nykter i 7 månader men aldrig ensammare

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
seb9479
nykter i 7 månader men aldrig ensammare
seb9479
Hej, jag har varit nykter nu

Hej, jag har varit nykter nu 7 månader och har behandlas under denna tid för depression. Om man skulle fråga folk runt mig så skulle dom nog säga att jag var en glad kille kanske till och med som den roliga och lita galna snubben på festen. men när dagen kom när jag inte kunde ignorera mina problem längre och bestämde mig för att söka hjälp för min depression och alkoholvanor så försvann alla dessa människor som har stått mig nära. Och när jag sitter hem själv en helg och skrålar Facebook/Instagram och ser alla min nära vänner lägga ut bilder på krogen eller fester så vill jag mer en något annat bara ge upp och vara med. var påväg ner på krogen föra helgen men vände. Hur kan man dämpa känslan av ensamhet? Är det någon som känner lika?

har dyslexi så sorry i förhand för texten

Andrahalvlek
En helt annan värld

Jag förstår verkligen att du känner dig ensam om alla gamla vänner fortsätter med sin festande livsstil.

Jag tycker att du är otroligt stark och modig som slutat dricka, och det är bra att du fått behandling mot din depression. Att du numer inte dricker kan göra så att depressionen avtar eller inte kommer tillbaka igen. Kronisk depression är vanligt vid just alkoholism.

Jag har själv kronisk depression som kommer i vågor. Får SSRI-medicin mot det. Hoppas kunna sluta helt med det så småningom, nu när jag är nykter. Men var sak har sin tid.

Jag skulle råda dig att avfölja dina gamla vänner på fb och insta. Du mår inte bra av att se deras festbilder. Sen ska du fundera över om det finns något intresse du vill utforska? Det finns fb-grupper om typ allt! Sök likasinnade där.

Finns det någon sport som intresserar dig? Att utöva eller kanske hjälpa till som funktionär? Föreningslivet behöver alla hjälpande händer de kan få.

På AA-möten träffar många nya vänner också, har du besökt sådana möten?

Sträck på dig och var stolt över dina sju nyktra månader! Svinbra jobbat 😊

miss lyckad
Ensamhet eller nya vänner..

Jag valde bort en massa ”vänner” som inte förstod sig på beroende..Jag har andra vänner där alkoholen är något oviktigt..Som kanske dricker någon gång, men inte med mig..Jag har en nära släkting som tagit återfall och även bytt till spelberoende..Han sa till mig att jag gjorde rätt som höll mig undan ”våra” gemensamma vänner. Han valde att försöka vara nykter med dom vännerna, men det gick inget bra..Vad är viktigast i ditt liv? Hur vill du leva? Vad har alkoholen gett dig för konsekvenser? Du kommer säkert på fler funderingar som du kan tänka kring..För att få klarhet i hur du vill leva ditt liv..

mentalsjuk
Jag är typ i samma sits och

Jag är typ i samma sits och har varit nykter i snart 4,5 månader. Känner mig som en snigel som krypit tillbaka in i sitt skal och det känns som att känslorna varken kommer in eller ut. känner mig bara i ett vakum och jag är för ängslig för att försöka hitta nya vänner och ta kontakt med folk. Mina få vänner jag hade har visat sig vara vidriga och vill inte heller va med dom när dom är ute och super. Just nu känns det bara som jag blir mer och mer självmordsbenägen. Jag har väldigt mkt terapi som tur är annars hade jag varit död för länge sen eller iaf inte nykter. Jag har verkligen ingen att umgås med, jag sitter bara hemma och pluggar och tittar på tv. Hatar mitt liv