VUXNA MASKROSBARN SÖKES

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Jensan
VUXNA MASKROSBARN SÖKES
Jensan
VUXNA MASKROSBARN SÖKES

Hejsan! Jag har en sambo på 27 år som växte upp med två gravt alkoholiserade föräldrar. I vuxen ålder har han fått kämpa med PTSD, depression, social fobi, ångest och självmordstankar. Just nu är det panikångesten som tagit över hans liv.

Han letar efter andra vuxna som varit i samma situation som honom, är du ett maskrosbarn eller känner någon som är det? Skriv då gärna här eller till min sambos mejl: ##redigerat av admin##

Vi bor i Malmö men det funkar ju också att skriva/ringa varandra.

Tack på förhand! :)

mulletant
Hej!

Vill bara informera dig om att man ska vara anonym här. Inte lämna ut personliga kontaktuppgifter. Hoppas ni hittar kontakter via andra vägar, troligen tar admin bort adressen. I bästa välmening / mt

Rosette
Hej Jensan och välkommen till Anhörigstödets forum!

Det hörs att din sambo har det tuff och haft det tufft. Vad omtänksamt av dig att skriva här och söka kontakt för hans del. Det bästa är oftast om han själv vänder sig dit där han kan få stöd, samtidigt känner ju du honom och det var fint av dig med detta försök.

Hur ser stödet ut för din egen del?

Precis som mulletant uppmärksammade dig om så vill vi be om att inte dela kontakt/personuppgifter då detta forum är anonymt. Många kommer just av den anledningen, hoppas det ändå känns ok.

Kanske känner du/ni redan till Al-anon? www.al-anon.se Det är möten för anhöriga, en systerorganisation till AA och det är kostnadsfritt, anonymt och där man får just träffas och dela erfarenheter.

Ett ytterligare alternativ är ACA, självhjälp, anonymt, kostnadsfritt även det i grupper men inriktning:"Vuxna barn till alkoholister och från andra dysfunktionella familjer"
https://aca-sverige.org/

Det finns även en nationell stödtelefon som erbjuder samtal till anhöriga, Alkohollinjen 020-84 44 48.

Det finns såklart mer möjligheter och du/ni vet ju bäst vad som passar er, hoppas även att detta forum blir hjälpsamt, fortsätt gärna skriva och läsa här!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet