Att sätta ner foten..

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Virvla
Att sätta ner foten..
Virvla
...när?

Hur mycket ska man stå och gå runt med? I ca 20 år har min mamma haft alkoholmissbruk. Vi har försökt att hjälpa henne på alla sätt. Men orken håller på att ta slut. Hon vill inte. Vad gör man?

Jackieee
Undrar samma...

Jag undrar exakt samma.
I detta fall gäller det min pappa. Jag har satt ner foten i perioder, men sen har det ändå blivit samma visa som så många gånger förr. Antar att vill de inte så vill de helt enkelt inte och då får det vara så.... :-(

Virvla
Jackiee

Ja, det handlar ju om den egna viljan. Jag har själv insett att jag var på väg åt samma håll som min mamma. Har inte druckit något på ett år nu. Kändes konstigt i början men nu har det blivit en vana. Men hjärnan hänger inte riktigt med tyvärr. Men det kommer väl det också. Man kan inte drönka sina sorger. Bättre o känna dom o prata om dom. Skulle bara gjort det innan. Men vill så gärna hjälpa min mamma. Man går ju på nålar hela tiden..

Jackieee
Bra att sluta själv!

Jättebra att du slutat dricka när du förstod att du var på gång i samma mönster.

Skrållan
Ja det är väl

Ja det är väl så. Ingen kan hjälpa någon att sluta dricka. Man kan bara bestämma över en person, och det sig själv.
Försökte påverka min man, det gick inte. Jag lämnade honom. Han ville ha alkoholen mer i sitt liv, än mig.
Att kämpa med att släppa kontrollen är befriande. Fick en aha-upplevelse när jag insåg att jag bara bestämmer över mig själv.
Men det är inte lätt att släppa den man älskar.

Virvla
Skrållan

Tog du någon hjälp?

Skrållan
Ja det har jag

Ja jag har tagit hjälp. Jag sökte anhörigstödjare genom kommunen. Träffade en underbar kvinna som jag gått och pratat med. Sedan har jag gått i en grupp och pratat. Det har också gett mycket. Skönt att prata med dom som förstår. Och så denna gruppen här. Att se allt i skrivande text och allt stöd här. Bra att kunna gå tillbaka, om man tvivlar, och det gör man med jämna mellanrum, och se hur det var.
Sedan startade anhörigstödet en kurs i mindfulness. Den går jag också.
Har också ett brett socialt när med barn, barnbarn och många släktingar och vänner.
Hoppas jag gett dig lite idéer om vad du kan söka hjälp. Kram

Virvla
Tack skrållan.

För tips o råd. Ska verkligen göra nåt åt det. Jag har mkt tankar på alkohol själv men tror det har med min mamma att göra faktiskt.
Så tack!