Trodde inte att det skulle vara möjligt. Men det var möjligt. Har druckit sedan tonåren. Far var alkoholist liksom många i hans släkt. Jag älskade berusningens inledningsdkede. Tyckte om att berusa mig. Drack regelbundet fram till 70 års åldern. Mer och mer. Hade alla vanliga problem. Försökte sluta många gånger. Gick en del på AA. Det lyckades aldrig.

Så en morgon när jag vaknade efter att ha brutit mina löften för femtielfte gången så kände jag starkt att jag inte vill leva med den här förnedringen mer. Jag bestämde mig för att sluta på riktigt. Inte på halvriktigt eller nästan på riktigt. På riktigt helt enkelt. Det var 13 månader sen och jag njuter av varje ny nykter dag. Det är helt enkelt fantastiskt. Konstigt nog har jag bara känt av mycket litet av den abstinens som jag fruktade. Det var länge sedan jag kände av något sug. När jag känner av det så går det över efter några minuter. Jag är inte längre rädd för det.

Jag är oerhört förvånad över hur lätt det gick att sluta. Jag är inte religiös men min fru är övertygad om att jag har fått hjälp där ovanifrån. Själv tycker jag dock inte att jag har fått kontakt med dem som kanske finns där ovan.

Men vad jag vet är att jag hade nått botten och jag visste att när jag fattade beslutet den där morgonen så kom det djupt där inifrån.

Det finns alltså hopp för er alla.

Vi är många som förundras över hur”lätt” det känns när man väl har bestämt sig..Att sluta helt för gott, var betydligt enklare än att försöka minska, byta sorter till svagare osv..Dom försöken hade man kunnat hålla på med i evigheter utan framgång. Är man beroende av en substans så är det omöjligt att backa bandet..Beroendet biter sig bara fast värre och värre..Tack för att du delar, och allt gott till dig?

Hej igen.

Jag är fortfarande nykter efter 3 år och 4 månader. Känns jättebra eller tom fantastiskt bra. Ibland kommer det för mig att det skulle vara skönt att berusa sig lite. Men jag vet att det inte går att ge lillfingret åt Hin håle. Tänker genast att nu skall jag tänka på något annat. Om 5 minuter har jag glömt det hela. Och det funkar. Varje gång! Inte en droppe har jag tillåtit mig. Jag vet att jag inte har råd med det.

Jag har återvunnit respekten från mina två barn och hustru. Det är värt allt och jag vill inte förlora det igen.

Om det gick bra för mig så kan det göra det för dig oxå.

Vad härligt att höra! Fantastiskt bra gjort. Gissar att det i många år kan dyka upp tankar på att en lätt berusning verkar lockande, men man får se till att ha ett trick och vänta ut tillfälliga sug. Det verkar du ha lyckats med!