Ska jag låta min man ta ansvaret tör sitt drickande?

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Frusune
Ska jag låta min man ta ansvaret tör sitt drickande?
Frusune
Vi har varit gifta i 10 år,

Vi har varit gifta i 10 år, båda 75+, gott om pengar.
När vi träffades hade min man blivit änkling, druckit mycket för det. Levt nykter några år med dåvarande frun som som också haft alkoholproblem dessförinnan enligt egen utsago.

Jag har uppdrag som innebär att jag reser då och då. När jag är borta super min man hejdlöst, är redlöst berusad, tappar balansen, ramlar slår sig, står på blodförtunnande medicin som innebär att han blöder ymnigt. För mig innebär det oro, han svarar inte när jag ringer och då vet jag inte om han ligger skadad eller bara sover.Jag når honom inte med ord när jag försöker förklara hur jag påverkas av detta eller försöker få honom att söka hjälp. När jag kommer hem är det skitigt minst sagt. Ska jag tvinga honom att resa med mig så att han inte dricker så mycket? Att låta bli att
resa överväger jag inte.

gros19
Orosanmälan

Tycker att en orosanmälan till socialförvaltningen är rätt väg att gå. Han utsätter ju sig för stor fara genom sitt alkoholmissbruk. Rimligtvis bör hälsan vara allvarligt försämrad. En anmälan gör att ansvaret att se till att han inte avlider till följd av sitt missbruk vilar på socialförvaltningen. Man brukar erbjuda frivillig vård i första hand och samtycker han inte till detta och man bedömer att det är fara för hans liv kan det bli aktuellt med tvångsvård. Något annat alternativ kan jag inte se att du har. Att ständigt vakta honom fungerar ju inte och det är inte ditt ansvar.