Har slutat.

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Kylläsetästä
Har slutat.
Kylläsetästä
Har slutat

Trodde inte att det skulle vara möjligt. Men det var möjligt. Har druckit sedan tonåren. Far var alkoholist liksom många i hans släkt. Jag älskade berusningens inledningsdkede. Tyckte om att berusa mig. Drack regelbundet fram till 70 års åldern. Mer och mer. Hade alla vanliga problem. Försökte sluta många gånger. Gick en del på AA. Det lyckades aldrig.

Så en morgon när jag vaknade efter att ha brutit mina löften för femtielfte gången så kände jag starkt att jag inte vill leva med den här förnedringen mer. Jag bestämde mig för att sluta på riktigt. Inte på halvriktigt eller nästan på riktigt. På riktigt helt enkelt. Det var 13 månader sen och jag njuter av varje ny nykter dag. Det är helt enkelt fantastiskt. Konstigt nog har jag bara känt av mycket litet av den abstinens som jag fruktade. Det var länge sedan jag kände av något sug. När jag känner av det så går det över efter några minuter. Jag är inte längre rädd för det.

Jag är oerhört förvånad över hur lätt det gick att sluta. Jag är inte religiös men min fru är övertygad om att jag har fått hjälp där ovanifrån. Själv tycker jag dock inte att jag har fått kontakt med dem som kanske finns där ovan.

Men vad jag vet är att jag hade nått botten och jag visste att när jag fattade beslutet den där morgonen så kom det djupt där inifrån.

Det finns alltså hopp för er alla.

miss lyckad
Vad härligt att det gick bra..

Vi är många som förundras över hur”lätt” det känns när man väl har bestämt sig..Att sluta helt för gott, var betydligt enklare än att försöka minska, byta sorter till svagare osv..Dom försöken hade man kunnat hålla på med i evigheter utan framgång. Är man beroende av en substans så är det omöjligt att backa bandet..Beroendet biter sig bara fast värre och värre..Tack för att du delar, och allt gott till dig🍀