Tips för att hålla sig nykter?

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
J94
Tips för att hålla sig nykter?
J94
Tips för att hålla sig nykter?

Hejsan!
Jag är en 25 årig man som för 10 dagar sen tog beslutet att leva som nykter.
Jag önskar att jag kunde dricka ”bara” 2-3 öl men det är nästan en omöjlighet för mig, när jag väl börjat dricka så har jag väldigt svårt att sluta. Jag har aldrig känt någon abstinens över alkohol, att jag måste ha dagen efter osv.. mitt problem är att när jag väl tar en öl så slutar det oftast med att det blir många många till, något som ofta leder till att jag vaknar upp med fruktansvärd ångest som sitter i 2-3 dagar.
Jag har kommit till den punkten i mitt liv att ett liv utan alkohol är ett måste för att jag ska kunna må bra, vilket jag tycker är rätt jobbigt med tanke på hur samhället ser ut idag.. det känns som att allt man gör som är ”kul” så är alkohol inblandat.
Går man på fotboll - alkohol är iblandat
Hänger man en lördag med polarna - alkohol är iblandat
Går man ut och äter - alkohol är iblandat.
Jag vill vänja bort det behovet av att alkohol ska vara med i bilden men det är fruktansvärt svårt med tanke på att dom flesta man umgås kanske inte har det problemet som jag har.
Är rädd för att bli den tråkiga personen som folk tycker är oskön som inte dricker osv.. men jag vet att detta är det bästa för mig. Skulle därför vilja ha lite tips på hur man på bästa sätt lever ett liv utan alkohol men ändå kan ha ”kul” i sociala sammanhang där oftast alkohol är iblandat.

Magge
Hej J94

Hej J94
Jag brukar ta bilen till festen, krogen eller vart kompisarna eller tillställningen är och sen visa mig själv och andra att man kan ha kul fast man "måste köra" och inte dricka alkohol. :) Ett bra sätt också att vänja sig att vara kring alkoholen utan att ta den första ölen. I vissa perioder tränar jag en del och vill inte dricka pga det. Men har man tackat nej till alkohol en eller två ggr så kanske de slutar tjata sen :) Känner igen mig i ditt problem och skulle mina vänner inte sluta tjata skulle jag helt enkelt säga att jag är allergisk mot alkohol som på ett sätt stämmer. Kämpa på! /Magge

J94
J94

13 dagar idag som nykter.
Känns bra men tråkigt på något vis.
Känner mig rätt nere, känns som något saknas och det är hemskt att tänka att det säkert är kroppen som saknar ruset av alkohol. Men det är väl bara bita ihop och inse att det här gör mig gott och att det är precis vad jag behöver just nu.

FinaLisa
Hej J94🤗

Vad bra gjort, 13 dagar💪🤗💪
Och det är helt normalt att känna som något saknas för hjärnan har inte ställt om sig riktigt ännu.
Men det kommer bli bättre, jag lovar dig😊
Så mycket du och din kropp vinner på att inte dricka är mycket mer värt än att slentrianmässigt dricka och fastna i ett beroende.
Lycka till 🍀🍀🍀

Mirabelle G-S
Bli trendsättare

Det här att det alltid ska drickas beror nog på att folk i allmänhet har dålig fantasi. Man gör det man alltid har gjort, på samma sätt som man alltid har gjort det. Bli trendsättaren i umgänget. Föreslå aktiviteter som bryter nu-ska-vi-dricka-mönstren. Ingen vettig människa dricker väl alkohol när man tex kör go-cart, lazerdome, escape room, bouldering eller paintball. Jag upplever, tvärt emot dig, att trenden i samhället är att leva sunt och samla upplevelser. Det är på modet att avstå alkohol (och socker, och kolhydrater, och kött, och e-ämnen osv osv).

J94
J94 - 19 dagar

19 dagar utan en droppe alkohol och då har jag ändå varit bland folk som druckit och visst saknar man den där sköna känslan efter att man druckit 3-4 öl det kan jag inte förneka.
Ser dock fram mot att vakna upp pigg och fräsch imorgon (söndag)
Ta hand om er!

Varafrisk
Så himla strongt av dig!!

Så himla strongt av dig!! Grattis till dessa dagar! När det går bra för andra så inspireras jag och tänker...det var väl sjutton jag ska väl också klara det här! Idag är det en bottendag för mig men det kan ju bara bli bättre eller hur?

Kram:)

Varafrisk
Så himla strongt av dig!!

Så himla strongt av dig!! Grattis till dessa dagar! När det går bra för andra så inspireras jag och tänker...det var väl sjutton jag ska väl också klara det här! Idag är det en bottendag för mig men det kan ju bara bli bättre eller hur?

Kram:)