Oxascand och alkohol

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
AnonymAlkoholist
Oxascand och alkohol
AnonymAlkoholist
Blanda?

Hej,

Jag vet att man inte ska blanda Oxascand och alkohol. Men nu blev det så att jag tog en 5 mg Oxascand kl 9 pga ångest. Och nu har jag trillat dit och dricker vin (ca 16). Är det någon fara tro? Det är ju en väldigt liten dos Oxascand jag har tagit. Ändå oroar jag mig lite, men tydligen inte tillräckligt för att inte dricka... Hur som helst så undrar jag om någon vet om det kan resultera i något farligt?

svagis
Nej ingen fara

Det "farliga" är ev. andningsdepression, dvs. att du slutar andas i sömnen om du blandar hej vilt men det låter inte som om du gjort det. Fast ändå vill jag säga till dig att försöka ta tag i roten till dina problem istället för att skriva här och undra om du kan blanda....du har ett grundproblem som du nog behöver ta tag i.
Kram
svagis

Dee
Hej AnonymAlkoholist!

Du skall absolut inte fortsätta ta din medicin om du tänker fortsätta dricka, men det vet du ju redan. Tidsspannet för när du intog tabletten kontra när du intog vinet är det ingen fara med.
Läkemedlet och alkoholen har en förstärkande effekt på varandra, så de ska absolut inte mixas vare sig under tätt tidsspann eller under en tid. En miss i protokollet är okej.
Har du fått tabletterna för att sluta dricka och lindra symptomen? Prata med din läkare om något annat som tar bort suget istället isf, det finns bättre medikament.

Ta hand om dig,
Dee

AnonymAlkoholist
Tack för svaret

Hej svagis,

Jo, jag går i terapi nu. Men ibland kan jag ändå inte stå emot alkoholen. Fast jag vill verkligen inte klanta till det med någon dum blandning och visste inte riktigt vem jag skulle fråga. Därför skrev jag här.

Tack för att du svarade.

AnonymAlkoholist
Tack för svaret

Hej Dee,

Det var lugnande att läsa. Meningen är att jag ska välja medicinen istället för alkohol när jag får ångest. Och det har jag gjort många gånger. Men igår blev suget efter alkohol för starkt bara.

Tack för att du svarade.