Ångest75

Det här är första gången jag är här. Jag har idag bestämt att jag kommer att sluta dricka med start idag. Jag är så trött på skammen när jag inte kommer ihåg vad jag gjort eller sagt kvällen innan. Rädslan att jag gjort något dumt, sagt eller skrivit något dumt, att jobbet ska upptäcka hur mycket jag faktiskt dricker, att min familj ska komma till skada... Listan kan göras hur lång som helst! Just nu sitter jag med ångest i hela kroppen. Drack igår kväll och sjukskrev mig idag. Så jäkla lågt! Jag känner mig som en hemsk människa, värdelös mamma, kass hustru och eländig i mitt jobb.
Har idag bestämt 3 vita veckor. Ska berätta detta för min man idag för stöd. Hjälp!

Bra beslut

Det som är gjort kan vi inte ta tillbaka. Förlåt dig själv och jobba dog framåt för din man, dina barn.. men framförallt för dig själv. Du är värd att känna dig fri. ❤️

Ångest75

Svårt att förlåta sig själv. Har sån ångest just nu. Vill att någon ska hålla ihop mig och säga att allt är ok, att jag är ok. Förstår att det kommer kännas bättre sannolikt redan imorgon. Men just nu tänker jag att det vore bäst för alla om jag bara försvann.

Du är på rätt ställe om du vill diskutera A-problem. Vad bra att du ska berätta för din man. Så mycket bättre än att vara ensam om det jobbiga. Jag berättade efter mycket vånda för min man för snart två år sedan. Det bästa jag kunde göra. Har haft full stöttning sedan dess.

Vad gäller skammen, ångesten, ångern... Ja, det bästa sätt vi kan gottgöra våra närmaste med är förstås att vara nyktra. Att visa att vi vill ha en förändring. Även om vägen inte alltid är spikrak tror jag att det är viktigt att visa att viljan till förändring finns.

Vad gäller att älta så vet vi ju alla att det inte leder någon vart, men så himla lätt att fastna i det ändå. Förnuftet säger en sak, känslorna en annan.

Hoppas innerligt att du fick ett bra bemötande av din man när du tog steget att berätta - om du nu gjorde det. Han kanske kan hålla om dig och säga de tröstande orden. Men då måste han förstås veta att det är det du behöver.

Skickar styrka till dig. Du är bra, glöm inte det.

Kram