Behöver råd han ljuger fast jag vet sanningen varför

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Fmsa032
Behöver råd han ljuger fast jag vet sanningen varför
Fmsa032
Råd

Hur ska man få honom att förstå att han kommer förlora mig en dag om han inte slutar med ljuga det om sitt drickande. Jag älskar honom. Och har sagt att nu får han välja. Han säger att när han är med mig känner han ett lugn och inget behov av att dricka men varför klarar han inte av att avstå när han är själv? (kan tilläggas att vi i har ett distansförhållande)

Förlorad själ
Han kommer inte förstå..

Förens du lämnar. Missbrukare är bra på att manipulera och han gör det säker med dig även om du ej är medveten. Får dig att känna hopp vissa stunder och säger det du vill höra. Orden som kommer ut från munnen är oftast för att behaga mottagarens öron. Eftersom att dom ljuger så fruktansvärt mkt så finns det aldrig nån sanning. Skapa dig din egen sanning. Berätta för nån du har nära familj/vän som kan se det från ett perspektiv utifrån utan känslor inblandade och som kan se vad som är bra för dig och inte.. Garanterar nästan att dom säger att du borde lämna.kämpa på och lycka till. Sätt dig själv i första rummet 🌻

Fmsa032
Tack

Han är på väg och ska flytta hit, och när jag frågat om han är villig att söka hjälp så säger han att han kan tänka sig att göra det när han bor här hos mig, kan ha att göra med att jag inte dricker och att det då även är ett helt nytt "liv" en nystart ny ort 140mil bort från det gamla osv. Jag har i bakhuvudet att jag ska tänka på mig själv vad som är bra för mig. Det som är med honom att vissa gånger så är han ju ärlig mot mig (man hör när han druckit 1öl) vad brukar man säga hoppet är det sista som överger en. Och att han säger att han vill göra en förändring och jag kan ju tänka mig att om ma bryter helt med det livet han har nu så kanske det kan funka och då vill jag ju att han ska få en ärlig chans. Jag kanske är korkad men jag vill att han ska få den chansen visar det sig bara vara ord och ingen handling så att det blir så så kommer jag ju inte vilja mer.

gros19
flykt

En geografisk flytt/flykt btukar inte förändra något på längre sikt. Det handlar ju om inre förändring och jag ser det som mycket riskabelt i nuvarande situation att låta honom flytta in hos dig. Det låter som att du är orsaken till att han upphör med sitt missbruk, men det finns något som säger att då blir du även orsaken till att börja dricka igen. Valet är ditt, men var medveten pm riskerna.

Huskatten
Tveksamt, & håller med gros19

Visserligen kan man behöva göra förändringar i sitt liv för att uppnå och behålla sin nykterhet. Bli av med tänkbara fallgropar, undvika tillfällen och umgänge som triggar ett återfall osv. För mig som typisk ensamdrickare blev t.ex beslutet att flytta ihop med min man en bestående väg ut ur beroendet. Men. Jag hade förstås ägnat många år åt att "förbereda" mig på ett nyktert liv innan dess. Samtal med alkoholterapeut, nyktra perioder med mera. Min man tog dessvärre med sig sitt smygdrickande in i vårt förhållande.

Jag skulle inte rekommendera att flytta ihop med någon som aktivt missbrukar, som flyttar långt - och indirekt riskerar att göra dig ansvarig för nykterheten, men lycka till med vad du än väljer. Se bara till att vara tydligt med vad du inte accepterar i ert gemensamma liv!

DenObekväme
Hej!

Det finns absolut inget rätt och fel i hur du än handlar i detta läge och det är något du själv måste ta ställning till.

Men... Man ska ha rätt många saker i åtanke och någonstans måste man ha i bakhuvudet att saker och ting kan gå snett.

Att för en missbrukare fly över hela landet kan givetvis vara bra i ett syfte. Man bryter ett mönster och tvingas till en nystart. Det kan låta jättebra och det är en förändring men om jag ska utgå från mig själv så innebar dom flyttar jag gjorde att jag fick bort mitt fokus. Jag slapp ta tag i mitt problem och det gick ofta rätt fort innan man hade samma kontaktnät och var igång lika hårt igen. Det var bara staden som hade bytts ut. Ansiktena också. Jag var densamma och körde lika hårt. Oftast ännu hårdare. Jag hade ju trots allt varit nykter kanske ett par veckor i samband med flytten.

En missbrukare är som dom här ovan säger expert på att manipulera och även se till att fokus riktas åt annat håll. Man skyller ofta på andra och egentligen vadsomhelst för att slippa prata om det egentliga problemet.

Jag hoppas verkligen att det löser sig på allra bästa sätt för er bägge och att oavsett vad ni väljer att göra väljer det rätta.