Hur ska jag kunna lita på min pappa igen?

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Thessa
Hur ska jag kunna lita på min pappa igen?
Thessa
Min bonuspappa har väl alltid

Min bonuspappa har väl alltid kunnat dricka ordentligt och mamma har flera gånger sagt att det blivit en "blöt helg" för honom. Jag har också märkt av det men kanske inte tänkt att det kan vara ett beroende. Om jag och min man blivit bjudna på middag hos dem och han druckit för mycket har jag visserligen känt mig obekväm och lite besvärad men det kan definitivt vara värre, han blir mest kärleksfull och mer extrovert än vad jag är van vid. Sedan jag fick barn för några år sedan har vi ändå varit närmare än någonsin och jag har haft bättre kontakt med honom än min biologiska pappa.

Nyligen var min bonuspappa på en weekend med ett gäng kompisar och ringer mig via Facetime (videosamtal) på natten runt 1. Jag är vaken så jag svarar och märker att han är full men det blir ändå ett "vanligt" samtal. Till sist så säger han till mig:
"Skulle du göra allt för mig? Det här stannar väl mellan oss? Kan inte du visa mig dina bröst? "

På en kväll lyckas han förstöra så mycket och får mig att må fruktansvärt dåligt. Dagen efter så minns han tydligen ingenting och det finns folk i min närhet som säger att han aldrig skulle gjort så om han inte druckit så mycket. Men spelar det verkligen någon roll? Han mår jättedåligt och förstår inte hur han kunde göra så mot sin (bonus)dotter.

Jag brottas väldigt mycket med var det här kommer ifrån. Jag har alltid trott och vad jag kan läsa mig till så släpper alkoholen på hämningarna så att detta inte skulle komma någonstans ifrån känns väldigt avlägset. Tänk om han har haft ohälsosamt intresse av mig under längre tid och det bara råkade komma fram nu pga fullständig överkonsumering av alkohol? Varför skulle det här annars hända..
Hur kan man lita på någon efter något sånt här?

Om någon har några råd eller varit i liknande situationer skulle jag bli tacksam för en kommentar.

gros19
Tycker du har helt rätt som

Tycker du har helt rätt som du tänker. Det kommer någonstans ifrån och gör det inte det så är ju detta en anledning att sluta dricka. Uppenbarligen har ju alkoholen varit ett bekymmer under lång tid. Så snabbt det går att rasera ett förtroende och så lång tid det tar att bygga upp det igen.