Dricker min pojkvän för mycket?

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
SuperSandra
Dricker min pojkvän för mycket?
SuperSandra
Dricker min pojkvän för mycket?

Har ett förhållande med en kille sen ett år tillbaka och funderar på hans alkoholkonsumtion. Eftersom vi inte bor ihop och heller inte ses jätteofta pga en viss distans, barn på deltid mm har jag inte full insyn.

Men jag kan ta ett exempel från helgen - när vi var ute drack han 1 flaska vin, 4 st 50 cl öl, 1 st 33 cl öl och en drink med 4 cl sprit. Är inte det sjukt mycket?
Han verkade i princip inte alls påverkad dock. Jag hade ju legat och kräkts av den mängden. Liknande har hänt flera ggr.

Jag sa till honom att jag tyckte det var rätt mycket och då sa han bara att -ja, man är väl olika.

Jobbet sköter han och han är alltid snäll så det känns ju inte som att det går ut över nåt annat än honom själv.

Rosette
Hej och välkommen till forum för anhöriga SuperSandra!

Du har funderingar kring din pojkväns alkoholvanor. Du undrar om du kanske överdriver din oro eller om det faktiskt kan vara så att han har ett alkoholproblem. Utifrån det du beskriver låter det som att han dricker på ett riskfyllt sätt och har en ökad tolerans, precis som du skriver att det vanliga är att man mår dåligt efter den mängd du beskriver.

Du var rak med honom och sa vad du såg. Bra gjort, sådant kan vara svårt att ta upp. Just nu verkade han inte vilja ta det till sig. I slutändan är det bara han som kan välja om han vill ändra på det eller inte oavsett om det är ett problem eller inte samtidigt som du nu lyft att du ser detta och på så vis visat oro.

Det låter som att du höll lite koll på hur han drack, om det händer ofta är så är det något som kan ta mycket energi och påverka ens mående på sikt. Hur påverkar detta dig?

Fint att du hittat hit och valde att starta en tråd! Vi här har chansen att ge dig stöd och du kan bolla dina tankar kring detta.

Fortsätt gärna skriv och läs, ibland kan det ta lite tid innan man får svar och man kan behöva skriva flera gånger.

Hoppas något av detta blev hjälpsamt!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet