Nu är jag här igen....

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Tröttpåskiten
Nu är jag här igen....
Tröttpåskiten
...

....

Tröttpåskiten
Nu frågade jag hobom varför

...

gros19
En väldigt viktig sak och det

En väldigt viktig sak och det säger jag inte för att skrämma dig, men alla är inte medvetna om det. Barn får inte vistas tillsammans med föräldrar som missbrukar alkohol eller andra preparat. Lärare har anmälningsplikt om man får veta att det är så. Även andra kan anmäla till socialförvaltningen. Detta innebär inte att man kommer och hämtar barnen, men ni blir kallade till socialförvaltningen och man kommer att ställa krav på nykterhet och hit räknas även ett tablettmissbruk.

Tabletterna som mannen missbrukar är besläktade med narkotikaklassade läkemedel och beroendeframkallande. Att använda dessa preparat tillsammans med alkohol påverkar andningen och din man använder ju långt mer än vad han är ordinerad har jag förstått. Nu pratar jag som myndighetsperson. Har jobbat med detta, men jag är också anhörig med en son med missbruksproblem.

Undrar lite över mannens motivation. Enligt mitt sätt att se tar man emot all hjälp man kan få för att bevara sin nykterhet, om det är det man vill. Hur är det med AA finns det inom rimligt avstånd. Låter som mannen åkt på behandling för någon annans skull och det fungerar ju inte. Kanske har han motivation men behöver hjälp i någon annan form. Tolvstegsbehandling brukar fungera bra och finns ofta både i öppenvård och slutenvård. Det är ju socialförvaltningen man får vända sig till om man inte själv vill bekosta en behandling. Men som sagt det handlar främst om motivation.

Jag genomgick ett anhörigprogram på Nämndemansgården och jag fick bland annat lära mig att beroende handlar helt och hållet om känslor. Där finns inget förnuft så logiska samtal fungerar således inte. För att bli motiverad till nykterhet sa man vidare att man måste må riktigt, riktigt dåligt och vi anhöriga förhindrar ju ofta detta genom att undanröja negativa konsekvenser.

Du ska inte bära skammen, tycker du ska berätta för människor i er närhet hur det ser ut. Sedan hoppas jag också att du kan få någon hjälp för egen del. Något anhörigprogram, en kurator på vårdcentralen eller kanske alanon.

Tröttpåskiten
....

....

Azalea
Blir orolig

Det är en oro i att han hämtar och lämnar barnen. Det kan man inte komma ifrån.
En sak är ivarjefall helt klar. Han ska inte ha tillgång till en bil oavsett om det är piller elker alkohol så här han klivit över den osynliga gräns som jag tror de flesta har ftån början. MAN KÖR ALDRIG PÅVERKAD.
Min man gjorde det en första gång och kraschade bilen totalt. Som tur var kom ingen annan till skada. Men gränsen var överskriden och han har kört fler gånger sen. Tills jag TOG slla nycklar från honom utan till den bilen med alkolås.
Så för tusan, låt honom cykla om han ska någonstans.
Detta är av välmening för er alla.
Kram Azalea

Tröttpåskiten
Jag har tagit bort tråden!

Jag har tagit bort tråden!
Fick inte den trösten jag sökte.

Jag vet allt ni säger, jag ville bara ha stöd i en jobbig tid! Inte några pekpinnar.. 😔