Ensam utan alkoholen.

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Jim99
Ensam utan alkoholen.
Jim99
Hej

Hej
Är en kille på 20år. Vet inte riktigt hur jag ska börja men. Jag känner mig ensam/osäker jag dricker varje helg (lördag) kan hända att de blir mitt i veckan en extra dag. Jag gör detta för att jag gillar mig själv mer när jag är berusad jag vågar vara mig själv.

Jag tar inte kontakt med folk om inte jag vet att det ska vara alkohol inblandat. Om jag vet att jag måste vara nykter på grund av jobb. Då skriver jag inte med någon ser inte någon ligger bara hemma i sängen och väntar på nästa fylla.

Min vänner har slutat fråga mig om jag ska med någonstans för dem vet att jag inte kommer utan alkohol.

Var kanske lite dåligt skrivet men hoppas någon förstår eller hittar sig själv i texten.
Kom gärna med tips eller något på hur jag ska hitta mig själv nykter.

VaknaVacker
Välkommen hit!

Så bra du vill hitta en väg ut ur detta.
Har du någon i din närhet att prata med?🤔
Ta kontakt med vc och få samtalshjälp. Så bra att du skriver här👍

Se klart
Hej Jim99

Vad fint att du skriver här, och här finns verkligen inget som kan vara ”dåligt” skrivet. Du är så himla ung så det är ju fantastiskt att du ser risker med ditt drickande. Tänker att det är bra att ha någon, kanske vän eller syskon, att prata med? Att hitta sig själv utan alkohol är ju en väldigt god förutsättning för att leva ett bra liv. Och det finns ju många vägar dit. Läsa, skriva, prata-ihop med andra (nykter) blir man ju lite klokare på sig själv. Skriv här och tänk aldrig att det inte skulle duga! 😊

Sofia
Välkommen till Alkoholhjälpen, Jim99!

Vilket öppet och modigt första inlägg du har skrivit. Du gillar dig själv mer när du är berusad och vågar vara dig själv mer då. Hur är du i det berusade tillståndet - vad skulle du vilja visa mer av, även som nykter? Det har nu kommit till en punkt där du inte hörs av med dina vänner alls när inte alkohol är inblandat och att dina vänner har slutat fråga om du ska med, om de ska göra något som inte involverar alkohol. Alkoholen har lett dig fram till en ganska ensam plats, där du inte vill vara låter det som. Ifall det är så att du tycker att det känns väldigt jobbigt att umgås med andra nykter, att du får ångest eller funderar mycket innan på vad du ska säga eller på hur det ska gå, så finns det jättebra hjälp att få för social ångest - t.ex. som VaknaVacker skrev här ovan, via vårdcentralen om de har en psykolog. Kanske kan en annan väg vara att hitta dig själv genom att satsa på saker som du själv tycker om att göra - istället för att ligga på sängen och vänta på nästa fylla de ensamma dagarna, vad skulle ge dig energi och glädje? Kanske är det något som du kan bjuda in någon annan att vara med i? En annan tanke jag har, som kräver en del mod, är ifall du skulle våga berätta för någon av dina vänner hur du känner och att du önskar ändra på det mönster som har uppstått - att ditt mål är att kunna träffa vännerna även utan alkohol? Det ger dem en chans att skapa förståelse för hur du har det och en möjlighet att hjälpa dig, så att de inte bara slutar höra av sig.
Fortsätt gärna att skriva här om hur det går för dig och hur du tänker!
Varma hälsningar,
Sofia, Alkoholhjälpen & Anhörigstödet