Får ni hjälp????

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
sessi
Får ni hjälp????
sessi
Min kommun har inget

Min kommun har inget anhörighet stöd utan vi hänvisas till grann kommunen. Jag har ringt sedan maj månad, lämnat namn och telefon nummer, men ingen ringer upp.
Det känns som att ingen bryr sig om oss anhöriga/närstående. Det har skrivits insändare om det i lokal tidningen.
Jag har sökt dem sedan maj, kvinnan som skrev insändaren har sökt dem sedan slutet av april.
Får ni hjälp?

Adde
Hela

idén med anhörigstöd är bra OCH lagstadgad men det skiter många kommuner i :-(( I min egen kommun finns ett anhörigcenter men personalen är så usel så de förstör mer än bygger upp men kommunen har uppfyllt kravet :-((

Kanske du kan börja gå på https://www.al-anon.se/ eller åtminstone ta kontakt med dem ? Kolla behandlingshem i närheten som har öppenvård för anhöriga ?

Ta hand om dig !

Skrållan
Där jag bor

Där jag bor finns ett jättefint anhörigstöd. Helt otroligt så mycket stöd jag fått därifrån. Så tänk vad olika det är.
Jag har gått och pratat enskilt. Sedan även i grupp. Och mindfulness.
Försök få tag på dom på kommunen, för som Adde säger är dom skyldiga att bistå med det.

sessi
Jag har ringt och ringt,

Jag har ringt och ringt, talat in meddelanden men ingen respons sen maj. Har utvecklat ångest och är på väg in i en depression. Får se om jag kan få hjälp av vård centralen. Igår fick jag panik ångest

Skrållan
Jag ringde

Kom på en sak. Jag ringde socialen när jag sökte anhörigstöd. Vet inte om det blir någon skillnad för dig. Men jag tänkte ifall.....

Azalea
Jag fick via socialen

De hade samtalsstöd som de kunde erbjuda och som jag gick på några gånger. Det funkade bra.
Nu har jag fått en att prata med via vårdcentralen som är väldigt bra. Hon har jobbat med alkoholmissbruk kl.a på behandlingshem så henne trivs jag bra med. Känns som hon har koll.
Testa båda dom vägarna om du kan få hjälp.
/Azalea

gros19
Klaga

I min kommun, och säkert även i andra kommuner, kan man klaga på nätet. Det har jag gjort och då kommer det till cheferna och politikerna, vilket mitt fall haft effekt. Måste alltid gå högre upp. Skriv gärna ner gångerna du ringer det har mer effekt. Lycka till.
Det finns fantastiskt anhörigstöd på Nämndemansgården dår du då vistas under en vecka. Detta kan man ansöka om hos kommunen/socialförvaltningen. Kostar ca 11000 kr och det har ju inte alla råd med, men har du möjlighet så åk dit. Kan inte värderas i pengar.

Hanna_b
Väntetid

Jag ringde anhörigstöd i min kommun idag och de hade kölista på 3 månader. Kunde lika gärna ha varit ett år, så långt borta känns det. Grät när jag lagt på luren. Hoppas att min vårdcentral kan ställa upp.