Ung alkoholist

17 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Issie98
Ung alkoholist
Issie98
Min pojkvän och hans missbrukargen

Jag och min kille firar 9 månader tsm. Den senaste månaden har hans alkoholintag blivit till överdrift. En av hans familjemedlem har missbruk. Min kille dricker och gör saker som jag inte tycker inte om när han dricker. Han dricker aldrig med måtta. Jag vet inte vad jag ska göra. Han ska åka iväg till sommar, jag är rädd att planera något med honom om han gör något oförlåtligt

Nilja
Hej Issie98 🌟

Vill börja med att säga vad stark du är som skriver här. Att vara tillsammans med en person som har alkoholproblem är inte alls kul. Har du pratat med din kille om hur du känner?
Du skriver att han gör saker som du inte tycker om när han dricker, vilket oroar mig.
Det kan hjälpa att skriva här, vi finns och stöttar dig 💕🌸

Issie98
Tack

Jo jag har pratat med honom, han vet vad jag känner, han vet att han har problem men har vill inte göra något åt det riktigt

Issie98
Inte

Han är inte våldsam elr något sånt. Men han kan bli riktigt otrevlig när han dricker

Issie98
Han dricker tills han däckar

Han dricker tills han däckar elr tills spriten är slut

Nilja
Issie98

Jag har varit den som både haft alkoholproblem och den som har varit anhörig. Det är tufft att se en person man älskar göra så mot sig själv. På samma sätt vet jag att jag själv druckit för mycket ett antal gånger då jag inte mått bra.
Dricker han hemma eller är det mer på krogen?

Styrkekram🌷💕

Issie98
Hemma

Han dricker hemma. Han går nästan aldrig ut

Issie98
Hemma

Han dricker sig full fast han är ensam. Jag dricker nästan aldrig

Kontentan
Jag är/var som din pojkvän

Jag vet att det är svårt för dig, jag har druckit i stort sett varje dag i flera år och jag har fått min sambo att bryta ihop totalt oräkneliga gånger.
Försvarar inte din pojkvän på något sätt men jag vet hur det är i hans kläder.
Jag kan se mig själv som 2 personligheter ibland, den nyktra, glada och spontana killen som älskar sin familj mer än allt annat, mannen som min sambo förälskade sig i.
Personlighet nummer 2 är den onyktra jag, ingen gillar honom men ändå bor han i min hjärna, får mig att göra saker jag inte alls står för själv.
Viktigt att poängtera är att jag aldrig blivit våldsam mot min sambo, har din det så tycker jag att du ska anmäla och gå direkt.
Min sambo har alltid stöttat mig och aldrig varit anklagande, även om hon ofta blivit enormt ledsen och besviken så är hon införstådd med att det är en sjukdom och inget jag håller på med för att jag inte bryr mig.

Berätta alltid för honom när du märker att han druckit, annars tror han bara att du inte vet och tänker att "den här nivån kan jag hålla för då märker hon inte".
Jobba med honom, inte mot honom.
Tryck på honom att boka en tid på vårdcentralen, följ med honom dit och var en stöttepelare.
Men detta förutsätter att han vet sitt problem och har viljan att göra en förändring.

gros19
Viljan till föråndring

Just viljan till förändring är ju enda möjligheten till att inleda en förändring? Den verkar din kille inte ha. Han saknar i dagsläget motivationen och troligen behöver situationen förvärras för att han ska inser att alkoholen är ett bekymmer.

Att han har problem med alkoholen är inget att tveka om. Som jag ser det uppvisar han tydliga tecken på alkoholism, inte minst för att han mister kontrollen när han dricker. Med åren kommer missbruket att accelerera, bekymren bli allt fler, tillsammans med ett mycket dåligt mående för er båda, om inte en förändring sker. Din kille behöver först och främst bli medveten om att alkoholen är ett bekymmer.

För att få stöd och goda råd kan du självfallet läsa och skriva här, nen du kan också söka dig till någon alanongrupp för anhöriga till personer med missbruksproblem. Lycka till...... ❤

Issie98
Jag vet inte

Jag vet inte vad jag ska göra. Varje gång jag nämner alkohol blir han arg

Issie98
Hjälp!

Snälla hjälp mig

Issie98
Drar ner mig

Det enda jag vill är att dricka mig så full. Han får mig att dricka när han håller på. Han har börjat dricka på vardagar

Issie98
Framför mig

Han väljer alkohol framför mig

Nordäng67
Tycker du...

ska ta en paus från din pojkvän! Han är inte bra för dig. Står 98 för ditt födelseår? I så fall är du på tok för ung för att brottas med någons missbruk. Inte bra för någon men extra farligt är det för dig om du är väldigt ung! Har du någon/några som står dig nära? Mamma och pappa kanske som kan stötta? Om du bor med denna kille så flytta. Är man ung är det extra lätt att vänja sig och formas efter någon annan. Var väldigt rädd om dig själv ♥️ kram

Skrållan
Säger samma

Säger samma som Nordäng67. Var inte tillsammans med den här killen. Om du är så ung, så har du hela livet framför dig. Sätt dig själv först. Lev det liv du vill, och låt det inte bli med någon som inte respekterar dig och inte sätter dig först, utan alkoholen.