra.

Ska jag ställa ultimatum? Nykter eller så har du inte tillgång till att träffa mig och bebisen.

Det är första barnbarnet.

Ja, fy va jobbigt.

Någon som har några tankar och råd?

Skrållan
Jag förstår

Jag förstår att du är orolig för att din mamma har börjat dricka igen. Om det varit så tidigare i livet, så måste ju oron ständigt finnas där. Jag skulle pratat med henne, och klargöra att om hon i framtiden ska ta hand om dina barn så är det nykter. Kanske hon får sig en tankeställare och blir nykter igen. Barnbarn är bland det finaste man kan få. Jag har många i mitt liv.
Men njut nu och ställ in dig på din förlossning som är en stor händelse. Och ta snacket med din mamma senare. Hon kanske också kommer till insikt sen när hon ser det lilla knyter.
Lycka till💕

Guppi1234
Tack för dina ord!

Ja, jobbigt är det och jag ligger hemma och försöker vila så gott det går inför förlossningen.

Min partner vet ingenting och han är en duktig helnykterist och har alltid varit det så det är inte lätt att ta upp det med honom heller, men det är något som jag kommer att behöva göra ända.

gros19
nykterhet

Nykterhet är en självklarhet när hon träffar dig och sitt barnbarn. Där kan man inte kompromissa tycker jag. Men så finns ju oron och obehaget av att veta att din mamma har allvarlliga alkoholproblem och det kan man ju inte blunda för. Gör det som känns bäst för dig det är mycket viktigt just nu. Även om det innebär att du får begränsa kontakten med din mamma. Just nu är det du och ditt kommande barn som är det viktiga. Var egoistisk om man nu kan kalla det det. Det som är bra för dig är också självklart bäst för din bebis. Allt är rätt som får dig att må så bra som möjligt. Jag hade nog övervägt att inte ha någon kontakt just nu, men det är ju du som avgör vad som känns bäst. Din lilla bebis klarar sig just nu utan mormor. Att få ha kontakt med sitt barnbarn kan ju vara en motivation att bli nykter, men jag tror att din mamma även behöver någon form av behandling för sitt missbruk.

Ledsen själ
Känner så

Igen mig. Jag var i samma sits som du när jag väntade mitt första barn fast med min pappa . jag tog mod till mig hur jobbigt det än var och sa så som du skriver. Att söker du inte hjälp får du inte träffa ditt barnbarn. Det tog han verkligen till sig och sökte hjälp direkt på AA och sen dess har det varit bra. Visst han har druckit efter det även om det tog lång tid efter men inte alls som tidigare tack o lov. Så som de andra skriver. Man får tycka det är egoistiskt men samtidigt kan det va till stor hjälp att någon säger som det är. Lycka till med allt och hoppas att hon lyssnar på dig och sitt blivande barnbarn. Kram