Paranoia

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Sara Elsa
Paranoia
Sara Elsa
Paranoid x

Jag vet bara inte hur jag ska hantera mitt x. Vi har ett barn ihop och han agerar barnvakt när jag jobbar kvällar och helger. Vårt barn sover aldrig hos honom. Det är jag som bär huvudansvaret. Jag har känt x i tio år och han har alltid druckit och varit paranoid. Han litar inte på någon och man kan inte hjälpa honom, en vänlig gest blir hotfull för honom. Ständig rädd för att jag ska träffa någon. Utgår alltid ifrån att jag döljer något. Frågar alltid om vad jag och mitt barn har gjort och vilka som var med. Det är som om han har frikort i att bete sig dåligt mot mig. Grejen är den att ställer ultimatum så blir han tio gånger värre. Oftast är det bättre att sitta stilla i båten. Men ingen orkar hur mycket som helst. Jag vet inte hur jag ska hantera honom. Det är väldigt jobbigt att hela tiden stå i ett blåsväder. Han tycker själv han är hänsynsfull när han går hem från krogen vid stängning dax, när han ska ha sonen dagen efter från åtta på morgonen. Och när jag säger att han är en alkolist så skrattar han bara.

Rosette
Hej Sara Elsa och välkommen till Forum för anhöriga!

Din sambo dricker för mycket, är verbalt elak och kan vara hotfull och svartsjuk. Han har svårt att lita på dig och ifrågasätter mycket. Det låter som en mycket tuff situation som du och erat gemensamma barn varit i länge. Utifrån det du beskriver låter det inte som du kan hantera honom utan ansvaret ligger hos honom att göra någon förändring kring sitt beteende och sitt drickande. Som det är nu går det ut över hela familjen.

Jag får några ytterligare tankar kring det du frågar om hur du kan hantera detta. Hoppas att det är okej att jag delar med mig.

Du har redan gjort mycket, försökt att nå fram till honom, säkert fler än en gång för att hinna märka hans beteenden när du försökt (att han skrattar, blir 10 ggr värre, inte vill ta något till sig och liknande). Utifrån det här låter det som att bollen ligger hos honom, vill han förändra sig eller inte. Du kan inte göra det åt honom och hjälp finns att få om han skulle vilja ha den.

Hur ser det ut för dig med stöd, vänner, bekanta eller kollegor eller liknande? Har du pratat med någon professionell kring detta? En tanke jag får är att ringa till Kvinnofridslinjen (anonymt, kostnadsfritt) då han hotar dig och du har svårt att ta upp viktiga saker utan att han brusar upp. https://kvinnofridslinjen.se/sv/

Vad tänker du om det här?

Jättebra att du skriver här som ett sätt att ta stöd utifrån, ibland kan det ta lite tid innan man får svar och man kan behöva skriva flera gånger. Hoppas du hittar mycket som blir hjälpsamt för dig.

Vill du prata med någon skulle du också kunna testa att ringa till Alkohollinjen: www.alkohollinjen.se 020-84 44 48

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,
Rosette

Alkoholhjälpen & Anhörigstödet